Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, August 20, 2011

Posted by mykhalis On 11:53 PM 6 comments

Video Illusi minda: Bola naik ke atas

Mudah betul otak ni tertipu..cis cis


Posted by mykhalis On 10:57 PM 4 comments

Fakta Hantu Pocong

Bila malam sikit je mesti tunggu Khalis post lawak 18sx kan? tak kire tak kire, malam ni nak kongsi fakta hantu la pulak.. hehe.. Khalis jumpa dah citer nak share.. tapi 48sx..sanggup?wahahaha

kredit..tu punya besar.hee

Posted by mykhalis On 9:21 PM 14 comments

Fasa Kehidupan dan kekurangannya

Khalis sampai-sampai je rumah, semua jersey tempahan sudah sampai dan Khalis sedang memeriksa kerosakannya. Alhamdulillah, kualiti seperti dijanjikan tetapi ada beberapa tempahan yang tak dapat Khalis penuhi kerana kehabisan stok terutama dekat dengan raya.

InsyaAllah, esok Khalis akan buat satu blog Khas untuk promote semua jersey, cara tempahan dan pembayaran. Maaf kepada mereka yang telah buat pertanyaan dan tempahan, Khalis tak berani nak terima bayaran sebelum stok dalam tangan dan diperiksa dahulu.Lagipun ini kali pertama Khalis buat jualan jersey secara online.

Oklah.. kita biarkan dulu pasal jersey, nanti Khalis akan e-mailkan semula pada mereka yang pernah bertanya. Tapi inilah kehidupan..

Khalis sedang melalui fasa kedua, dan rasa setuju sangat kekurangan masa. Tapi Khalis harap sangat, bila dah menjelang fasa tua, Khalis akan bertenaga untuk melalui hari hari.. Takkanla nak menyusahkan anak anak dan isteri isteri..ye tak?

Posted by mykhalis On 5:34 PM 6 comments

Bermain dengan imiginasi : Superb!! simple tapi berguna

Mengalami masalah bila tidak cukup peralatan khas? Seperti tiada tempat buang abu rokok, kita gunakan bekas air tin> Tapi camne kalau kita upgradekan lagi imiginasi kita. Mungkin leh menghasilkan ciptaan kreativ tanpa perlu susah payah nak beli..




















camne..senang tak?

Posted by mykhalis On 3:24 PM 3 comments

Seni Kreatif : Seni bangunan dari kertas

Dah lama sangat Khalis tak kongsikan hasil kerja kreatif di sini. Maklumlah, ramai yang suka berkongsi.. hehe.

hasil kerja seni kreatif ini adalah hasil ilham dan kerja seorang arkitek. Bermakna pengghargaan arkitek pada bangunan ni memang luar biasa. Itu apa yang Khalis faham dari falsafah Ted Mosby( how I Met Your Mother)

menggunakan dimensi 4D, di mana ada unsur realiti dalam hasil kerjanya, dan berinspirasikan dua bangunan yang terhebat iaitu Taj Mahal dan Menara Eiffel, Christina lihan cuba menghasilkan kualiti rekaan semula yang cukup detail.

Bagi Khalis, ini memang macam takde kerja. Tapi kalau di jual mesti laku gila. Kalau tak laku mesti ada something wrong.. Cuba korang tengok gambar lukisan Picasso, heret beretpun ada nilai estatika dan seni,, harga juta juta,, yang smart camnipun mesti juta-juta jugakkan?















Posted by mykhalis On 12:50 PM 5 comments

Beranikah kita??

Terima kasih kerana terus sudi support blogslucumenarik.. Khalis sedar minggu lepas merupakan minggu cabaran terbesar buat blog ini. pageview drop secara tiba-tiba, semuanya kerana isu Khalis dengan penulis dari Blogserius.

Tapi Alhamdulillah, kini blogslucumenarik malam tadi sempat merasa ranking 750 dalam alexa.. kira suka sangat dah Khalis. Yerla, di sini, Khalis berblog seorang diri, takde kawan -kawan untuk di bawa berbincang strategi ringankan blog, promosi, widget dan templates.. semuanya kena belajar sendiri.Jujurnya, Khalis sendiri tak reti apa apapun pasal programming, sebab tu korang tengok blog ini asyik berubah wajah sahaja.

Khalis tahu, dalam arena blogger ini ada yang kita panggil blogger baru, dan ada yang kita panggil otai. Jujurnya, kali pertama tahun 2009 Khalis mencuba untuk berblogging ternyata Khalis tak tahu apa-apa, atau Khalis panggil blog syok sendiri. Tapi Khalis cuba untuk membina imej blogslucumenarik. Bukan imej macamanapun, tapi bila datang sini tahu identiti penulisan dan cara blog ini diuruskan.

Mengenai hal Khalis dan Obe, pada mulanya Khalis takut jugak nak sentuh blog dia. yerla.. pelanggan tetap dia dah ramai, setia lagi. bak kata, kalau dia tu kedai makan, tersalah masak sehari dua, pelanggan tetap datang. Tapi kalau kedai makan cam Khalis, tersalah masakan lari lah orangnya. Tapi Khalis tersentap satu hari bila Khalis acah adik bongsu Khalis..

Khalis tanya dia" nape Ya tak support blog along.. Ya kan ramai kawan kat FB, Twitter, orang lain semua nak kawan ngan along"( ayat konon berlagak)hehe

Adik Khalis cakap " Diorang tak kenal along takpela.. cuba diorang kenal Along cam Ya kenal Along.."

Berulah Khalis terfikir.. di dunia internet, bila kita jumpa seseorang yang kelihatan berani dan lantang kita akan rasa dia sangat hebat dan kebal, sangat matang dan sangat bijak, sehingga kita lupa kemampuan kita sendiri. Rasa takut menyebabkan kita tidak mampu menyuarakan pendapat atau teguran yang sepatutnya kita lakukan.

Dan di situlah datang keberanian Khalis.

Dan di internet, hampir semua merasakan diri mereka seperti di bawah, namun realitinya??
jadi, janganlah takut menegur, Alhamdulillah, setakat ni, Khalis banyak terima teguran,tulisan silau, widget terabut, jangan cakap pasal politik, copy paste, no SPAM, lucah sangat, traslate google direct, banyak sangat post, gambar seksi, templates serabut dan macam macam lagi.. terima kasih semua,, kalau korang tak sayang blog ni mesti korang tak tegur betul tak?

Selepas ini, Khalis akan cuba meningkatkan kualiti isi kandungan.. ada pendapat bolehla bagitau kat fan page blogslucumenarik dengan like di sini.. Semakin ramai orang barulah semakin meriah.. ye tak?




Jangan segan segan like dan ajakla kawan kawan lain likes jugak..bagila sokongan moral pada blog ini..

Posted by mykhalis On 11:33 AM 5 comments

Fakta : Waktu terbaik untuk tidur

Setuju tak? Sebab Khalis pernah menganggur.. selepas pernigaan kedai makan di Ampang kecundang. Memang tak tahu kenapa.. memang tak tidur. Dan tak boleh tidur.. rasa macam rugi je masa berlalu dengan tidor, jadi Khalis banyak habiskan masa dengan main game, tengok tv( padahal sama je maknanya membazir masa)

Tapi bila Khalis dapat kerja tukang masak di Bukit Bintang.. perghh.. mengantuk aje.. tengok memasakpun kadang kadang menguap. Kalau masa belajar kat UTM dulu, takde la sampai tidur dalam kelas, cuba tanya kawan kawan Khalis, duduk barisan hadapan, tak fahampun wat muka berminat sambil conteng buku nota, konon-konon salin nota.

Jadi korang rasa carta pai kat atas betul tak? bagi Khalis 90% tepat la.hehehe

Posted by mykhalis On 7:45 AM 2 comments

Berita Pelik : Buat filem porno untuk menampung perbelanjaan pasukan bola sepak

Cerita ini bukan mengenai kelab picisan,tapi sebuah kelab yang sedang bermain di LA Liga Sepanyol. Walupun bukanlah sebuah kelab yang besar, namun mampu bertahan di dalam liga adalah satu pencapaian yang hebat.


Permulaan dalam filem

Kisahnya bermula apabila kelab Gatafe mengalami masalah kewangan kerana kurangnya penonton datang menonton perlawanan di stadium. Kerana itu, mereka melancarkan kempen derma sperma., dalam jangka masa panjang, mereka berharap penonton Gatafe baru akan dilahirkan dengan derma sperma ini.


Antara babak babak

Untuk "melicinkan??!" proses pendermaan sperma, kelab telah menghasilkan sebuah filem porno yang bertemakan zombie dan belatarbelakangkan kelab itu sendiri.

Coliseum Alfonso Perez merupakan nama kepada stadium kelab Gatafe mampu memuatkan 17,000 penonton namun ianya tidak pernah penuh. Buat makluman, ketika ini, kelab yang mempuanyai stadium terbesar ialah Nou Camp yang merupakan Stadium rasmi kelab Catalan, Barcalona iaitu berkapasiti sehingga 110,000 dan tiket musim yang telah terjual sebanyak 75,000.

 Pengiklanan dalam dan luar baju.. gambar Burger King ketika meraikan kemenangan

Pada permulaan filem porno yang di beri tajuk Zombies Calientes del Getafe (Hot Zombies of Getafe) dimulakan dengan satu situasi seorang penonton berdiri di tempat penonton yang sunyi. kemudian dia mendapat ilham untuk klinik derma sperma..

Di situlah bermula...


Friday, August 19, 2011

Posted by mykhalis On 10:11 PM 21 comments

Cerita Lawak 28sx : kangkung

Sedap betoll

Bukan tersalah tulis tau.. yerla..kebiasaannya 18sx..tapi yang ini agak ganas,, jadi 28sx.. Bermakna mereka yang berusia 28 ke atas sahaja sesuai membaca kisah ini..wahahhaha




Al-kisah berlakunya cerita di sebuah kampung nun jauh di Utara Kedah. Di situ tinggallah dua buah keluarga. Yang satu tu janda beranak satu. Janda ni ada anak dara bernama Milah. Keluarga yang satu lagi tu duda beranak satu. Duda ni juga mempunyai seorang anak teruna yang diberi nama Dollah.

Sejak daripada kecil hingga ke umur akil baligh, Milah dan Dollah berkawan rapat. Maka mak bapak Milah dan Dollah ni setuju untuk mengahwinkan mereka berdua.

Sebelum menjadi seorang isteri berpesanlah mak Si Milah kepada anaknya;

"Milah...hang dah kahwin nanti...bila tiba malam pertama tu, hang hati-hati sikit..."

"Kenapa mak?" Tanya Milah terkejut.

"Bukan apa Milah. Mak dengaq maknya Si Dollah tu mati sebab Bapak dia 'punya' sebesaq kepala lutut!! Jadi mak takut kot-kot la Si Dollah tu nurun ikut pak dia"Jelas mak Milah.


Maka Si Milah pun ngangguk la tanda paham dengan pesan ibunya itu.

Nak dijadikan cerita, bapaknya Si Dollah pun bagi ingatan juga pada anak dia.

"Dollah! Bila hang kawin ngan Milah nanti...tiba malam pengantin, hang tu kena jaga-jaga sikit! Pak dengaq ayah Milah dulu mati sebab mak dia 'punya' bergigi!! Takut-takut la Si Milah tu nurun mak dia..."

Terkejut beruang panda Si Dollah mendengarnya! Anyway, Dollah pun ahah kan je la...

Diringkaskan cerita, kahwin la Milah ngan Dollah. Time malam nak tidur pun tiba. Duk..dak..duk...dak... kedua-dua pengantin baru tu bila lampu dah padam. Yalah tiba-tiba teringatkan pesanan mak ngan bapak dorang.

Tapi dia orang tu masing-masing berlagak cool je. Macam takde apa-apa yang mereka risaukan. Waktu tidur tu, Milah pakai baju tidur yang paling seksi sekali yang ada dalam simpanannya. Jarang habis! Dollah pun apa lagi menitik la air liurnya!

Bila Dollah mula nak bukak step je, dia teringat pesanan pak dia tu. Dollah pun dapat idea nak hulur lutut dia. Kot-kot la betul bergigi Si Milah 'punya', selamat sikit fikir Si Dollah.


Si Milah pun camtu juga. Dia nak sua mulut dia. Kalau betui la Dollah 'punya' besaq kepala lutut, selamat la sebab dia boleh gigit.

Bila bertemu je gigi Si Milah ngan lutut Si Dollah, apalagi dua-dua terkejut beruk pencen la. Lagi-lagi Si Dollah. Dia terus lari balik rumah bapaknya.

"Pakkk....betullah! Si Milah 'punya' bergigi pak!" Bersungguh-sungguh Dollah bercerita.

Tapi pak Si Dollah tak puas hati . Mereka berdua pi ke rumah Milah buat spot checked. Masa tu Milah tengah mandi. Mandi wajib ke, mandi sunat ke, itu tak tahu la. Tapi dengan kurang ajarnya Dollah dan bapaknya terus tolak pintu bilik air Si Milah tu.

Apalagi, terkejut la Si Milah yang tengah mandi telanjang bulat tu. Dengan tak berlengah lagi dia terus je cabut pokok kangkung yang hidup subuq kat longkang bilik air. Dengan pokok kangkung tu la Milah tutup dia 'punya' tu!

Bapak Dollah nampak je keadaan Si Milah tu, dia pun jerit,

"HAH, TU DIA!
MAKAN KANGKUNG PULAK DAH!!!"


Posted by mykhalis On 9:35 PM 5 comments

Berita Ngeri : Bagi anak bermain ular kerana tidak mampu beli mainan

Maafkan Khalis kerana tidak dapat wat sambungan entry sebelum ini iaitu mengenai "bagaimana nak tahu bila kita jatuh cinta", Bukan tidak mahu sambung,tapi mood agak tak romantik malam ini.huuu.. Nanti dah dapat roh romantik lagi best..hehe

Sidhi Siddharth Sinune sedang bermain dengan ular

Kita tinggalkan dulu sementara, jom kita pergi ke India.. Sepasang suami isteri yang kerjanya petani tidak mampu membelikan anak perempuan mereka mainan. jadi kerana kasihankan anak mereka, mereka cuba mencari jalan supaya anaknya tidak kesepian.


Mendapat sahaja ilham, si ayah telah menemui penangkap ular bertanyakan jika ada ular "kosong" untuk dipinjam. Dan apabila sudah dapat si ayah membawa balik seekor ular tedung buat anak kecilnya.


Jadi, apabila mereka pergi bertani, anak mereka ditemani si ular. Semakin hari ular dan budak kecil itu semakin rapat, malah si ular membenarkan si anak menggigit badannya. Melihat keadaan anaknya, si ayah meng'upgrade'kan lagi ular untuk bersama anaknya. Iaitu ular sawa.


Tengoklah negara orang..punyala tak mampu, sampai bagi anak main ular..

Ohh.. lupa..terima kasih kepada Saudari Blogger Farah kerana menghadiahkan Sayf Muslim 2 ekor teddy bear.. comel sangat.. Khalis tertinggal kat rumah mak mentua hari tue.. baru je ambik semula.. kalau ada sesiapa nak sedekah mainan budak lelaki kat Khalis kabola..memang tak malu muka nak terima..hehe


ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...