Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, June 25, 2011

Posted by mykhalis On 8:34 PM 4 comments

masih dalam mood bercuti


Esok Khalis n family akan balik kampung.. komitmen terhadap blog terpaksa direhatkan untuk 2 hari.. kalau bosan-bosan ada banyak post yang terdahulu.. Khalis sendiri dah lupa apa yang pernah Khalis tulis.. heh..dan mulai hari selasa, iktizam baru sebagai blogger.. terima kasih kerana memberi sokongan..

Kampung bukan jauhpun.. kalau naik bas lompat-lompat 20 minit je dah sampai.. maklumlah.. kahwin dengan orang seberang sungai je.. hehe

Posted by mykhalis On 5:58 PM 8 comments

Wanita Cover Girl paling tua

Seandainya kita dengar perkataan cover girl..kebiasaannnya ialah artis muda, takpun model terkenal. Malahan,tanda aras kejayaan seseorang model apabila berjaya menjadi cover girl bagi majalah Sport Illustrated..

Kalau di Malaysia, icon Cover Girl paling berjaya ialah Dato' Siti Nurhaliza.. mana Khalis tahu? sebab kat rumah Khalis ada semua majalah yang menjadikan to' ti covernya.. dari majalah, Hai, mangga, Mingguan Wanita, apa sahajalah..

Tapi seorang wanita yang berusia 82 tahun bernama Daphne Selfe lain pula ceritanya.. Ingat..dia bukan cover girl majalah wanita monapous tau... dia sehingga kini menjadi duta buat Dolce Gabbana,Olay, Nivea, Tata-Naka, Michiko Koshino, Gap, Red or Dead …haaa,, korang ada?


Malahan, dengan pendapatan purata sebagai model sebanyak US10000, Daphne amat dihormati kerana masih memiliki raut wajah dan postur badan yang tak kalah dek Adrian Lima..







maafla tak update banyak semalam dan baru update hari ni.. Khalis baru berkesempatan jumpa komputer..

Friday, June 24, 2011

Posted by mykhalis On 3:56 PM 26 comments

Khalis bagi lagi 10 fakta - fakta lucu menarik

 






Cuba google mengenai kematian John Lennon.. banyak fakta best boleh di kongsi.. kalau ada masa nnt Khalis post kan..tapi kalau nak tau lebih awal boleh google je

Posted by mykhalis On 2:50 PM 6 comments

Apa perlu isteri buat untuk suami kalau hendak pergi shopping?

Bila hujung minggu ni, biasanya isteri-isteri akan ajak suami membeli belah.. dan kebiasaannya membeli belah bukanlah minat utama si suami.. Hari ini isteri Khalis ada terbaca satu fakta iaitu untuk mendapatkan baby genius, ibu hendaklah kerap membeli-belah sewaktu pregnant..hmmm..

rasa-rasa kalau husband day care centre cam kat atas isteri nak hantar tak? apa yang isteri bayangkan ada kat dalam tempat ni? dan apa yang suami bayangkan kalau isteri dia hantar dia ke tempat ni.. hmm.. spa ngn massage ade tak ek?heee

Thursday, June 23, 2011

Posted by mykhalis On 4:54 PM 9 comments

Beberapa jenis seksaan bunuh pada zaman dahulu

 teknik ini dinamakan pulasan, di mana pesalah atau tertuduh akan dicekik sampai mati oleh sejenis alat. seperti yang dapat dilihat di dalam gambar, alatan ini akan ditekan pada leher dan tiada sebarang cara untuk melepaskan diri

 Teknik yang dinamakan flying atau skinning pula digunakan dengan menyiat kulit pesalah kemudian akan diletakkan bulu-bulu melitupi kawasan yang tidak berkulit lagi


Meletakkan mangsa di dalam acuan tembaga yang berbentuk lembu/seladang.. pesalah atau tertuduh akan dipanggang hidup-hidup di dalamnya dan lain-lain cara penyiksaan seperti yang terdapat di gambarajah di bawak.. satit oteh??





Posted by mykhalis On 3:17 PM 25 comments

Tak sangka ada banyak jenis bontot

Bab ni sensitip ni.. tapi best juga kalau share.. tapi kalau dah tau anda bentuk mana tak perlu la bagitau orang pulak...takpun tanya orang lain..tengok diam-diam udah le..wahahaha

Kompom yang mata ngantuk segar bugar kan??

Posted by mykhalis On 1:04 PM 8 comments

10 lagi fakta best






Posted by mykhalis On 12:35 PM 7 comments

Rekaan- rekaan yang dikategorikan sebagai SMART

Sekecil dan semudah manapun sesuatu rekaan namun seandainya ia menceriakan dan menyenangkan kehidupan seharian kita, ianya mestilah diraikan. Betul tak?Sama macam rekaan di bawah yang Khalis akan kongsikan nanti.. ianya sangat mudah tapi kenapa tak pernah terfikir untuk mereka ciptanya..

Tapi risiko rekacipta zaman sekarang ialah, kita menghabiskan masa berminggu-minggu untuk membuatnya.. memikirkan konsepnya, bila sudah dipasarkan dan laku maka akan ada produk tiruan buatan China dihasilkan dengan harga yang lebih murah.. lagi-lagi di Malaysia, kalau nak patenkan hakcipta mengambil masa 1-3 tahun.. hmm..

Cakap banyakpun tak guna, tapi baru je beberapa minggu lepas Khalis pergi kedai RM2 dan Khalis jumpa pengorek telinga berlampu.. Maknamya kalau nak korek telinga picit lampu je, terang berderang orang yang nak korek telinga boleh nampak..hahaha.. sape yang sanggup nak korek telinga korang lagi bila dah tua-tua ni.. masa budak2 dulu bolehla baring atas riba mak di petang hari di depan pintu rumah atau beranda.. hmm.. sekrang dah tua-tua ni takdenya mak nak korek lagi telinga.. betul tak? kalau wife ada boleh gilir-gilir korek..sape yang takde korek sendiri jerla..




Posted by mykhalis On 11:47 AM 3 comments

Kucing dan kita

tiba-tiba teringatkan PIPI(kisah kucing sedih)

sanggupkah anda??

sanggupkah anda??
haha.. sedang mengambil masa untuk cari bahan untuk blog hari ni..kepala agak pening sekarang kerana baru lepas makan durian

Posted by mykhalis On 9:46 AM 1 comments

tukun tiruan kereta waksegan

lepas ni takde la ikan boring lagik.. sebab dalam masa panjang, jika tukun tiruan ni berjaya menarik populasi ikan yang banyak, lagi banyak tukun seumpama ini akan dibuat..maknanya, kalau diving kat sini boleh nampak cam garaj kereta la..






ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...