Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Friday, November 18, 2011

Posted by mykhalis On 10:09 PM 5 comments

Nama - nama lain bagi google untuk elakkan salah masuk website lain

Mungkin da ramai yang tahu benda ni, apa pun saya ingin kongsikan benda ni. Sebelum itu saya yakin anda pernah mengalami situasi ni:~> time nak taip url laman web, anda tersalah taip satu huruf yang menidakkan anda dapat melayari laman web yang anda kehendaki. Oleh sebab yang demikian, Google mengambil alternatif dengan membuat nama-nama lain yang hampir serupa dengan Google, sehingga apabila anda tersalah taip anda tetap disambungkan kepada Google.com. Ceritanya macam ni, semua url yang akan saya senaraikan ini terus link kepada Google.com. Jadi senarainya adalah sepertii yang berikut:~>



  1.     www.gewgle.com
  2.     www.wwwgoogle.com
  3.     www.ogogle.com
  4.     www.gewgol.com
  5.     www.gooogle.com
  6.     www.ggoogle.com
  7.     www.foofle.com
  8.     www.gogole.com
  9.     www.googel.com
  10.     www.gogle.com
  11.     www.googel.com
  12.     www.gooleg.com
  13.     www.googlegooglegooglegoogle.com.br
  14.     gooooooogle.com
  15.     www.googlr.com
  16.     www.googlee.com

Macam tu la nama-nama lain bagi Google.com. Kalau lain-lain website, saya tak pasti kerana kekadang ada pihak yang mengeksploitasi perkara ini, iaitu kesalahan menaip url ini dengan membuat alamat-alamat url seakan-akan serupa dengan laman web terkenal, sedangkan alamat-alamat tersebut link kepada laman web yang tak baik seperti laman porno. Sehinggakan apabila anda tersalah taip, anda disambungkan kepada alamat web yang anda tidak ingini. Ok, semoga anda faham. Oleh itu, hati-hati ketika menaip.

sumber

Posted by mykhalis On 10:07 PM 3 comments

Kecekapan pekerja kilang terup di China

Perghh,, memang kepantasan luar biasa nih.. muka sorang sorang slumber derkk je.. ramai sungguh orang main daun terup ni ek

Posted by mykhalis On 10:06 PM 4 comments

Pujuk isteri cara paling romantik

BUTTERWORTH - Dalam usaha untuk meminta maaf dari isterinya, seorang artis grafik telah menyampaikan perasaannya dengan sepenuh hati melalui papan iklan.


Beliau menaruh harapan untuk memenangi hati isterinya semula selepas meninggalkan suaminya kerana salah faham.

Lelaki berusia 20-an, yang dikenali sebagai Ah Boy, telah meminta bantuan majikannya untuk meletakkan papan iklan bersaiz 6m x 7.5m di KM143.4 sebelah Prai, berhampiran dengan Lebuhraya Utara-Selatan di sini.

Ia terletak berhampiran pusat hiburan Auto City di Juru.

Papan iklan ersebut menunjukkan gambar pasangan tersebut, dipercayai telah diambil pada hari perkahwinan mereka, dan seorang gambar anak kecil.

Ia membawa empat mesej yang ditulis dalam bahasa Mandarin, dua perkataan yang berbunyi, "Sayang, saya cintakan awak" dan "Maafkanlah saya isteri ku, saya tahu saya bersalah dan saya telah membuat kesilapan."

Mesej yang lain, di dalam kotak berwarna merah jambu di bawah, berbunyi: "Tolong maafkan saya. Pulanglah  kembali. Saya benar-benar menyayangi anda. Andalah satu-satunya yang saya cinta dalam hidup ini. Saya tidak akan berkahwin lain. Tidak kira berapa lama yang diperlukan, saya akan tetap di sini menunggu anda demi anak-anak kita dan saya sungguh mencintai anda."

Satu lagi mesej, di bawah gambar anak kecil itu berbunyi: "Ibu, saya sayang anda."

Menurut majikan Ahh Boy, yang mengendalikan studio seni di Bagan Lalang, Mak Mandin, beliau menawarkan untuk menaja papan iklan itu apabila mendengar nasib pekerjanya.

"Saya membenarkan beliau untuk meletakkan papan iklan itu, tetapi dengan syarat bahawa ia akan diambil semula dalam beberapa hari akan datang," kata majikan Ah Boy yang enggan namanya disiarkan, sambil menambah bahawa papan iklan itu didirikan semalam.

Ah Boy juga enggan memberikan sebarang komen.

sumber

Posted by mykhalis On 9:23 PM 7 comments

Kertas soalan SPM

Baca arahan betul2 sebelum jawab..

selamat menjawab k?

masa banyak.. jawab slow2..jangan gopoh gapah

Posted by mykhalis On 9:21 PM 4 comments

Apa makan budak ni?

Ni masa sunat ni.. kalau tradisi ayah kena dukung mau patah pinggang dukung.. tol tak?

Takpela..tengok Kabhi Kushi Kabhi Gham.. kecik-kecik demokk.. dah beso.. hensem cam Hithrik.. ye tak?

Posted by mykhalis On 4:41 PM 5 comments

Blonde, $5K & Mercedez Benz SL 500..


 
SMART BLONDE JOKE


A blonde walks into a bank in New York City and asks for the Loan officer. She says she's going to Europe on business for two weeks andNeeds to borrow $5,000. The bank officer says the bank will need some kind of security for the loan, so the blonde hands over the keys to a new Mercedes Benz SL 500.

The car is parked on the street in front of the bank, she has the title and everything checks out. The bank agrees to accept the car collateral for the loan. The bank's president and its officers all enjoy a good laugh at the blond for using a $110,000 Benz as collateral against a $5,000 loan.

An employee of the bank then proceeds to drive the Benz into the bank's underground garage and parks it there. Two weeks later, the blonde returns, repays the $5,000 and the interest, which comes to $15.41.

The loan officer says, "Miss, we are very happy to have had your business, and this transaction has worked out very nicely, but we are a little puzzled. While you were away, we checked you out and found that you are a multimillionaire. What puzzles us is, why would you bother to borrow $5,000?"

The blonde replies, "Where else in New York City can I park my Car for two weeks for only $15.41 and expect it to be there when I return?" Finally... a smart blonde joke. 
 

Posted by mykhalis On 2:56 PM 8 comments

hebat macam ninja.. takde orangpun yang perasan

Posted by mykhalis On 2:52 PM 11 comments

Jangan main2 dengan kucing

Mujur kucing kat rumah tak gila sangat.. Kalau nampak Baby Sayf mesti lari takut.. wahahha..kalau ganas camni mau kena buang..


Posted by mykhalis On 2:29 PM 8 comments

Tripple fail.. sedih gile

funny pictures on lolsnaps

Posted by mykhalis On 12:16 PM 9 comments

Baca buku?? agak2 la

perasan tak?baca buku tanam tanaman tue

Posted by mykhalis On 12:13 PM 2 comments

Sahut cabaran menamakan nama anak ikut watak game.. free game seumur hidup

Megan dan Eric Kellermeyer memutuskan untuk menamakan bayi mereka yang lahir pada 11/11/11 sebagai Dovahkiin, iaitu watak utama dalam permainan video "Elder Skrol-skrol V: Skyrim" keluaran Bethesda Studios. Nama penuh bayi tersebut adalah Dovahkiin Tom Kellermeyer dimana Dovahkiin bermaksud "Dragonborn" dalam bahasa naga dalam game tersebut.

Pengeluar permainan video tersebut membuat 1 cabaran pada bulan Februari bahawa sesiapa melahirkan anak pada 11/11/11 dan namakan dengan nama Dovahkiin akan mendapat permainan percuma seumur hidup. Megan dan Eric adalah yang pertama membuktikan mereka dapat menyelesaikan cabaran tersebut dan bayi lelaki tersebut bakal mendapat game percuma seumur hidupnya.

P/s: Macam pelik ja game tue, he3...




sumber

Posted by mykhalis On 12:12 PM 2 comments

Satu bendera merangkumi 7 Bendera negara berbeza

Ini adalah bendera Norway, Kalau diperhatikan..ada 7 lagi 6 bendera yang terdapat di dalamnya..

Thursday, November 17, 2011

Posted by mykhalis On 10:30 PM 6 comments

Video gol kemenangan Malaysia vs Indonesia 1-0

Tak moh puji melangit.. cuma yang Khalis tahu

 




Lisa Surihani 1  -       Luna Maya











Jom tengok gol kemenangan..


sumber video sokernet.com

Posted by mykhalis On 8:07 PM 5 comments

Cerita Lawak : Kisah Sebenar Kegagalan Penjualan Coca-Cola di Arab

Seorang manager sales Coca-cola baru kembali pulang kenegerinya setelah kegagalan besarnya di Arab. Maka ia pun harus menghadap bosnya untuk menjelaskan alasan kegagalannya.

Bos : Kau punya prestasi hebat dinagara-negara lain, mengapa boleh gagal di Arab, yang negerinya panas dan ramai orang perlu kesegaran minum produk kita?

Sales : Saya juga berfikirnya dulu begitu bos, negeri itu pasti prospeknya sangat besar kerana disana panas. Saya begitu yakin pasti akan sukses besar disana.

Bos : Lalu apa yang sebenarnya terjadi?

Sales : Begini bos... saya membuat sebuah iklan poster, yang saya pasang di seluruh penjuru negeri itu. Isi poster itu ada tiga gambar, yang pertama orang yang kehausan berbaring dipadang pasir. Gambar kedua orang tersebut minum Coca-cola, dan gambar ketiga, orang itu menjadi segar dan dapat berlari dipadang pasir.

Bos : Wah, ini idea yang luar biasa, iklan yang bagus!Lalu kenapa boleh gagal?

Sales : Tidak ada yang beritahu sama saya, kalau mereka baca dari kanan kekiri.(tulisan Arab)

sumber

Posted by mykhalis On 7:41 PM 6 comments

Bunuh anak kerana menangis dan tidak mahu tidur



wajah si anak kecil Tyler Dasher semasa hayatnya yang singkat

Shalber Dasher merupakan seorang ibu muda. Satu hari dia melaporkan bahawa anaknya telah diculik, dia tidak menyedarinya kerana telah mabuk teruk pada malam hari sebelumnya.

Pihak polis yang tidak berpuas hati membuat pencarian dan berjumpa mayat seorang bayi dibungkus dalam kain biru..


wajah pembunuh!!

Hasil siasatan mendapati ternyata Dasher telah membunuh malah cuba menghapuskan mayat dengan menanamnya di dalam hutan.

Apabila ditanya mengapa dia membunuh.. alasannya ialah.. anaknya tidak mahu tidur dan asyik menangis sahaja.


kesedihan sahabat handai apabila menemui mayat Tyler

Sekarang Dasher menghadapi tuduhan membunuh tahap ke dua... dan sebagai seorang ayah.. dia ni betul2 binatang.. kenapa sampai sanggup membunuh!!!!

dailymail.co.uk

Posted by mykhalis On 6:51 PM 5 comments

Perempuan tattoo seluruh belakang badan kerana minat Twillight

Jujurnya.. Khalis lebih suka Vampire Diaries ataupun true blood dari Filem vampire bersinar ni. Malah, cuma tengok filem yang pertama je.. yang lain semua tak tergerak hati nak tengok..

Tapi kalau takde peminat..takkanla filem ni leh wat sequal.ye tak? mcam jugak Justin bieber.. kalau semua benci, sape yang nak beli album.. Diri kita sendiripun bukan semua orang sayang.. mesti ada yang bengkek.. macam Trevor..



giloss. tak sakit ke ek?? dahla muka edward je yg real.. kristin tak samapun..

Posted by mykhalis On 3:00 PM 13 comments

Artis yang paling banyak muka lebih kurang sama!!

Gila betul.. memang sama sungguh muka diorang ni kan?

Posted by mykhalis On 1:26 PM 9 comments

Jenis jenis tudung yang ada di Malaysia

Ini adalah entry yang Khalis copy paste 100% dari Soutul Mujahid. Mungkin ada ayat pedas yang menyebabkan jiwa berombak seketika.. tapi percayalah.. kita semua nak yang terbaik buat diri kita.

Khalis tahu, sebagai blogger, kaum wanita memang banyak syarat pada mereka.. tapi yang Khalis ingat semasa kursus nikah dulu.. Tok Qadhi ada cakap, pesanan dia mudah je pada kaum wanita..

" Kamu wanita nak masuk syurga senang sangat.. berbeza dengan lelaki yang penuh tanggungjawab pada ibu bapa, isteri atau isteri - isteri, anak -anak.. kamu hanya perlu jaga 3 perkara..

pertama : hubungan dengan suami..gembirakan hatinya,
Kedua : jaga kemaluan dan kehormatan kamu
ketiga : jaga puasa dan sembahyang..

Lengkap 3 perkara ni.. InsyaAllah.. syurga pada kamu"
Haa,, itulah ayatnya.. selalu gak Khalis sebut kat wife.. bukan apa.. ini ayat last memujuk kalau merajuk..huuu..


Apapun, harapan Khalis, kita baiki diri kita ek..


Jenis-jenis dan Fesyen Tudung

Fesyen tudung. Siapa yang tak ambik tahu pasal fesyen tudung kontemporari? Kalau tak ambik tahu pasal fesyen tudung, jom baca kat sini. Yang memang ambik tahu pasal fesyen tudung, digalakkan baca. Mungkin anda terlepas pandang fesyen tudung yang beredar mengikut aliran zaman.


1. Tudung Bukit
Memakai tudung, tapi kedua-dua bukit ditayang dengan sengaja untuk tatapan percuma. Tak kisahlah apa saiz bukit tu. Tetap nak tayang percuma jugak. Bila diperhatikan, bangga sampai hidung kembang semangkuk. Alahai, mudahnya bagi tayangan percuma. Kalau dah bagi tayangan percuma, nak bagi apa kat suami nanti? Suami anda setaraf dengan orang asing kah sampai apa yang suami anda sahaja yang berhak lihat, anda sudah tayang percuma kepada orang lain.

2. Tudung Nasi Lemak
Pernah tengok nasi lemak ikan bilis? Kat daun pisang tu, ada sedikit terbuka dan menyebabkan ikan bilis tu terkeluar kerana daun pisang tak menutup rapat bungkusan nasi lemak tu. Sebab tu fesyen tudung ni dinamakan 'Tudung Nasi Lemak'.

3. Tudung Sarung Nangka
Pakai tudung ketat sampai menampakkan segala yang ada di kepala, sehingga menampakkan bentuk telinga sekalipun. Kalau kat telinga tu ada 7 subang, semuanya nampak bentuk. Inilah fesyen tudung sesat yang semakin menjadi aliran muslimah masa kini. Ikut artis katakan...




4. Tudung Alien
Dinamakan tudung alien, sebab kepala si pemakai tudung ini meman sebijik dengan kapala alien. Tudung ini juga dikenali sebagai tudung bonggol unta.

Maksud hadis: "Ada dua golongan yang akan menjadi penghuni Neraka yang belum lagi aku melihat mereka. Pertama, golongan (penguasa) yang mempunyai cemeti-cemeti bagaikan ekor Iembu yang digunakan untuk memukul orang. Kedua, perempuan yang berpakaian tetapi bertelanjang, berlenggang lenggok waktu berjalan, menghayun-hayunkan bahu. Kepala mereka (sanggul di atas kepala mereka) bagaikan bonggol (goh) unta yang senget. Kedua-dua golongan ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan dapat mencium bau wanginya. Sesungguhnya bau wangi syurga itu sudah tercium dari perjalanan yang sangat jauh daripadanya" [HR Muslim]



5. Tudung Papa Kedana
Kebanyakan yang pakai tudung ni adalah golongan minah rempit sekolah. Pakai tudung sebagai syarat masuk sekolah sahaja, bukan ikut hukum syarak. Masakan tidak, tudung singkat sampai nampak tengkok. Love bite kat leher pon boleh nampak. Mungkin terlalu papa kedana sampai tudung yang labuh sikit pun tak mampu nak beli. Bukan papa kedana bab ekonomi, tapi lu fikirlah sendiri...



6. Tudung Dato'
Ni, tak tau nak terangkan macam mana... Tak terkata. Fesyen? Entah... Mungkin pembaca lebih arif


7. Tudung Apa Jadah Entah?
Ini satu masalah besar lagi. Tudung yang artis ni pakai, mesti jadi ikutan para remaja, seolah-olah artis ni adalah seorang nabi untuk dijadikan ikutan. Alahai artis, berhentilah kalian daripada terus memesongkan ummat daripada ajaran Islam yang sebenar.


8. Tudung Muslimah
Inilah tudung yang benar-benar menyejukkan mata memandang. Mengikut hukum syarak, tidak menonjol, sopan, dan tertib. Tidak jarang, tidak ketat, dan menutup dada :)

Katakanlah kepada wanita yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara lelaki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita. Dan janganlah mereka memukulkan kakinyua agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung. [ TMQ an-Nur(24):31]


sharing is caring.. ye tak?

Posted by mykhalis On 12:55 PM 6 comments

15 short cut untuk PC bagi orang malas

YUp.. kita semua nak yang mudah2 kan? jadi Khalis terbaca dalam faizlaster, so, tumpang share dalam blog ni.. Khalis biasa guna kombinasi ctrl+a.. ctrl+v.. ctrl+s... so,, ada lagi banyak untuk mencepatkan kerja seharian.. Mungkin tak biasa, tapi Khalis mulai hari ni biasakan dengan satu persatu.. nnt terer la semua sekali












camne? ada mudah ke??

Posted by mykhalis On 11:12 AM 4 comments

Ujian dara dilakukan kepada gadis2 jika ingin dapat suami baik baik

Ujian dara ini akan dilakukan di Malaysia tidak lama lagi,, kemungkinan negeri Melaka akan menjalani percubaan terlebih dahulu.. haaa..cuak gadis gadis.. takdela.. ini semua terjadi di Irian jaya di Papua.

Gadis2 akan menjalani ujian dara, dan jika mereka lulus, ada calitan putih di dahi mereka.. dan ujian ini kalau tengok pada gambar akan dilakukan di kawasan terbuka.hmmm... hmmm.. tak perlu la rasanya buat ujian dara ni..pandai2 la jaga sendiri.. kalau murah, bagi kat orang, kalau mahal, bagi pada yang sah..



Posted by mykhalis On 11:08 AM 4 comments

Gangster cabutan gores dan menang dibelasah mangsa

16/11/11-Kepong : Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga. Syarikat gores dan menang telah ditumpaskan kerana sewenang-wenangnya menipu pengguna. Oleh kerana berleluasanya aktiviti mereka, kebanyakan mangsa sudah puas bersabar. Kemungkinan mangsa adalah ‘ahli keluarga gangster’.

Agaknya inilah yang berlaku apabila Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) bersama aktivis Pasukan Bertindak Hak Pengguna (CRTF) pergi ke tempat kejadian untuk berbincang dan membuat tuntutan pengguna yang ditipu `menyaksikan satu pergaduhan.

Diharapkan, selepas ini tiada lagi mangsa akan terpedaya dengan kumpulan mereka ini.


















Mak dan ayah Khalispun terkena.. sebab kalau kat Kuantan memang bersepah ejen2 gores dan menang ni.. kalau jalan je mesti ada orang datang nak suruh itu ini.. dan kerana gaya menarik mereka bercerita, 2 kali tu mak abah terkena..tapi mak abah redho je.. diorang tahu diorang memang lemah semangat bab bab menang ni.. heheh.. last2, kat rumah macam2 alat mengurut ada.. sekarang simpan dalam almari je..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...