Pages

Support Penaja

Monday, March 28, 2011

Kenangan zaman lalu

Posted by mykhalis On 8:12 PM 6 comments

 Kalau diikutkan, komputer pertama keluarga Khalis ada pada tahun 1999..  Guna OS window 98. Mak terus pasang internet. Masa tu mana ada Streamyx. Kami daftar dengan Jaring.  Sebelum nak dapat internet akan ada bunyi tetttt,,,, tetttt.. bunyi macam dial up gi tu. Kalau masa dapat tue, tak ada yang retipun. Ada internet pun MiRC aje..

Tapi itulah kecanggihan zaman sekarang. Khalis masa nak bukak cc ni, Hdisk paling kecik saiznye 160g.. Tapi baru-baru ni Khalis ubahsuai kedai sebab nak tambah komputer,hdisk yang paling kecik saiz 500gigs.. Arghhh.. tertekan gile.. Nak wat ape beso2 Hard disk kan?

Tapi ini zaman sekarang. Cuba tengok zaman dulu punya iklan.





ini cerita zaman kita.. 10 tahun lagik? Kalau sekarang dah ada konsol yang menggunakan pergerakan sahaja untuk main macam wii, ps3 dan xbox.. camne la masa akan datang? Kalau ada sape2 yang main ps2 lagik ikhlas pesanan Khalis.. Udah2la.. bawok2la bertukar k??

6 comments:

Mungkin komputer masa akan datang guna system virtual reality je. Pakai spek mata sambil sambil jalan sambil online. Hahaha.

pergh..
sejarah dunia komputer kte sama la Khalis.. haha.. Windows 98, MIRC, Emulator King, internet yg pkai dial-up.. n printer yg bunyi dia 1 rumah bley dgr.. hehe..

teknologi mmg laju je upgrade..
x terikut kte... huhu

sekarang dah ada ipad, nak on9 ke blogging ke takyah taip...tekan guna jari jerp

nampak gaya aku merasa 56kbps modem (1996)... www tu limited, adess....sekarang 1mbps pun ramai tak puas hati...hehhehe layan pun irc,icq, YM... nak gi cc pun RM7 sejam....perghhhh

wah.. agaknya akan dtg nt mesti ada komputer bentuk jam tgn, lepas tu tekan butang je mst kuar mcm lcd.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...