Pages

Support Penaja

Friday, April 1, 2011

Betul ke lelaki hanya fikirkan seks sahaja?

Posted by mykhalis On 11:52 PM 26 comments

Jujur k? Sebelum tue jangan marah aaa post sebelum nie..gurau je

Ishh.. tapi korang mesti redho dengan jawapannya..

Bukan apa wanita sangat sukar menerima jawapan yang bukan yang ingin di dengarnya..

tapi bila lelaki cuba bersikap bersetuju, dia kata lelaki ini lembek..takde pendirian...

Korang nampak tak betapa complicatednye korang semua nie wahai wanita..

Contoh..

Bila seseorang wanita bercakap

Cantikkan baju ni?( contoh dalam post sebelum ini)= maknanya adalah.. abang, belikan la baju nie..

inilah dialog bayangan Khalis(rekaan semata-mata melalui pengalaman dan pembacaan..heheheh)


suami: sayang nak ke?jomla masuk beli.. takde mahal sangat,, rm30 jeeeeeeeerrr

isteri: ishh... takpela..kesian kat abang.. ayang cakap je..

suami: takpela.. abang ada rezeki lebih nie, lagipun bukan untuk sape.. sayang  
            jugak..kalau cantik abang jugak rasa bangga.

isteri: abang..ayang taknak susahkan abang.. ayang tau abang penat cari duit,
            abang temankan  ayang  jalan-jalan nie pun dah syukur tau...i love u( sambil
              gesel pipi kat lengan suami)

suami : ambik jerla.. abang nak belanja nie,, ape ke payah awak nie.. bile nak beli
              taknak,,  kalau abang wat tak tau awak cakap abang tak sayang.. boleh tak
              mudahkan hidup abang?

isteri :  abang marah ape nie? sayang taknak pun baju tue..saya cakap je.. awak tue
              yang lebih-lbih

suami : ape pe jela awak nie.. jomla balik..takde mood arr nak jalan-jalan dah

isteri: awak memang benci sayakan?? awak dah ada pompuan lainkan?sebab tue
           awak wat baik ngan saya sekarang.. kalau dulu bukan main kepayah nak
             ajak jalan...!!!!!

OK STOP!!!  PENGAJARANNYA..WANITA SANGAT SUKAR DI FAHAMI.. WALAUPUN DIALOG DI ATAS ADALAH REKAAN TAPI KHALIS RASA TENSEn!!!

BYEEE

(  title entry kat atas len kali la jawab)


26 comments:

hehe. kadang2 lelaki pun rumit gak

Miss Dill^^

haa..

yg dialog tu aku stuju..haha

@Miss Dill mana ada lelaki yg rumit..semua laki nak mudah je tau..

@Aku Skema hahha..bertambah bukti wanita mmg cerewet

lelaki dan wanita tak saling kenal mengenali dengan mendalam antara satu sama lain....

lelaki lagi complicated kut nak faham diorg..

haha. cuba khalis buat situasi ke-2 plak.

bila dah isteri ckp, 'xpe lah, xmo nyusahkan abg.'
lps tu si suami ckp, 'oke lah, jom kita gi tmpt len pulak.'

apa yg isteri akan ckp eh?
hehe.

mana ada perempuan rumit, haaa!! mengata wife sendirik ek khalis??? agagagaga ;)

memang 100% betul...

hahahahha~

sedangkan lidah lagi tergigit,mana kan pula suami isteri.. kan.. hehe..
salin bertolak ansur insyaAllah bahagia,sy xde pnglamn lg.. hehe

klu pmpuan kata taknak tu memang dia tak nak..mungkin sbb kesian kt laki..takkesah pun tak dpt.tp dlm hati sebnarnya klu dpt bagus jugak..:)

Yeaah sebijik sama. Tajuk lucah entri takde kena mengena. Hahaha.

@ceritasekupang wanita je yg susah..laki senng je

@puteri ain sbb laki maleh nak fikir bende susah2 nie

@Miz Novexx mana ada mengata..ni pengalaman orang lain..

@Ibnushukran biasa yang tergigit pompuan sbb banyak cakap...

@Puan Kutu nampaktak betapa complicated nye wanita..cuba baca ayat last

@Bro Ery hahaha..tengah menulis datang idea lain..malas nak ubah

semakin style la entry lu khalis.. hahhaha

aku like post ko ni...
sbb aku mcm pmpuan tu..
iskk..
sedih :( :(
pastu mula la gado..
berperang..
iskk..
sedih!!!
cne aku nk wt raop??

tgh wt revision entri2 khalis yg lepas2.. hee byk tertinggal...

sbnrnya sifat sorang pompuan ngn pompuan yg len berbeza.. ada yg jenis kalau nak 2 desak smpi ke sudah... ada yang jenis tak nak nyusahkan suami even dlm ati mmg teringin sangat brg yg dilihat... both lelaki and wanita kena saling memahami.. pompuan kata lelaki sukar difahami n lelaki kata pompuan sukar difahami tp masing2 xambil jln untuk cuba memahami...

wooo pnjg bebeno komen saya ni incik khalis... :D

Cuba fikir kenapa perempuan berfikiran rumit. Kalau tidak ia tidak jadi seorang isteri, jika tidak dia tidak jadi seorang ibu.

Kerana..

Seorang isteri harus berfikiran rumit, dia fikirkan hal hal yang ke depan. Cuba kalau perempuan juga seperti lelaki. Tidak bfikiran rumit kemungkinan porak perandalah rlation itu. Lelaki jgn nak deny tak sukakan perhatian. Cuba kalau satu hari isteri tak tanya " Abg penat ke? " " Abg nak makan tak?" "Abg nak air tak?"
Kalau la perempuan buat tak endah lelaki susah jgk.Mungkin akan sentap bila isteri buat tak endah

Perlunya fikiran yang rumit untuk seorg ibu. fikirkan keselamatan anaknya. Jadi dengan itu dia akan merumitkan kemungkinan2 yg mungkin akan korg ckp agak melampau. Ttpi lelaki ni bila dah terkena baru nak menyesal, lain pula dengan wanita. Sbb dia dah boleh detect apa akan berlaku maka pada akhirnya dia akan redha ttg segala hal.

itu dari sudut saya.
perempuan perlulah rumit.
jika tidak rumah suami akan jadi sarang tikus kerana dia berfikir kalau suami pulang rumah mcm ni, dia akan mengamuk, dia akan jadi lg penat ,dia akan lebih tak selesa. itulah kelebihan berfikiran rumit. Dia akan fikirkan kemungkinan yg akan dtg. Bukan mcm lelaki. Jadi kalau perempuan berfikiran mcm ni berterima kasih lah. Kalau tak seorang manusia takkan membesar jika tiada fikiran yg complex utk mendidik anak yg lain lain perangai dan halnya.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...