Pages

Support Penaja

Thursday, March 31, 2011

Isteri masa dahulu, kini dan sekarang

Posted by mykhalis On 11:16 PM 18 comments

Sekadar lawak..Khalis tak kata apa-apa tau.. Kalau terasa yerla kot..hehe

 kalau dahulu isteri sangat taat pada suami..takut dan hormat.. Sesuai dengan masa itu lelaki lah yang bekerja, cari rezeki, beli semua pakai dan minum. Isteri menzahirkan terima kasih dengan menggembirakan suami bila penat bekerja. Orang kata.. win win la jugak..Sebab zaman dahulu sangat kurang kerjaya untuk wanita

 isteri hari ini? kebanyakannya sudah pandai menuntut hak masing-masing. Maklumlah, samasama bekerja. Kalau bernasib tak baik. isteri kerjayanya lebih dari suami. Khalis ada sorang kawan, bujang lagik. tapi cukup kaya dan senang.. sebab kontraktor.. bercinta dengan budak u.. Mak budak tue pesan, nak bawak anak dia bawakla kemanapun lepas kahwin nanti, tapi jangan larang dia bekerja.. Hmmm..camne tue.. dahla kawan Khalis selalu wat kerja luar.. jarang nak jumpa isteri,, cuba bayangkan balik bawak duit banyak2pun isteri takde sebab kerja.. Kalau nak rasa masakan isteripun tak sempat..hmm


zaman akan datang? perempuan semakin bekerjaya.. no komen...harap wanita kena sedar..setinggi manapun darjat kamu di mata masyarakat.. selagi kamu jadi isteri seorang suami..taat dan patuhlah...

pesanan ikhlas dari Khalis..Selamat malam Sumaat( kalau tak tau kenapa sumaat sila tengok lawak sebelum-sebelum ini ek

18 comments:

harap2 xde r yang macam kat future tu.. dah amcam bukan isteri je tu.. huu

sumaat hahahahahaha.... oke hari yang start dari s je eh??? hakhak dush3..

nak tanye kalo i nak buad contest supermak korang nak join tak? neh link nye..
http://cikabusifir.blogspot.com/2011/03/nak-jadi-supermak.html

hahaha...adakah sebab lelaki malas untuk bekerja? sebab tu perempuan lebih bekerjaya. tetttt~ XD

hahaha.... no komen. Yana blom jadi isteri org lagi.. hahha..

setinggi mana pun darjat seorang ister. syurga tetap terletak di telapak kaki suami..

ngeeeee~
takut la bila jdk cmni..
siswi nk jdk is3 solehah..hehe..
1st tyme komen abg khalis nye blog..hehe..

mak aih...
camne erk t nak kawen?
hahahah

wah,makin menarik wife2 in future...hahaha...minta jauh...

HOHOHOHO.mse hadapn cmne lak???

sy nk tawen dgn org kaye la...senang..dok umah goyang kaki. malas nk keje.

hahahaha.. ini la jugak kesan pmbangkitan hak sama rata pmpn~

yup betul tu..walau setinggi mana pun wanita itu berada..syurga dia ttp di bawah tapak kaki suami..

kerja..
tetap kerja..
but still have to respect ur husband..

blogwalking khalis..
:)

Kesedaran masing-masing berkenaan hak dan tanggung jawab. Hormat menghormati amat penting dalam intitusi kekeluargaan.

alahai...dunie nk kiamat la jwbnye kalau mcm tu..

ye , syurga isteri dbwh tapak kaki suami .

Im not trying 2 b sexist or wut Khalis..
tp lelaki skrg pon kebanyakannya yg i pernah jumpa & kwn pon perangainya dh mcm pompuan..
suke harapkan duit pompuan..
yg dah kawen dok harap duit wife utk rumah tangga..
duit mereka tu kalo setakat kt rokok & minyak kereta je xpe..
ini smpi ke tgn perempuan2 selain ibu & saudara2 perempuannya..
sape nk jwb tu??
hai la haii~~

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...