Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, August 6, 2011

Posted by mykhalis On 9:45 PM 12 comments

Gambar Harry Potter &Deathly Hollow behind the scene

Maaf kalau tiada update lain malam ini. Khalis baru sahaja selesai download 3 siri filem Back to the Future, baru start Back to the future 1.. Rindu betul filem masa kanak kanak ni..

Layan gambar pembikinan filem ni. Esok baru update lain.. Selamat bersahur pagi nanti k?

Tahukah korang Filem back to the future ceritanya hanya 4 hari sahaja untuk 3 episod? dan penggambaran Filem pertama tahun 1985 dan tahun filem terakhirnya 1990? klassik sungguh.. 









dan inilah filem francais yang paling besar kutipannya.. lagen... wait for it  dary!!

Posted by mykhalis On 3:59 PM 12 comments

Lailatulqadar : Kisah satu pagi

“Lepas basuh pinggan, ikut Abah pergi masjid,” kata Abah separuh memerintah.

Aku memandang kepada Emak.

Emak angguk sahaja. Maksudnya emak mahu aku ikut Abah solat subuh ke masjid. Jangan melawan.

Nampaknya, aku kena batalkan niat untuk sambung tarik gebar selepas kenyang bersahur.

Aku bonceng di belakang.

Kami tidak pakai helmet. Kopiah sahaja.

Ganjil!!

Dalam cahaya suram menjelang subuh, aku lihat kubah masjid berada di tanah. Bukan di bumbung masjid.

Ajaib!!

Abah macam tidak nampak keganjilan itu.

Aku cuit bahu dia dan tunjukkan ke arah kubah yang berada di tanah.

Mungkin kubah itu tengah sujud fikir aku.

“Kenapa?” tanya Abah.

“Lailatuqadar,” kata aku dengan jari masih menunjuk kepada kubah.

“Kepala otak engkau. Berapa lama engkau tak ke masjid?”

Tidak pasal-pasal aku kena marah. Rosak pengalaman suci aku ini.

“Diorang tengah renovate masjid la. Bumbung masjid bocor, pasal tu kubah
tu dorg angkat letak kat tanah. Bodoh!!” sambung Abah sambil marah2 lagi. Huhuhu....



p/s :- Kesimpulannya… rajin rajinla pegi ke masjid.. sebelum terlambat!!dan cerita ni dah lama dah..cuma setiap kali khalis baca kelakar gile..hehe

Posted by mykhalis On 3:17 PM 11 comments

Gambar Pelik : Bila manusia berjumpa dengan Uncle McDonald

Siapa yang pernah tengok uncle ni, tipula tak pernah rasa nak bergambar kan?kan?

Tapi pernah tak korang terbayaang ada orang terlebih kreatif bila bergambar dengan badut sorang nie,tak caye?che tengok











jangan nak mencuba la pulak k? hehehe

Posted by mykhalis On 12:52 PM 18 comments

Hilang selipar di Masjid??


Posted by mykhalis On 12:34 PM 1 comments

Gambar Menarik : Orangutan Kick Boxing






Acara tinju ini melibatkan 2 ekor orangutan dan terdapat seekor lagi orangutan menjadi model dan seekor lagi menjadi pemegang papan tanda.





Pertandingan ini diadakan di taman safari di Bangkok. Sebenarnya, Kick Boxing ini diharamkan di Thailand dan syarikat yang menguruskan Taman Safari ini pernah didenda kerana penderaan terhadap haiwan.




Khalis pada mulanya ingatkan ianya lakonan semata mata, namun sebenarnya orangutan ini akan lawan betul betul sehingga ada yang kalah.

Posted by mykhalis On 10:49 AM 9 comments

Ibu model kanak -kanak di selar


Masihkah ingat Khalis pernah post satu entry bertajuk mempergunakan model kanak kanak? Kini, isu ini kembali hangat setelah ibu kepada model kanak -kanak itu, Veronika Loubry, 43 telah menutup laman fan page facebook anaknya kerana tidak tahan dikritik.



Model kecil itu, Thylane Lena-Rose Blondeau ,10 sendiri dikatakan mengalami kemurungan dan tekanan. Apa yang disifatkan oleh ibunya yang merupakan seorang model/pelakon dari perancis perbuatan yang tidak open minded.




Khalis faham ibu dan ayah yang nak anaknya berjaya. Pernah satu masa dulu dalam website beautifulnara, ada seorang ayah yang meminta Nara mempromosikan anak perempuannya yang berusia 4 tahun supaya diterima berlakon. Maka berpossingla si anak kecil itu dalam pelbagai gaya untuk menarik minat pengarah/penerbit. Dalam satu keadaan berbeza, di Malaysia, kita akan berjumpa seorang anak perempuan yang berusia 3 tahun sudah hafiz Al-Quran dan dalam satu majlis, dia menegur ustaz Zamri (mari mengaji) mengenai bacaannya.


Jadi inilah yang berlaku. Ibubapa mana anaknya tidak berjaya. Malah Khalis sendiri hari2 tengok perangai Sayf, kalau tangannya aktif, Khalis nak jadikan dia penggusti, kalau mata dia asyik tengok syiling nak jadi arkitek,kalau kaki kuat menendang? jadi pemain Manchester United.. kalau membebel tak henti-henti jadi PM..tapi kalau kita tengok filem 3 Idiots.. kita mesti bagi peluang pada anak kita membina kemajuan diri berdasarkan apa yang mereka minat. Bukan apa kita minat.





Friday, August 5, 2011

Posted by mykhalis On 10:36 PM 6 comments

y_key_45aea288dc39c5e3.html

0f46d26f4e9572d1

Posted by mykhalis On 10:25 PM 7 comments

MR Bean/ Rowan Atkinson eksiden patah bahu



Tahukah korang dalam rancangan TOP GEAR(alaa.. rancangan kete yang menjadi rujukan ramai peminat sukan kereta) Mr bean merupakan pemegang rekod terpantas dari tahun 2010 hingga sekarang. Malah kereta yang digunakan ialah McLarren F1 yang harganya lebih kurang RM3.5 juta dan kelajuan boleh mencecah 240 batu sejam.. bukan km tau..



Hasilnya?kereta yang dipandunya terbabas lalu terbakar. Tapi mengejutkan.. aktor berusia 56 tahun ini, yang Khalis sedang tunggu download filem terbarunya Jonny English..selamat dan hanya patah bahu sahaja.

menurut ramai sahabat mahupun jirannya berkata. "mr bean kalau masuk dalam kereta sport terus jadi cam orang bangang..tak sedar diri"..

sumber: dailymail

Posted by mykhalis On 8:37 PM 2 comments

Cerita Lawak : Jet Li bertemu Steven Spielberg


Jet Li walked into a pub in New York with his pal. He says to his pal: “Hey! That’s Steven Spielberg over there! God, I wish he’ll come over to say “hi”.

Spielberg suddenly walked over and gave the man a punch on the nose.

Li : “Hey!! What that’s for?!”

Spielberg : “You bloody Japanese killed my granddad when you
bombed Pearl Harbour!”

Li : “I’m not Japanese! I’m Chinese!”
Spielberg : “Chinese, Vietnamese, Japanese, you’re all the same!”

Spielberg walks back to the other side. Then Jet Li calmly walks over to Spielberg and gives him a really heavy punch on the face.

Spielberg : “Hey! What that’s for….. !?!”

Li : “YOU BLOODY ASSHOLE! YOU SANK THE TITANIC!”

Spielberg : “No, I didn’t, an iceberg sank the Titanic!”

Li : “Iceberg, Carlsberg, Spielberg, you’re all the same!”




Posted by mykhalis On 8:33 PM 6 comments

Gambar Lawak : Bagaimana jika artis botak?

Kalau korang ada teringat, sebelum ini ada Khalis sharekan artis tiada bulu kening.. memang berbeza betul rupa diorang.. Tapi bagaimana kalau artis tiada rambut/botak pulak. Yerla. Kat Malaysia kita dah pernah tengok S.Amani botak. Betul tak?









camne? sesuai tak?

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...