Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, August 13, 2011

Posted by mykhalis On 9:32 PM 10 comments

Apa reaksi korang?

Cuba tengok gambar ni..apa reaksi pertama korang bila baca tajuk berita nie?

Jujurnya,Khalis tak tahu nak gelak atau simpati.. Betul!!

Posted by mykhalis On 3:58 PM 11 comments

Orang Patung/ Orang Emas malaysia ditahan jabatan kebajikan masyarakat


Ingat tak Khalis pernah bertanya ada tak orang patung profesional kat Malaysia? dan Khalis sertakan sekali gambar-gambar perhimpunan orang patung di Ukrain> Unik dan menarikkan? Sebab bagi Khalis bukan semua orang boleh membatukan diri berjam jam lamanya.

Apa beza dengan pengemis? pengemis yang macam mazidul tunjukkan ialah golongan yang menimbulkan rasa simpati dengan berlagak daif demi meraih simpati. Apa beza dengan orang emas malaysia? Khalis kalau jumpa tak rasa kesianpun.. tapi kagum.. kalau betulla dia tak gerak gerak macam orang putih tu..Siapa tak boleh jadi pengemis? conteng situ sana, wat muka sedih..duduk je tengah pasar atau mintak orang heret ke kedai makan.. kompom jadi.

Cuba jadi orang patung tengok!!tapi inilah malaysia,, mungkin kerajaan takut nanti ada 1000 lagi orang patung datang.. lepas orang emas, orang perak, orang gangsa, orang batu, orang orang, orang utan..

Pendapat korang? wajar tak dia ditangkap??



Sumber metro

Posted by mykhalis On 2:38 PM 6 comments

Weekend Life!!

Boringnye jaga cc!!! arghhh

Posted by mykhalis On 12:01 PM 26 comments

Infografik ibu bapa skodeng anak di facebook

Kenyataannya, facebook adalah tempat untuk stalker.. Tak percaya, tanya diri sendiri..pernah tak korang selak gambar kawan kawan korang yang tak berapa nak rapat sebab nak cari kelebihan diri korang.. faham tak maknanya? nak tengok kereta apa dia pakai berbanding aku pakai.. dia bercuti kat mana berbanding aku bercuti kat mana..tak pernah? tipuuuuu..betul tak pernah? Khalis pernah..hehe


Posted by mykhalis On 11:03 AM 3 comments

Hulk hogan malu anaknya berbogel

Hulk Hogan.. Hero bagi hampir semua kanak kanak. Walaupun Khalis tak minat WWE/WWF tapi nama Hulk Hogan sentiasa bermain di bibir kawan kawan masa sekolah dulu. Kalau beli kat daun terup kecik, mesti Hulk Hogan jadi simpanan.

Walaupun dah berlalu, tapi Khalis kadang-kadang tergoda jugak nak beli games x-box yang ada cover Hulk Hogan. nampaknya aura dia masih tak hilang lagi. Kehidupan Hulk Hogan selepas bersara takdela luar biasa sangat. Pernah dengar dia nak bertanding jadi president US la.. tapi paling pelik ialah kemesraan Hogan dengan anak perempuannya.

Pernah satu ketika, paparazzi berjaya menangkap gambar Hogan sedang menyapu losyen kat punggung anak perempuan dia. Bila ditegur orang ramai, Hogan cakap" dulu saya yang mandikan dia, basuh kencing berak, apa yang nak dimalukan." Bagi khalis kedengaran taboo gile.

Tapi kali ini lain sikit. Anak perempuannya, Brook telah bergambar bogel untuk kempen PETA( ala.kempen jadi vegeterian tu) dan hampir semua kempen PETA terdiri dari model, aktress yang jelitawan berbogel dengan moto mereka" kami lebih berbogel dari pakai baju diperbuat dari haiwan" ##Peringatan!! jangan nak google pulak kempen PETA ni ek.. dosa ooo.

Setelah gambar bogel Brook di tayangkan untuk umum, Hogan macam main main je.. dia kononnya berlakon 'malu' melihat anaknya berbogel. Anak dia ada kat sebelah ayah dia lagik. Perghh.. orang putih ni sebenarnya lagi pelik perangai diorangkan? Untuk gambar Khalis letakkan di bahagian bawaaaahhhhhhh sekali untuk kaum hawa je tengok.. kaum Adam takyah la.. Khalis letak gambar nipun tutup mata tau..

=
=
=
=
=
==
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

==
=
=

==

=
=
=
=
==
=

=
=
==

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
Buat pengetahuan, anak hulk hogan ni baru je 23 tahun..tapi muka cam dah 30-an je






Friday, August 12, 2011

Posted by mykhalis On 9:16 PM 11 comments

Carita Lawak : Nafkah dari suami..

isteri menunggu nafkah..

Ini kisah dari sorang mamat ni dari seberang... begini..

Zaman ni zaman susah. Harga minyak naik terus, akibatnya terjadi pemberhentian di berbagai syarikat. Salah satunya yg terkena pemberhentian ialah Suparjo dari Semarang , Indon. Bulan ni dia tak dapat kirim wang utk isterinya di kampung halaman. Hanya dapat kirim surat yg isinya demikian:

Isteriku tercinta,

Maafkan kanda sayang, bulan ni kanda tak dapat kirim wang utk keperluan keluarga di rumah. Kanda hanya dapat mengirimkan buatmu 1000 ciuman.

paling cinta, Kanda Suparjo

Seminggu kemudian Suparjo mendapat surat balasan dari isteri tercintanya

Kanda Suparjo tersayang,

Terima kasih atas kiriman 1000 ciumanmu. Utk bulan ini Dinda akan menyampaikan laporan perbelanjaan keluarga:

Tukang minyak bersedia menerima 2 ciuman setiap kali membeli 5 liter minyak tanah.

Tukang letrik mahu dibayar dengan 4 ciuman setiap 10hb setiap bulan.

Tuan rumah mahu sewanya dibayar ansuran 3 kali ciuman setiap hari.

Tokeh kedai runcit tak mahu dibayar pakai ciuman. Dia mintak yg lain jadi Dinda terpaksa berikan saja.

Hal yg sama juga kepada Guru Besar dan guru kelas sekolah di Nanang yg dah 3 bulan tertunggak.

Besok Dinda nak ke pajak gadai utk tukar 200 ciuman dgn wang tunai sebab Tokeh pajak gadai dah sedia tukarkan 200 ciuman dan gadaian yg lain dgn wang Rp650 ribu. Lumayan buat belanja sebulan.

Keperluan peribadi Dinda bulan ni mencapai 50 ciuman. Kanda tersayang.. bulan ni Dinda merasa menjadi org paling kaya di kampung kita kerana Dinda berikan hutang ciuman kepada ramai pemuda di kampung dan siap ditukar dengan apa pun keperluan Dinda.

Yang dari kanda masih berbaki 125 ciuman, kanda ada fikiran bagaimana mahu dihabiskan? Atau Dinda simpan dululah dalam tabung yer??

Paling sayang,




Dinda Suti Nirwingsih

... .gedebuk. .. Suparjo pengsan!!!!

Posted by mykhalis On 7:44 AM 15 comments

Berita menarik : Wanita pertama memiliki tali pinggang hitam tahap 10 berusia 98 tahun


Haaa.. jangan main main sama ini Keiko Sensei. Walaupun kalau pada usia dia di kira tidak mampu, tapi dia merupakan pemegang tali pinggang hitam tahap tertinggi dalam Judo.


Khalis kagum betul dengan minatnya dalam judo. Bayangkanlah. dari tahun 1930-an sampai sekarang dia mengabdikan diri segala tentang judo. Malah dia sanggup bercerai kerana judo.


Walaupun kini kerap menggunakan kerusi roda, namun dia masih mampu menguruskan kelas judo di pusat latihan judo di San Francisco.Walaupun dia dah tua, korang berani tak nak ajak dia try lawan?hehe

Berita penuh di dailymail.co.uk

Posted by mykhalis On 7:20 AM 3 comments

Real Madrid lawan 109 orang budak


Bersempena sambutan penubuhan Real Madrid ke 109, pasukan Real Madrid mengadakan perlawanan persahabatan dengan 109 orang budak dari GuangZhou,China.


Semua pemain utama diturunkan dalam aksi perlawanan ini. Yang bestnya,budak-budak terlebih semangat sampai bergaduh sesasma sendiri. Dan, Real Madrid tetap menang.perlawanan??memang serabut gile.


Thursday, August 11, 2011

Posted by mykhalis On 9:05 PM 11 comments

Yang kita tak sedar membunuh

Siapa pernah tengok Filem jaws? menurut statistik, selepas filem Jaws ditayangkan.. hampir semua pantai di seluruh dunia tidak dikunjungi manusia hampir 6 bulan. Dan iainya bukan hanya di negara yang ada jerung, negara yang takde jerungpun rasa tempiasnya.

Ketakutan pada jerung , singa, harimau sangat menakjubkan di kalangan manusia. Tapi tahukah apa yang lebih membunuh? jom tengok fakta ini.





















Apa yang korang takutkan? Khalis tahu hantu tak boleh membunuh..tapi kalau dah takut nak wat camne??huu

Posted by mykhalis On 6:24 PM 21 comments

Sampai bila kita akan berblog?

Khalis selagi pageview tinggi, ada orang komen, ranking ok..

korang??

Posted by mykhalis On 3:37 PM 10 comments

Ragam budak-budak yang boleh dimaafkan








Siapa yang takde baby, kahwin la cepat-cepat.. mesti terhibur tengok feel diorang.. Jujur Khalis cakap.. kesian kat mak budak la kena bangun malam..hehehe.

Posted by mykhalis On 1:29 PM 21 comments

Jaga mata semua.. Emma Watson!!

boleh pulak dia menyorok kat situ.. wahahaha

Posted by mykhalis On 11:48 AM 28 comments

Boleh tak tolong jawab soalan ni?

Kalau kebiasaannya sebelum wujud yahoo Answers, Khalis akan bertanya dalam forum. Sekarang sudah ada banyak page yang memfokuskan pada soalan tertentu seperti fan page ustaz Azhar Idrus/ imam muda untuk soalan agama, JomPHP untuk soalan komputer, dan macam macam lagi.

Tapi masih ada orang yang menggunakan perkhidmatan Yahoo Answers, dan Khalis terbaca satu soalan ni. Dan Khalis juga tertanya-tanya. Agak tak sesuai je soalan ni.. tapi.. nak tanya gak kat sini.. wahaha.. leh tak?



Kalau korang, apa jawapan yang akan dijawab? sebab memang agak sukar soalan soalan ni..dan Khalis tau ramai yang tak tahu jawapannya.

Posted by mykhalis On 7:08 AM 26 comments

Terjatuh Bangunan ketika melamar kekasih(salah sambut cincin kawan dia baling)


Perghh..
huuuu..


Posted by mykhalis On 6:56 AM 6 comments

Budak 8 tahun bunuh diri selepas menonton filem ganas

Warlock 1989

Tajuk cerita ini mengingatkan Khalis mengenai sebuah filem seram yang bertajuk Warlock. Khalis menonton filem itu bersama sepupu sepupu. Dalam satu adegan pemujaan syaitan, ada satu cara untuk mendapat kuasa..iaitu makan jantung manusia.

Waktu itu, kami sepupu2 berbincangla jantung siapa kami nak makan. Siapa taknak ada super power boleh jalan atas angin, boleh kebal. Dan sehari lepas itu, Khalis terbaca di surat khabar seorang budak dibunuh dan jantungnya di makan oleh kawannya kerana filem ini.

Satu babak peperangan dalam The Last Samurai

Itulah pentignya rating dalam filem. 13sg, 18sg, 18sx, sebab kanak kanak tidak dapat membezakan realiti dan fantasi. Sedangkan kita orang besar nipun masih terpengaruh dengan kehebatan superman, green lantern, Harry Potter.

Lewis McGlyn ditemui mati menggantung dirinya

Berita sebenarnya ialah.. seorang budak berusia 8 tahun menggantung dirinya selepas menonton Filem The Last Samurai lakonan Tom Cruise. Dalam satu babak, seorang pahlawan Jepun telah menikam dirinya sendiri dengan pedang samurai.atau kita panggil kamikaze. Ketika budak ini menonton filem ini bersama sepupunya. Ayah budak ini sedar anaknya menonton filem yang sepatutnya budak-budak tak boleh tengok..tapi ayahnya membiarkan sahaja anaknya menonton. dan kerana anaknya nak tahu perasaan hidup bermaruah macam tindakan kamikaze, dia menggantung dirinya.



Untuk berita penuh di .dailymail.


ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...