Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, March 12, 2011

Posted by mykhalis On 10:02 AM 12 comments

Kejadian Tsunami di Jepun

 

boleh klik dahulu dan tunggu loading, baca berita pastu mai smula tengok video Tsunami di Jepun..


Jepun dilanda gempa kuat

TOKYO 11 Mac – Tsunami yang sangat ganas setinggi 10 meter kesan daripada gempa bumi berukuran 8.9 pada skala Richter yang terkuat pernah dicatatkan melanda Jepun, meragut beribu-ribu nyawa penduduk ketika ia menghentam bot, kereta dan kediaman manakala kebakaran meletus tanpa kawalan.
Amaran tsunami dikeluarkan ke seluruh Pasifik, sehingga sejauh Amerika Selatan, Kanada, Alaska dan seluruh pantai barat Amerika Syarikat.
Menurut polis Jepun, dianggarkan antara 200 hingga 300 mayat ditemui di kawasan perairan Sendai, bandar paling dekat dengan pusat gempa bumi.
Polis berkata, setakat ini 88 orang disahkan terbunuh dan 359 orang masih dilaporkan hilang.
Angka kematian dijangka terus meningkat berdasarkan skala bencana alam berkenaan. Orang ramai diberi amaran untuk berpindah ke kawasan yang lebih tinggi.
Siaran televisyen turut memaparkan kebakaran dan kepulan asap hitam sekitar bangunan di Odaiba, pinggir bandar Tokyo dan perkhidmatan kereta api laju ke arah utara terpaksa dihentikan.
Rakaman televisyen turut menunjukkan bot, kereta dan trak terapung di atas air selepas tsunami kecil melanda bandar Kamaichi yang terletak di utara Jepun.
Perdana Menteri Jepun, Naoto Kan berkata, kerajaan telah mewujudkan satu pasukan petugas khas bagi membantu kerja-kerja mencari dan menyelamat.
“Gempa bumi ini mengakibatkan kemusnahan besar di bahagian utara Jepun. Kerajaan akan menjalankan semua usaha yang perlu bagi memastikan keselamatan rakyat dan meminimumkan kerosakan,” katanya pada satu sidang media khas.
Agensi berita Kyodo melaporkan, beberapa kebakaran turut berlaku di bandar Sendai, yang menyaksikan ombak besar menghanyutkan kenderaan di landasan lapangan terbang.
Di wilayah Wakayama, 20,000 penduduk diarahkan berpindah selepas amaran tsunami dikeluarkan dan beberapa gegaran susulan melanda.
Menurut wartawan Reuters, Mariko Katsumura, penumpang kereta api bawah tanah menjerit dan memegang tangan penumpang lain. Gegaran yang terlalu kuat membuatkan mereka sukar untuk berdiri.
Tinjauan Geologi Amerika Syarikat (USGS) sebelum ini mengesahkan gempa bumi tersebut berlaku kira-kira 130 kilometer di timur Sendai, Honshu pada kedalaman 24 kilometer.
Pasaran saham Tokyo turut mengalami kerugian selepas gempa bumi itu diumumkan. Menurut bank pusat, mereka akan melakukan apa sahaja bagi memastikan kewangan kembali stabil. – Agensi

Sedutan dari utusan Malaysia

ini adalah berita terbaru


Lebih 1,000 dikhuatiri mangsa tsunami

12/03/2011 3:16am

TOKYO 12 Mac - Lebih 1,000 orang dikhuatiri terbunuh di Jepun ekoran kejadian tsunami setinggi 10 meter selepas gempa bumi sekuat 8.9 pada skala Richter, dengan kebanyakan kematian akibat lemas, lapor media tempatan.
Kira-kira 3,000 penduduk yang tinggal berdekatan loji nuklear di Wilayah Fukushima, utara Tokyo dipindahkan daripada kawasan tersebut.
Kerajaan menyatakan tiada kebocoran berlaku di loji berkenaan namun tahap radiasi semakin meningkat. - Reuters

Mengenai rakyat Malaysia


Rakyat Malaysia selamat

KUALA LUMPUR 11 Mac – Kedutaan Malaysia di Jepun sehingga pukul 9 malam ini tidak menerima sebarang laporan mengenai rakyat negara ini yang cedera atau terbunuh dalam gempa bumi dan tsunami yang melanda negara itu hari ini.
Pegawai Kedutaan Malaysia di Jepun, Ahmad Rozian Abd. Ghani ketika dihubungi berkata, pihaknya berjaya menghubungi 13 daripada 23 rakyat Malaysia di Sendai dan kesemua mereka selamat.
Menurutnya, rakyat Malaysia yang lain masih gagal dihubungi kerana talian telefon terputus dan pihak kedutaan hanya boleh berhubung melalui Internet tetapi ia memakan masa kerana talian sesak.
“Buat masa ini kami tidak menerima sebarang maklumat rakyat Malaysia cedera atau terbunuh dalam gempa bumi dan tsunami tetapi kita akan berterusan memantau dan cuba berkomunikasi dengan mereka.
Sementara itu Kementerian Luar dalam satu kenyataan memberitahu, orang ramai yang mahu mendapat perkembangan terkini bencana boleh menghubungi Menteri Penasihat Kedutaan Malaysia di Jepun, Wan Aznainizam Yusri Wan Abdul Rashid di talian +819099753122.
Orang ramai juga boleh menghubungi Setiausaha Satu Kedutaan Malaysia, Rina Hanis Rodzli di talian +818035067636 atau bilik operasi Wisma Putra di talian 03-88874570, 03-88874770, 03-88892746 dan 03-88892830.
Dalam pada itu, Yayasan Pelajaran Mara (YPM) dalam satu kenyataan memberitahu, seramai 207 penuntut di bawah tajaannya di Jepun selamat dan perkembangan peserta Program Ijazah Berkembar Jepun (JAD) itu akan sentiasa dipantau.
Menurut kenyataan itu, penghantaran 84 pelajar ijazah kejuruteraan ke Jepun pula yang dijadual pada 19 Mac ini akan diputuskan kemudian.
Ibu bapa yang mempunyai pertanyaan tentang penuntut di bawah tajaan Mara boleh menghubungi talian 017-2911918 dan 012-3118715.

Thursday, March 10, 2011

Posted by mykhalis On 1:47 PM 18 comments

GILE KENTANG,, LELAKI YANG PALING GLAMOUR gilerr

Setelah dua hari tak bagi new entry,
Khalis mampu curi sedikit masa untuk masukkan 1 cerita sahaja..
rasa janggal la pulak.. sebelum nie berbelas-belas setiap hari..
Terima kasih kerana masih sudi mengunjungi blog Khalis..
Khalis takde laptop mahupun rolltop.. selama nie online di cc Khalis je
Menemani isteri berpantang di kampung selama seminggu, jadi Khalis tutup kedai
untuk melakukan renovation sedikit..


Hari ni Khalis nak kongsikan kisah lelaki yang  glamor gile..
dia bukan penulis blog..maka bukanla Khalis..hehe
dia juga bukan masuk realiti tv tapi sentiasa cuma berada di rancangan yang live..
siapa lagi kalau bukan Gadaffi

ramai yang dah tau tentang fakta Gadaffi nie
terutama camne die ditemani oleh guard2 wanita.. ( amazinian's guard )
tapi Khalis kongsikan juga sekali lagi kerana mungkin ada yang terlepas pandang..


semua mereka hendaklah dara semasa mula-mula mahu bertugas..tak dara tak dapat keje..hehe



Gadaffi berkata" wanita hendakla dilatih seperti tentera supaya mereka tidak dipandang rendah oleh musuh meraka "



Mereka semua mampu membunuh dengan tangan kosong dan dipilih sendiri oleh Gadaffi



walaupun mereka tentera, mereka masih berhias, bersolek dan mengenakan kasut tumit tinggi


Semua penjaganya telah bersumpah akan melindunginya dan tidak akan meninggalkan Gadaffi siang mahupun malam



Dalam satu serangan pada tahun 1998, seorang dari penjaganya telah mati. Dikatakan penjaganya sendiri menuju ke arah peluru untuk memastikan Gadaffi terselamat.



Gadaffi akan melakukan pemilihan terakhir dan penjaga-penjaga nya dikatakan perlu berkhidmat batin dan zahir..


Begitulah Gadaffi.. Khalis juga ingin memohon maaf
seandainya Khalis tidak menziarahi blog anda meskipun anda tetap datang di sni..
Bila Sayf Muslim (nama baru Sulaiman.. ada bantahan veto dari neneknya dari menggunakan nama ini ) dah sehat dan takde masalah,,Khalis dah mula bekerja,, bolehla kembali aktif macam dahulu..



Tuesday, March 8, 2011

Posted by mykhalis On 9:13 PM 69 comments

MAAF TAK UPDATE.. SAMBUT KELAHIRAN ANAK SULUNG PAGI TADI

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..

Dengan penuh kesyukuran atas Rahmat yang diberi..

Alhamdulillah, isteri Khalis Wan Rohani Binti Abdul Ghani telah selamat melahirkan anak sulung kami pada jam 9.00 pagi tadi.

Kelahiran anak sulung kami, anak lelaki yang diberi nama Sulaiman bin Mohd Khalis Raouf seberat 3kg.

Tidak banyak yang Khalis boleh kongsikan kerana masa terhad dan ketika ini Khalis masih berada di Hospital Pekan. Dengan kesibukan ini, aktiviti berblogging dan facebooking agak terhad dan Khalis amat berterima kasih kerana masih sudi menziarah blog Khalis ini.

Gambar juga tidak dapat diuploadkan kerana Khalis tangkap gambar putera sulungpun pinjam kamera adik bongsu, hehheehe.. Esok pagi baru dilepaskan dari hospital dan Khalis akan sibuk dengan aktiviti Aqiqah dan cukur rambut.

banyak yang Khalis ingin kongsikan, namun Khalis ingin sekali berkongsi pengalaman ini dengan sahabat-sahabat semua, pembaca blog Khalis ini.

Bagi Khalis inilah saat yang paling mengharukan apabila mengazankan dan mendukung anak kecil ini.

Khalis memohon maaf seandainya blog tidak dapat diupdate dalam masa terdekat ini.. dan Khalis tidak dapat melawat kawan-kawan di blog masing-masing.

Doakan anak dan ibu selamat dalam perlindungan Allah s.w.t.. Maklumlah,, bayi sekarang sangat mudah terdedah dengan penyakit.

terima kasih semua

Yang Benar

Mohd Khalis Raouf Bin Khairu Anuar

Monday, March 7, 2011

Posted by mykhalis On 4:16 PM 51 comments

Makanan paling pelik di dunia!! pelikkkk gileee

Semalam khalis ajak tengok kek,, makanan kain,, makan banyak

Hahhaha..

tapi kali nie khalis nak ajak tengok makanan yang pelik

bukan sebab tak pernah jumpa  tapi korang tengok dulu gambar nie.. perasan tak

ape yang peliknye..












perasan tak? tarikh makanan nie.. ini adalah satu kajian yang mengambil masa
hampir 4bulan setengah dan hasilnya..

Makanan ini tak berubah sama sekali
tiada kulat.. tiada kerosakan yang nyata

Kuat gile pengawet makanan nie..

Ini petikan dalam bahasa inggeris

Hamburgers and French fries are probably the most permanent food you can find on earth. It’s proved by New York photographer Sally Davies who has held a unique project of taking photos of the same hamburger and French fries every day for 137 days.
Even after 4.5 months this food looks almost the same as on the very first day of the project. It’s unbelievable and so weird! Check out 9 more images after the jump.


so..silalah google or yahoo or bing utk maklumat lanjut


Posted by mykhalis On 2:17 PM 16 comments

Fungsi wajib sebuah telefon bimbit buat lelaki

Barang yang lepas,
Hai jangan dikenang, Kalau dikenang merosak diri,

sebagai penyokong MU tegar!!
hari nie Khalis tetap memakai baju merah
kompom la bukan liverfool kan?
tapi lain sikit.. merah jambu.. awwwww

Khalis nak tanya..
sape takde henpon? komang spana muuu

Hhahah.. canggih ke tak canggih ke
itu bukan cerita.. canggih kalau kredit pun takdop
bill pun tertunggak 2 bulan.. apa barang!!!

Khalis nak kongsikan
sebuah telefon yang mendapat review 5 bintang!!
kerana harganya murah dan fungsinya yang satu nie mmg melengkapkan hidup anda



dari segi reka bentuk ianya tidak terlampau menonjoll



saiz bentuk fizikal yang mudah digenggam dan tidak terlalu alien


tapi cuba tengok belakang die,, ini bukan infrared tau..lebih baik dari itu

fungsinya ialah


yeyyy..inilah tempat cucuh rokok yang ultimate

tidak perlu cari lighter dan tak perlu malukan muka pinjam ngan orang meja sebelah..heh

camne?ok tak handphone nie?


Posted by mykhalis On 1:06 PM 0 comments

Penunggang motorsikal pulak berlawan aksi stunt sesama mereka

bear besar boleh bawak ..korang?
bear je? tak nampak aku bawak??
itu barang tak gerak..ini 2 monkeys.. u can?
monyet faham bahasa takpe.. ini kalau pecah ni.. puas nak mengganti.. siap kat depat pun aku letak lagi
apa la sangat.. aku dengan takde siviknye bawak kayu melintang.. lori balakpun tak boleh lintas
kelakar la korang ni.. peti ais beb..peti ais.. ada bran?
huh.. ingat saya gadis saya takleh willy??
ok la okla.. saya kalah..maluu..
Khalis paling kagum pada peti ais.. bukan senang tu..hebak2

Posted by mykhalis On 12:15 PM 60 comments

Maafkan Khalis, tiada lagi shoubox di sni.. untuk entry terbaru ada di bawah

Ini sticky note



Khalis faham ramai yang tak selesa bila datang ke sesebuah blog
tidak ada shoubox disediakan,

Maklumlah,, susah nak tinggalkan jejak
Nak bagitau dah add ke tidak
Nak bertanya khabar

tapi Khalis sendiri sudah mula
buat perangai dengan hanya copy paste
ke dalam shoutbox blog lain tanpa baca pun artikel yang dikongsikan oleh blogger
Perbuatan ini Khalis sangat sesalkan.. Khalis akan sedaya upaya membaca post sebelum tinggalkan jejak. Kalau pasal peribadi Khalis tak berani nak komen le..
( sebelum ini memang Khalis akan baca, semenjak dua menjak nie dah mule BW tanpa baca post sangat kecuali yang komen blog Khalis )

Khalis tak suka dengan perangai Khalis yang ini,
Khalis tak mahu umpama yang dikejar tak dapat, yang dikendong keciciran..
Mengejar mereka yang shout;tapi tak  baca pun artikel kat sini,
tapi yang memberikan komen,  Khalis kemudiankan
( maafkan Khalis..itu yang Khalis wat, Khalis baca shoubox dahulu baru jenguk komen )

Jangan salah faham ek? Bukan semua yang Khalis katakan datang tak mengomen adalah yang jenis macam ini.. tapi Khalis takut dah ramai yang jenis macam ini

Jadi, buat masa ini.. tiada shoutbox di blog Khalis

Khalis mengingatkan diri Khalis
Bila sudah sampai masa ini, kita hanya mahukan
tulisan kita dibaca, itulah makna kepuasan seorang blogger

kredit seribahasa.com


Dan kalau ada yang menggunakan autoblogwalking

Jujurlah, hargai tulisan orang lain..mereka membalas lawatan kerana
 anggap anda datang..

 Yang mengopy gambar dan keluarkan dalam blog anda pula?

Kalau berani.. bile blogserius keluarkan entry terus rembatla.. Janganla blog anak ayam macam Khalis pulak di curi tanpa kredit.. Yang ini sape makan cili die rasa pedas..

Sekali lagi.. fahamkanlah maksud Khalis
Khalis mentiadakan shoutbox kerana Khalis inginkan mereka yang
datang keblog Khalis kerana ingin membaca apa yang Khalis kongsikan,
Bukan kerana untuk menambah trafik kosong sahaja

Cita-cita Khalis?
Menjadi blogger tegar yang menjadi pengomen tegar.. hehe

Sunday, March 6, 2011

Posted by mykhalis On 10:43 PM 28 comments

Kerana Marah MU kene tibai 0-2.. jom makan kain!!!

Khalis tak rasa lucu.. Khalis tak rasa menarikpun.. yang Khalis tau Khalis muke merah sebab MU kene tibai dah 0-2. Khalis tengok kat internet je..Live streaming.. Sape takde Astro tapi ada internet yang laju 4mbps cam Khalis leh tengok di link MU kene belasah nie,

Maaf ayat kasar, tapi ketiadaan antara Vidic dan Ferdinand.. Jumpa Liverpool perlukan kedua-duanya. Tapi dua-dua takde,, ohooooooooo..

Khalis ajak makankan?hari nie asyik ajak makan je? jomm makan.. Eiiiii..GERAM NIE!!! GERAMMMMMM

"makanan" ini dibuat dari kain kait..peeewwwiiiiittt












walaupun sangat2 tensen sekarang,, tapi hati sejukje tengok makanan comel nie

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...