Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, January 28, 2012

Posted by mykhalis On 11:20 PM 0 comments

China hasilkan selaput dara palsu pulak dahhh..

Wahhahhaa..tahniah pada China,, korang memang bakal jadi kuasa ekonomi terunggul tak lama je lagi.. apa sahaja korang akan hasilkan..juall.. apa yang takde.. kagum sungguh ni..



China memang terkenal dengan pasaran ekonomi mereka dan pembuatan barangan klon yang tinggi.Contohnya seperti suatu ketika dulu kita dihebohkan dengan Telur tiruan buatan China

Sekarang selaput dara buatan China, artificial virginity hymen (AVH) juga sudah ada dipasaran.AVH yang dikeluarkan oleh syarikat pengeluaran China, Gigimo, itu kononnya dijual dengan harga 30 dollar AS


Di Jakarta alat ini dijual mulai dari harga Rp 165.000 hingga Rp 700.000. Alat itu dipakai para wanita yang baru menikah untuk mengaburi suami bahwa ia masih gadis perawan dan masih dara. artificial virginity hymenAVH dikabarkan akan mengeluarkan cairan seperti darah jika pecah.

Gigimo memasarkan produknya di beberapa negara, terutama negara yang masih menganggap kegadisan dan dara adalah hal yang mutlak dimiliki perempuan sebelum menikah.

Dia menambahkan, selaput dara palsu tidak dikenal di dunia perubatan. Namun, dalam dunia perubatan memang ada teknik pembedahan untuk membaiki hymen yang robek, iaitu hymenoplasti.

Hymen adalah lapisan mukosa yang mengelilingi atau menutupi sebagian dari muara vagina. Lapisan tersebut memiliki pembuluh darah dan saraf. Akibatnya, robekan pada hymen sering kali diikuti dengan pendarahan dan rasa nyeri.

"Lubang hymen besarnya kira-kira hanya satu jari. Jadi, kalau terjadi senggama pasti robek, kecuali yang sangat elastik yang tak mudah robek dan tak akan berdarah saat ditembus penis,"

Wanita masih dihargai dan dipandang tinggi derajatnya. Lagi pula kalau operasi ini populer, berarti kejujuran tak dihargai lagi,

hymenoplasti dilakukan oleh doktor, misalnya pada mangsa pemerkosaan. Tujuan hymenoplasti adalah mengembalikan hymen pada keadaan sebelum terjadinya robekan.

Namun, perlu diingat bahwa ketebalan, bentuk, dan elastisitas hymen berbeza pada setiap wanita. "Setiap tindakan uroginekologi dimaksudkan untuk mengembalikan fungsi dan anatominya.
 

Posted by mykhalis On 11:11 PM 1 comments

Iklan kebersihan yang menjijikkan

Masih ingat dengan iklan Feb Ronaldinho masa world cup? memang agak ironi di sini.tapi untuk menonjolkan kebersihan kena la pamerkan kekotoran yang melampau ye tak?

kombinasi cacing.,.,lipas.,..dan lava..terbaikkk!!



Posted by mykhalis On 11:03 PM 1 comments

Peminat Fanatik mencacah badan dengan Tatoo Jersey pasukan yang diminatinya

Memang gila sakit je tengok mamat ni buat.. Khalis harap pasukan ni bagi tiket percuma sepanjang musim untuk menghargai peminatnya yang sanggup menyerahkan bodynya demi pasukan yang disayangi.

Filipe Alvares telah mentatoo badannya dengan jersey bernombor 2 dari pasukan Atletico nacional.








tengokpun dah tau memang gila merana sakitnya

Posted by mykhalis On 10:53 PM 1 comments

Manchester United 1 - 2 Liverpool Keputusan Piala FA

Ape kejadahnya semua ini? y?? y?? y?? Mujur layan kat rumah je sebab kedai makan tak tayang guna HD.. lepas tu skrin kabur..takpun pakai plasma kecik..hampehh.. buatla cam kedai mamak.. jelas..terang dan clearr.. baru sonok..

Dah lama tak komen pasal MU kat blog ni..tapi malam ni sebab Khalis jadi bujang(ada banyak masa) sebab wife balik kampung.. so, nak update bebanyak hari ni..wahahaha..

Tapi bila dah start type ni..tak tau la nak ulas perlawanan camne.. yang pasti rasa redho jerla.. takkan nak maki hamun pulak..tapi bila tengok muka De Gea jadi keeper memang dah susah hati dah, Agaknya Sir Alex nak Gea membuktikan kemampuan dia.. Yerla..dah la beli mahal..18m.. Lindegaard 2m je..

Tapi sayang beribu sayang.. kalau tetap kalau ye tak? takkan nak cakap salah dia sorang je.. MU banyak jugak peluang gol..tapi tak masuk,,takde lak orang nak marah Welbeck?takde kan?

So.. terimalah kenyataan dengan tidur mata terbukak malam nii..ishhh..yang pasti... Liverpool memang racist gile.. dah tau Si rabbit bersalah lagi mau boo Evra.. senget betol!!

Posted by mykhalis On 10:18 PM 3 comments

Gambar separuh bogel isteri Harith Iskandar, Jezamine Lim

Khalis dah ada tengok..tapi sekeping sahaja sebelum ni.Tapi kali ni Khalis letakkan 3 keping gambar yang Khalis tak tergamak nak bayangkan seorang suami membenarkan isterinya tayang sebegini rupa. Siapa lagi nak jaga kehormatan isteri kalau bukan si suami ye tak?

Open minded??



Khabar gembira sebab abang ipar Khalis bakal menimang cahaya mata ke 5.. tak terkejar la gayanya..

Posted by mykhalis On 8:29 PM 5 comments

Tasha Shilla cakap dia tak menari tiang.. dia tau batas-batas

dalam sebuah drama bertajuk Ramadhan..

Ishhh.. pepandai je sebar berita.. Ingat!! sekarang ni.. Menari tiang ala stripper Shilla tak buat.. dia free dancer.. macam goyang kiri kanan depan belakang gamaknya,.tak reti nak membayangkan camne dia goyang-goyang tu..

Menurut Update dari facebook..Tasha Shilla menghormati majlis.. orang ajak dia pergila.. dah tu member ajak club kena la gi club.. ye tak?
Ingat,,, takde nari tiang tiang ni.. tarian dia tak ghairah.. wahahha..

Posted by mykhalis On 5:34 PM 2 comments

Mata serangga kalau kita tengok dari dekat

Khalis tau korang semua terer -terer kan?So, Khalis nak korang teka nama apakah serangga-serangga yang ditunjukkan ini.. Tak tau? ishhh.. Khalispun tak tau namanya dalam bahasa melayu.. nama omputeh ada la..tapi kita tengok gambo mata je udahla ek..










Memang cantik sungguh mata diorang ni..tula. asal serangga hinggap je korang lestik.. tampo..cuba tangkap tengok mata diorang..

Posted by mykhalis On 5:24 PM 0 comments

Ingatkah anda iklan ini?

Masa oh masa..mengapa cepat sangat.. kalau dulu badan kecik.. sekarang dah besar gajah(nyanyi cam bangau oh bangau )

Sekarang dah jarang nampak jenama Trojan ni.. Iklan tv pun takde dah rasanya...

sumber: stress

Posted by mykhalis On 5:09 PM 0 comments

Wanita Superhero menyelamatkan bayi yang jatuh dari tingkat 10

Wu Juping (31), seorang ibu yang mempunyai bayi berusia tujuh bulan, melihat budak kecil tergantung di tingkap sebuah pangsapuri. Tanpa berfikir panjang, dia menanggalkan kasut tumit tingginya dan berlari ke arah pangsapuri itu.

Wu digelar sebagai heo oleh televisyen nasional China, yang memaparkan gambar Wu sedang berada di hospital. Akan tetapi, Wu mengalami tulang yang patah kerana menangkap di bayi jatuh yang dipanggil 'Niu Niu' oleh media Jepun. Niu Niu juga mengalami luka parah dengan pendarahan dalaman dan keadaannya masih kritikal.

Ketika kejadian, Niu Niu ditinggalkan sendirian oleh ibunya di tingkat 10 pangsapuri yang mereka huni. Niu Niu jatuh di tangan Wu dan tercampak ke rumput. Wu terus pengsan kerana kekuatan hentaman tubuh bayi yang dia selamatkan. Pengarah hospital di Fuyang tempat Wu dirawat, Jin Dengfeng, memberinya rawatan percuma setelah mengetahui tindakan wanita itu.

"Dia rela mempertaruhkan nyawanya dengan menangkap bayi. Dia boleh saja terbunuh atau lumpuh seumur hidup jika tubuh kanak-kanak itu mengenai kepala atau punggungnya, "kata Jin. Sedangkan Wu, mengaku tidak menyesal menyelamatkan nyawa Niu Niu walaupun dia sementara ini terpaksa berhenti memberi susu ibu kepada bayinya sendiri.

"Saya berharap Niu Niu akan sembuh," ujarnya dengan sayu.

Sumber

Posted by mykhalis On 12:41 PM 1 comments

Kereta Kecik.. berbaloi ke?

Cuba tengok kereta comel ni.. boleh di bawa masuk ke dalam ofis tue..




dan sedikit fakta mengenai kereta ini

Kalau tukar pada duit Malaysia dekat RM90ribu..tak termasuk cukai la ape la.. tapi kalau langgo dek kereta mau lenyek sandwich ni..

Posted by mykhalis On 12:24 PM 0 comments

Jangan Ganggu Anak Aku!!- Orang Utan

Khalis mulakan dengan gambar dulu.. korang tengokla bagaimana seekor ibu Orangutan yang dipercayai bunting cuba melindungi anaknya dari dirampas oleh pemburu haram





Sebenarnya saje tunjuk gambar awal-awal sebab Khalis bz sikit hari ni.. ada banyak jugakla komputer orang hantar format.. sori ekk.. Kalau nak tau detail pasal ni boleh gi sini

Posted by mykhalis On 10:43 AM 0 comments

Top 10 of Just For Laughs Gags

Friday, January 27, 2012

Posted by mykhalis On 11:16 PM 3 comments

Kisah Hidup Manusia terkaya di dunia dengan harta trillion...

Sebab malas nak wat ayat Melayu..Khalis ingat nak google translate.. tapi ,pening nak faham..Jadi Khalis merasakan ada baiknya Khalis copy paste bulat2 artikel ni,. Bagi pendapat Khalis.. seorang lagi penipu dilahirkan.. Sama macam sultan Melaka..

Kamal Ashnawi


Kuala Lumpur (The Star/ANN) - It is not every day that you get to meet a trillionaire. So when I was invited to interview Kamal Ashnawi, a person I've never heard of, I said yes.
On Saturday morning, at a Kuala Lumpur hotel coffee house together with two of Kamal's aides, I waited for the so-called trillionaire.
Wearing a baseball cap, long-sleeved shirt and jeans, he sauntered over to our table. The two aides bowed, pressed their palms together to their forehead as if greeting royalty and kissed his hands.
"We call him Tuanku as he is a sultan from Indonesia," one of the aides whispered to me.
According to Kamal, he is a Dutch citizen born in Tanjung Malim, Perak, on Jan 1, 1964.
"I'm a descendent of the Emperor of China and in a history that went haywire, my family fled fromChina to Kedah. I traced my bloodline to the royal families of China, India, Java and Siam," claimed the man who is also known as Raden Mas Prabhu Gusti Agung Ki Asmoro Wijoyo.
"I grew up in Tanjung Malim and my family here is very simple and ordinary. Nobody in my family talks about our royal blood and wealth. But my grandmother once told me: "You are special and, when the time comes, you will know."
It was in Holland in the late 1980s that Kamal "found out who he really was". A member of an Indonesian royal family, kicked out of the country by president Sukarno, told him he was of royal blood.
In London in the early 1990s, a lawyer told Kamal about his royal family's massive wealth. Unconvinced, he told the lawyer to prove his claims.
He and the lawyer flew from London to Hong Kong to meet the "keeper of the royal treasure". From there, Kamal and the keeper travelled to Kunming in China.
They hiked up a mountain for four hours and reached a cave guarded by an old couple who, Kamal says, are immortals.
"If you tried to pass them without their blessing, you would cough blood and die," he said.
Inside the three-metre-high cave, Kamal saw gold bars stacked like a pagoda, US$15 million in jade and $10 million in diamonds and stacks of US dollars.
"I took a gold bar and knocked it on a rock. It was really gold. The treasure is the wealth of the dynasties that ruled China. Their wealth was also kept in other mountains and in vaults all over the world," he said.
About three years ago, when Kamal watched Nicholas Cage's movie National Treasure, he laughed.
"The treasure in the movie was small compared to the wealth I saw in the mountain," he said.
Next, Kamal told of his meeting two years ago in Kuala Lumpur with Dr Wong Eng Po, a royal physician from China.
Dr Wong placed his hand on Kamal's bald head, then immediately bowed in front of Kamal and ordered his five followers to do the same.
"He said I was the reincarnation of Emperor Nurhaci (1661-1626) of China. He felt an energy on my head which was superhuman because an emperor, unlike an ordinary human, has to think more.
"I'm the reincarnation of two emperors of China," Kamal added.
He elaborated that a few years ago, the royal family decided he would be the sole administrator of the royal wealth kept in secret accounts in about 1,000 banks worldwide.
"This means that 86.7% of the world's money belongs to me," he said.
Taking out several folders, Kamal said: "You're lucky, I brought documents."
He produced an A4-sized paper with the photographs of the national treasure, the immortal couple and several "official-looking" letters allegedly from HSBC certifying he has an account of five trillion euros ($6.5 trillion).
"That is a small amount. I have more money in other banks and institutions," he added.
I wondered why his name has not appeared in the Forbes' list of world's richest people. And a suspicion lingered about his claims.
However, I could not authenticate his documents since the bank was closed for Chinese New Year.
Kamal has not made any withdrawal from the account as "it is not money that you can move just like that".
"The money is under the control of Indonesia, Germany, Britain, the US and the Euro Central Bank and I've got to go smooth with them," he said.
"I can't use the money directly but I will invest in certain projects. Like three trillion euros to green a desert in China."
Curious, I asked what was the difference between a billionaire and a trillionaire.
He replied: "A billionaire needs to show he has the money. But for me, I don't need to show that I got money. I can travel in a bus. I can wear slippers."
Born in the year of the dragon, Kamal believes 2012 is his year. In March, he says he will negotiate with institutions such as the IMF to be recognised as the Emperor of Indonesia.
He says he's rich. But his story could just be as rich.
Let's hope he is not another Elie Youssef Najem, the so-called Lebanese billionaire who made headlines for all the wrong reasons.

Posted by mykhalis On 10:39 PM 0 comments

Lawak 18sx : Burung Kakak Tua Gatal





Ada seekor burung kakak tua yang sangat cerdik dan mempunyai pandangan mata yang sangat tajam sehingga boleh menembusi apa-apa halangan yang menutup matanya (Transparent le tu... )

Setiap pagi burung ini akan bertenggek di dalam sangkarnya yang tergantung di tingkap. Rumah tuan punye burung ni terletak di antara sekolah rendah dan kuaters guru Setiap pagi ada 3 orang cikgu melintas di hadapan rumah tuan punye burung ni dari sekolah ke kuaters guru, oleh itu hari-hari lah burung ni perhati 3 orang cikgu yang bertutup litup tuh ke hulu ke hilir... ke hulu, ke hilir.....

Setiap hari burung ni tengok cikgu-cikgu tu atas bawah, atas bawah.. Bila dia boring dia menyanyi -nyanyi... . tak pun, dia akan baca skrip cerita sembilu 2... lama-lama makin boring pulak... so dia ternampak le si cikgu-cikgu tu berderet jalan slow-slow nak pergi ke sekolah Burung ni pun kuyu-kuyukan mata dia... then tonyoh tonyoh sikit mata dia... dah tu dia kibas-kibas kan kepak dia... pas tu dia jerit kuat-kuat...."BELANG!! PUTIH!! BIRU!!!"

Cikgu-cikgu tadi sama-sama menoleh ke arah burung tu dan pandang ke depan semula. Mereka jalan cepat-cepat... Sampai di sekolah mereka cuma saling pandang memandang..... Keesokan harinya cikgu-cikgu tu pun macam biasa lalu depan burung tu lagi. Bila balik ke rumah kuaters guru, burung tu buat dek je... bila cikgu ni nak ke sekolah, burung tu jerit lagi..."PUTIH!!! BUNGA-BUNGA!!! PINK!!!"

Cikgu-cikgu tu terkejut... dan berjalan cepat-cepat lagi...sampai di sekolah depa pun tanya sesama depa.....cikgu pertama bercakap "camna burung kakak tua tu tau warna sepender yang kita pakai?" cikgu kedua menjawab "Tak tau pulak ... . ahli sihir ke apa ntah... .." . Cikgu ketiga mencelah "Alah..kebetulan je agaknyer... .. tak pe, kita tengok besok pulak camana... " Keesokan hari nya macam biasa... pagi-pagi cikgi-cikgi tu lalu depan rumah burung tu... . burung tengah bersenam memusing-musingkan kepaknya 360 darjah... ....."Iyah! iyah! lapan lapan lagi... satu... dua... " dan seterusnya. Bila cikgi ni nak ke sekolah, lalu lagi depan burung... . Burung pun tengok... . dia jerit lagi..KELABU!! HIJAU!! PURPLE!!"

Cikgu-cikgu berlari-lari anak tanpa menoleh ke kiri dan ke kanan. Setiba di sekolah guru mereka berbicara lagi... Cikgu pertama "Memang betul apa yang burung tu cakap... . heh, apa nak buat hah?". Cikgu kedua "Kita mesti buat something untuk uji burung tu... ".Cikgu ketiga... ."Aku tau... apa kata esok kita semua pakai color hitam". "Okey...Set!!!!!" balas depa... .. Keesokan harinya... ... sama juga... . bila<> HITAM!!HITAM!!HITAM!!!!"

Cikgu-cikgu tu berlari anak lagi... .di sekolah mereka berbincang... . cikgu pertama "Nampak nya burung tu mempunyai pandangan mata yang transparent... "Cikgu kedua "Atau pun dia cuma boleh kenal warna... .".Cikgu ketiga... "Betul tu, mungkin dia dah di latih untuk meneka warna, tapi tidak dilatih untuk meneka bentuk. Kengkawan, apa kata esok kita jangan pakai sepender langsung." "Orait!! Set!!" depa jawab.

Keesokan hari nya, lagi sekali macam biasa Di waktu pagi burung buat dek je... . bila cikgu-cikgu tu nak ke sekolah, burung tu tengok... . ditenungnye lama-lama... cikgu-cikgu tu mula tersenyum dan jalan slow-slow... ... sambil toleh-toleh kat burung tu... burung tu tengok lagi... . dia naik-naikkan mata macam Ziana Zain gitu... .dah tu pusing belakang... dia tengok lagi dengan cara menonggeng... ..dah tu dia pandang ke depan balik... . dia garu-garu kepala... dah tu usap-usap dagu... ..dia cekak pinggang... .. dah tu burung tu pegang dagu lagi... pastu dia senyum... ..dia jerit lagi kuat kali ni...

JARANG JARANG!!! LICIN!! KERINTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Posted by mykhalis On 10:27 PM 5 comments

Biodata Profil Ustaz Don (Don Daniyal Don Biyajid).. Koleksi gambar ala model


Biodata Ustaz Don

Nama: Don Daniyal Don Biyajid
Tarikh lahir: 14 November 1984
Tempat lahir: Bukit Mertajam, Pulau Pinang
Tinggi: 171 sentimeter
Berat: 56 kilogram
Pekerjaan: Pensyarah muda & pendakwah bebas bertauliah Pulau Pinang & Selangor)
Status: Bujang
Pendidikan: Ijazah Sarjana Muda Takhassus Qiraat dari Maahad Qiraat Shoubra, Mesir


Posted by mykhalis On 4:36 PM 2 comments

Isi minyak guna cerek

Sebanarnya, tak berapa nak hairan sangat tengok gambar ni.. Sebab kalau Khalis Khalis balik kampung ke kampung kat Kuala Lipis, sebab susah nak isi minyak moto, jauh sangat nak ke bandar Benta.. biasanya kami pergi kedai runcit mintak je beli minyak singgit,, masa tu singgit dapatla minyak dalam botol fanta.. sekarang ni tak taula....

Tapi unik jugak cara ni.. tapi mungkin sesuai kalau di kawasan terpencil je kot




 sempoi je.. tapi susah la nak agak kuantiti based on harga.. kalau isi RM5 leh la set berapa liter..tapi kalau isi penuh..jenuh nak ngire

Posted by mykhalis On 3:49 PM 2 comments

Ketika ingin dimandikan.. Arwah sudah memakai kafan sendiri

Tiada orang ada kuasa untuk mengetahui mati.. Mati itu pasti.. tapi ada orang yang diberikan tanda-tanda kematian..Khalis tak google.. tapi kalau anda google akan korang jumpa tanda-tanda ajal menghampiri.. Ianya bukan ramalan..tapi kalau kita ada ilmu dan merasakannya.. sudah tiba masa melipat gandakan amalan dan membuat persiapan sebelum menghadapnya.


Banyak kisah yang kita baca di surat khabar.. walaupun ianya mungkin hanyalah kebetulan..tapi ianya bagaikan memberi tahu kita.. ada petanda yang kita sendiri tak perasan.. Ada yang tidak pernah mencium anak anak, tiba-tiba jadi rapat.. Ada yang tiba-tiba berubah sikap menjadi pendiam.. semua itu ilmu Allah yang kita tidak ketahui.

Tapi sepertimana yang dikongsikan oleh sebuah blog mengenai jenazah yang ingin dimandikan. Apabila tukang mandi ingin memandikannya, dia mendapati arwah sudah memakai kafan. Ini tak pasti secara detail arwah memang sakit.. atau apa sahaja situasi.. namun, kalau sudah ada tanda-tandanya dan kita terlepas..rugilah kita.. Sebab antara tanda-tanda kematian semakin hampir ialah,,

seperti mana Khalis copy dari seacrhyoursoul

TANDA-TANDA KEMATIAN UNTUK ORANG ISLAM
Sesungguhnya tanda-tanda kematian menurut Ulama’ adalah benar dan wujud. Cuma amalan dan ketakwaaan kita saja yang akan membezakan kepekaan kita kepada tanda-tanda ini. Rasullullah saw diriwayatkan masih mampu memperlihat dan menceritakan kepada keluarga dan sahabat secara langsung kesukaran menghadapi sakaratul maut dari awal hinggalah akhir hayat baginda.

Imam Al-Ghazali diriwayatkan memperolehi tanda-tanda ini sehinggakan beliau mampu menyediakan dirinya untuk menghadapi sakaratul maut secara bersendirian. Beliau menyediakan dirinya dengan segala persiapan termasuk mandinya, wuduknya serta kafannya sekali. Cuma sampai bahagian tubuh dan kepalanya sahaja, beliau telah memanggil abangnya iaitu Imam Ahmad Ibnu Hambal untuk menyambung tugas tersebut. Beliau wafat ketika Imam Ahmad bersedia untuk mengkafankan bahagian mukanya.

Adapun riwayat-riwayat ini memperlihatkan kepada kita sesungguhnya Allah swt tidak pernah berlaku zalim kepada hambanya. Tanda-tanda yang diberikan adalah untuk menjadi kita supaya bertaubat dan bersedia dalam perjalanan menghadap Allah swt. Walau bagaimanapun, semua tanda-tanda ini akan berlaku kepada orang Islam sahaja manakala orang kafir iaitu orang yang menyekutukan Allah, nyawa mereka akan terus direntap tanda sebarang peringatan sesuai dengan kekufuran mereka kepada Allah swt.

Antara tanda-tanda ini terbahagi kepada beberapa bahagian;

Tanda 100 hari sebelum hari mati

Ini adalah tanda pertama dari Allah swt kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakiNya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini. Cuma sama ada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini berlaku lazimnya selepas waktu Asar.
Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut ke hujung kaki akan mengalami getaran seakan-akan menggigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru disembelih di mana jika perhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar, akan bertindak di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati, maka getaran ini akan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau hanyut dengan kenikmatan dunia tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang manfaat. Bagi yang sedar akan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memanfaatkan masa yang ada mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

Tanda 40 hari sebelum hari mati

Tanda ini juga akan berlaku sesudah Asar. Bahkan pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arasy Allah swt. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita ,antaranya ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan tetapi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

Tanda 7 hari

Tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera utnuk makan.

Tanda 3 hari

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan akan memudahkan urusan orang yang memandikan kita nanti.
Ketika itu juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit, hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari sisi. Telinganya akan layu di mana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

Tanda 1 hari

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan disebelah belakang iaitu di bahagian ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda Akhir

Akan berlaku keadaan dimana kita akan merasakan satu keadaan sejuk dibahagian pusat dan ianya akan turun kepinggang dan seterusnya akan naik ke bahagain halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri serta menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah swt yang telah menghidupkan kita dan sekarang mematikan kita pula.

Penutup

Sesungguhnya marilah kita bertakwa dan berdoa kepada Allah swt semoga kita adalah diantara orang-orang yang dipilih oleh Allah yang akan diberi kesedaran untuk peka terhadap tanda mati ini semoga kita akan membuat persiapan terakhir dalam usaha memohon keampunan sama ada dari Allah swt mahupun dari manusia sendiri dari segala dosa dan urusan hutang-piutang kita. 

Walaubagaimanapun sesuai dengan sifat Allah swt Yang Maha Berkuasa lagi Pemurah dan Maha Mengasihani maka diriwayatkan bahawa tarikh mati seseorang manusia masih boleh diubah dengan amalan doa dari kita sendiri ataupun dari doa dari orang lain. Namun ianya adalah ketentuan Allah swt semata-mata.

Oleh itu, marilah bersama-sama berusaha dan berdoa semoga kita diberi hidayah dan petunjuk oleh Allah swt serta kelapangan masa dan kesihatan tubuh badan dan juga fikiran dalam usaha kita untuk mencari keredhaan Allah swt sama ada di dunia mahupun akhirat.
Apa yang baik datangnya dari Allah swt dan apa yang silap dari kelemahan saya sendiri.
Wassalam.

Sharing is caring rite?

Posted by mykhalis On 3:28 PM 3 comments

Dunia semakin mencabar..pertandingan teka usia 12 atau 20 tahun

Budak budak sekarang cepat sangat membesarnya.. Khalis tak taula nak cakap camne.. tapi adakala Khalis selalu salah teka usia pelanggan yang datang ke kedai.. Tengok pada muka macam dah kerja.. tapi rupanya budak sekolah.. Dah kena halau sebab nak ponteng sekolah main cc..

Jadi,, Khalis dapat dari sebuah laman web.. ujian teka usia.. Khalis akan bagi beberapa keping gambar.. cuba teka usia budak-budak ini.. Tipsnya mudah sahaja.. Usia 12 atau 20 tahun.. boleh tak korang teka.

Kalau fail ada harapan korang jadi Pedo ni..wahahahha..
Jawapannya ada di bawah sekali..









1.(12), 2.(12), 3.(12), 4.(20), 5.(12), 6.(20), 7.(12), 8.(12), 9.(20)

Kalau tak caye nasib le.. Khalispun tak berapa nak percaya 

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...