Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, July 23, 2011

Posted by mykhalis On 10:44 PM 24 comments

Gambar Menarik : Bermain dengan ikan paus












Berani betulla.. walaupun  paus tak makan orang tapi kalau dia langgar bot maunya pecah berderai..ni siap boleh usap-usap lagik..

Posted by mykhalis On 2:49 PM 10 comments

Reaksi orang US bila mereka kalah Women World Cup di tangan Jepun

Walaupun Khalis tak tengok satupun perlawanan world cup yang lalu.. tapi ada la terbaca sikit-sikit pasal World Cup ni. Alaa.. korangpun tak tengok..betul tak?

Dalam perlawanan akhir US bertemu Jepun.. tuah menyebelahi Jepun apabila mereka menang.. bagaimana mereka menang sila google k? kalau tak silap penalti.. Apa yang menariknya ialah cara rakyat US menerima hakikat pertemuan dan kekalahan mereka di tangan Jepun.. memang best gile..










banyak lagi..tak larat nak copy ahh.. tapi best jugak sekali sekali tengok orang US menggelabah camni kan?

Posted by mykhalis On 8:42 AM 4 comments

Gambar Pejabat Perdana Menteri Norway

Inilah gambar letupan yang mengakibatkan 8 orang mati.. Kejadian yang mengejutkan Eropah ini berlaku semalam dikatakan disasarkan kepada PM Norway bagaimanapun dia tiada dalam pejabat ketika itu.

 Yang geramnya, pada mulanya diorang suspek pengganas islam la yang buat.. tapi setelah tangkapan dilakuakan dan polis sudah menggeledah rumah suspek..tiada kaitan dengan sebarang gerakan Islam.. Diorang masih anggap Islam ni ganas ke?

















Posted by mykhalis On 12:17 AM 33 comments

Cara atasi masalah tidak boleh masuk Facebook setelah terkena virus How are You


mule2 bukak task manager (ctrl+alt+del) pastu tekan kan Processes


cari files name dia cam ni



fbtre6.exe



mstre6.exe



pastu korang g kat run korang type "regedit" tnde koma atas jgn tulis ye



pastu cari ni



* HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWAR​E\Microsoft\Windows\Curren​t Version\Run\"systray" = "c:\windows\mstre6.exe"



HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWAR​E\Microsoft\Windows\Curren​t Version\Run\"systray" = "C:\Windows\fbtre6.exe"



HKEY_CURRENT_USER\AppEvent​s\Schemes\Apps\Explorer\Na​vigating



file vrus ni cam ni



C:\\Windows\\fbtre6.exe



C:\\Windows\\fmark2.dat



Bila dah dapat sila delete k? Khalis pun baru dapat teknik ni kat rumah.. KOmputer yang kena kat kedai.. esok baru bak cuba.. tapi Khalis share dulu buat kawan kawan yang mana terkena.. tak payah la susah susah nak format.. k?



 Share dengan kawan kawan dengan tekan Likes Button k?

Friday, July 22, 2011

Posted by mykhalis On 11:42 PM 2 comments

Hukuman gantung di Iran di tempat awam




Cuba bayangkan korang ramai ramai tengok ada hukuman gantung secara terbuka. Di mana tali gantung di ikat pada jambatan.. dan pesalah diletakkan di atas bas..Kemudian diundur secara perlahan lahan..Maka mati tergantunglah pesalah itu.

Inilah yang dibantah oleh Amnesty.. pertubuhan hak asasi manusia,, iaitu kumpulan yang sama meminta agar kerajaan Britain tidak membentangkan karpet merah kepada PM Malaysia Rosmah Mansur bersama isteri, Najib Razak.

Khalis tak berminat nak memperkatakan tentang keputusan yang tidak adil..atau kesalahan apa yang dilakukan..tapi kalau nak tahu, boleh baca di sini.   Apa yang Khalis nak tanya.. seandainya satu satu hukuman dilakukan secara terbuka.. boleh disaksikan.. adakah terdetik di hati anda untuk melakukan kesalahan yang sama?

Contoh.. jika curi kena potong tangan.. jika berzina rejam.. adakah berani untuk melakukannya? Berat.. tapi adakalanya hukum tidak boleh dikaji dengan akal atau kita ubahsuai sesuka hati..Betul tak?Seandainya gay itu haram..tiada istilah naluri atau kemanusiaan yang perlu diperjuangkan.. jangan samakan menghina gay sama hina dengan orang kafir menghina wanita bertudung.. Keliru kerana kehebatan hujah akal sendiri..

Kalau nak tengok video ada di bawah ni


Posted by mykhalis On 11:26 PM 8 comments

Gambar Lucu : Wajah penerjun papan anjal di kejohanan Dunia FINA

Khalis pernah la tengok orang terjun dari papan anjal.. Malah Khalis ingat lagi peserta dari China dia terjun tu bila masuk dalam air,,tak mercik pun.. macam terus ditelan air.. Tapi kalau tengok SUKMA.. gedebushh..kalau Khalis terjun lagikla kot...bergelora kolam..hehe

Inilah gambar yang ditangkap oleh wartawan dailymail dalam kejohanan kali ini.. Punya la laju diorang terjun sampai muka diorang jadi kelakar gile..hehehehe..




 














pss  baru je tengok bintang emas.. Ada jugak bakat orang orang lama ni kan?

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...