Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, April 16, 2011

Posted by mykhalis On 6:11 PM 14 comments

Mat Rempit vs JPJ


Inilah kekaguman yang nyata Khalis terhadap mat rempit



jangan lupa join SIRI 3 JOM JAWAB DAN REVIEW FREE

Posted by mykhalis On 3:35 PM 12 comments

Sembang : : Hoit Bank Islam..!! ( REVIEW AYIE )

 
 
 
Aku tension siang tadi.. Aku on the way nak g KLIA sebab makcik aku nak g umrah.. Konon-kononnya nak menganta laa.. Biasa laa, anak sedara yang baik memang mcm nih (*Sila abaikan..).. Muaahahaha... Aku taw dalam poket aku cuma ada RM10+ je, so aku decide aku g withdraw dulu, then mara dengan penuh gaya ke KLIA.. Dalam perjalanan ke KLIA tuh, aku g Kajang jap, carik Bank Islam.. Ada satu ATM Bank Islam kat Kajang, sebelah ngan KFC, dan niat aku nak keluarkan RM30 je.. Kenapa RM30..?? Sebab kalau aku keluarkan banyak2, nanti cepat habis.. Aku paling tak suka sengkek tengah bulan.. Jadi baik jimat cermat.. Kalau ikut gaya aku makan, RM30 boleh tahan 3 hari la jugak.. Tapi jangan terkejut, sebab dalam sehari jugak aku mampu perabih RM100.. Hebat kan..?? Berbalik pada cerita, aku pegi ATM nak keluarkan RM30, jadi mcm biasa laa.. Aku masukkan kad MEPS, aku insert pin number, dan aku mintak RM30.. Tibe-tibe, dia kasi satu arahan, 

''Sila masukkan angka gandaan 50..''

Erk, maksud dia kalau nak keluarkan duit, kene keluar at least RM50.. Oke laa.. Aku tak kesah sgt walaupun sedikit ''berapi'' pasal ATM Bank Islam kat Kuala Lumpur tak la banyak songeh mcm nih..  Dalam pale otak aku time tuh, maybe takde not RM10 kot.. Lalu aku masukkan la RM50 sebagai permintaan untuk dikeluarkan.. (*nasib baik dalam bank ada duit.. kalau tak, memang saje je laa)

''Permintaan anda berjaya''

kata mesin tu laa.. Bukan aku.. Lepas amik kad, aku tunggu la duit aku.. Tup tup, aku tgk duit aku yang bernilai RM50 tuh dikeluarkan dalam not RM10 (*sebanyak 5 keping).. Soalan aku, kenapa dia tak kasi aku keluarkan RM30..?? Padahal not RM10 ade jep dalam ATM tuh..??  Apakah aku pengguna teraniaya..?? Ohh tidak.. hahaha.. 

=_=''
 
kalau berminat dengan ayie sila pergi ke blog dia nie.. hehe.. blogger baru dan super rajin.Khalis teringat salah satu post dia bagitau pejam ke celik ke, dia asyik terkenangkan blog die je..hehe.. yerla.. orang tengah sayangkan.. harap ayie meneruskan semangat dalam berblog.. Kalau sudi silalah masuk Khalis dalam bloglist "kekanda" ekk.. 

Ini post terakhir sebelum kuiz JOM JAWAB DAN REVIEW FREE PUKUL 5 PETANG INI.. JOIN RERAMAI TAU

Posted by mykhalis On 1:59 PM 23 comments

Miera Liyana vs Faizal Tahir ( REVIEW BLOG TECER WAN )


Siapa Mira Liyana?...ala yang belakon citer Kamelia Katrina 2..yang tetiba leh berpakaian seksi seksa xhengat 2... cewah....
tetiba jadi kepochi plak.... kena gam tak dia? tak kan? pakai sket nyer seksi...bagi alasan yang paling 'bijak' bila orang tanya dia kenapa pakai cam tu.... hmm... ada kena tindakan apa2 tak? contoh cam kena GAM ke... kena wat kerja2 kebajikan sket ker...? rasanya tak pun..senyap cam tu ja pas dia mintak maaf.... kalo tak silap la..(tak berminat nak amik tau)



atas nie koleksi seksi yg lama-lama

ini gambar latest dari pereka yang sama kat atas nie


Tapi bila satu ketika dulu Faizal Tahir (FT) bukak baju dia digam...and kena wat kerja kemasyarakatan sket (betulkan saya kalau salah)..konon melanggar norma masyarakat Timur yang penuh adat dan budaya... lelaki bukak baju kena tindakan...perempuan pakai cam tu rileks lak?? dunia ni dah terbalik ke apa nih? Tindakan FT 2 dikecam oleh semua orang...tak sopan kononnya...




Bukan isu siapa yang salah cuma saya takut bila melihat keadaan sekarang... perempuan seolah hilang malu... menayangkan semua benda yang ada pada dia seolah nak bgtau pada semua orang....erk malu nak teruskan ayat... haishh....geleng pala jugak bila tau pasal ni...

Kalau ikut adat ketimuran.... normal ke cara perempuan/ artis2 sekarang ni berpakaian? ketat, pendek, terdedah? kalau tengok kat mana2 award lelaki lah paling sopan... tapi tengok pada si perempuannya pening kepala...kadang2 terfikir pulak ni Hollywood ke Malaysia nih? duit bertimbun takkan masih pakai baju tak cukup kain? haishhh.... geleng pala lagi...

Pakaian anda 2 tak cukup syarat la..tolongla kesian pada orang lain yang ada anak2 yang cepat terpengaruh ngan benda2 macam 2... and tolonglah kesian pada mata2 lelaki yang lain..sian dorang.... and tolong jugak kesian pada kaum hawa yang lain... pemakaian kamu semua 2 menyebabkan kami ni berada dalam zon yang tidak selesa... kenapa zon tak selesa? hmmm bleh fikir sendiri kot....malu nak explain kat sini..

And the most important thing...tolonglah takut azab Allah.... banyak dah peringatan yang diturunkan oleh Allah pada kita... cuma kita yang tak sedar atau pura-pura tak sedar dan tak tahu....

Sekadar ingatan buat semua....


perhatian!!
gambar khalis yang isi.tecer wan tak isi gambar yang tak senonoh.. khalis nak memanaskan situasi je sebab khaliskan sokong BN..hehe.. jom kite jenguk tecer wan..seorang pendidik dan dia ni rajin jugakla updatekan post-post terbaru dan apa yang dikongsi berdasarkan pemerhatiannya sebagai seorang pemerhati bebas..hehe..
jom imarahkan blog tecer wan 

Posted by mykhalis On 12:42 PM 27 comments

Kandungan gula dalam makanan anda




Sebelum Khalis teruskan.. JOM JAWAB DAN DAPAT REVIEW FREE TUNDA PADA PUKUL 5.00 petang k? Soalan dah siap dah..heh..Jom ramai2 tau

Ok lah.. khalis Sharekan dengan anda contoh makanan dan jumlah gula yang terkandung di dalamnya.. ada yang dari buah-buahan dan ada dari makanan yang di proses. Kurangkan manis dalam makanan, banyakkan manis dalam senyuman k?
























Khalis suka minum milo o ais..ada yang nak belanje ke?

Friday, April 15, 2011

Posted by mykhalis On 10:55 PM 28 comments

Nenek dan buah oren


"Seorang gadis menjadi pelacur tetapi tidak mahu neneknya tahu.

Satu hari satu gerombolan pelacur ditangkap termasuklah gadis itu. Polis meminta pelacur-pelacur itu membuat satu garisan lurus. Semua beratur. Tiba-tiba muncul nenek tua kepada gadis itu jalan bongkok-bongkok dan setelah melihat cucunya berbaris dia bertanya: "Kenapa kamu berbaris di sini?"

Cucu pula untuk menghalang neneknya tahu cerita sebenar telah berbohong dengan mengatakan ada dermawan akan membahagi-bahagikan buah orange dan sebab itulah beliau berbaris. Nenek beredar pergi. Di pertengahan jalan dia teringatkan cucu-cucunya yang lain yang mungkin mengharapkan beliau membawa pulang buah-buahan. Lalu dia pun turut berbaris tanpa diketahui oleh cucunya. Dia berbaris di belakang.

Seorang anggota polis mengambil kenyataan-kenyataan dari gadis yang sedang berbaris itu. Apabila dia sampai untuk giliran mendapatkan kenyataan orang terakhir, dia terkejut kerana tercegat seorang nenek yang jalan pun bongkok-bongkok macam tiada kudrat. Dia tercengang lalu tertanya: "Kamu tua, bagaimana kamu lakukannya?"

Si nenek (menyangka soalan itu ditanya tentang bagaimana dia boleh makan orange itu menjawab: "Oh senang je. Aku hanya cabut gigi palsu dan mula sedut sampai airnya kering."

Posted by mykhalis On 9:15 PM 26 comments

Jangan bagi adik perempuan atau anak anda tengok ini.


Serius jangan kasi. Kita tak tahu apa yang mereka akan buat nanti

Posted by mykhalis On 6:16 PM 24 comments

Pen yang boleh di makan

hhehhe.. Khalis selalu kena cubit bibir sebab selalu gigit pensel 2b takpun pen.. Sampai nak terkeluar batang dakwat.. Ape ke punya manusia la Khalis nie kan?

Sebab tu kawan-kawan masa sekolah fed up nak bagi pinjam pen. Dah la pinjam.tanpa sedar pergi gigit pulak.. Geli oooo.. hehe.. Sori kengkawan..

Dengan moto nya ialah,  "Buang pen??kenapa tak makan sahaja", sekumpulan nerd telah menghasilkan pen yang menggunakan dakwat dan batang yang boleh dimakan. Nak makan tak nak terpulang la kan?

melakar konsep

membayangkan kesesuaian

Gunakan pen

pelbagai perisa

konsep model

acuan dan bahan


contoh hasil

keseluruhan proses
harap2 lepas beli pen nie tak berlengas sangat la tangan,..kalau tak beli2 je terus kena makan..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...