Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, February 26, 2011

Posted by mykhalis On 7:37 PM 8 comments

Pertandingan ringkas..Hadiah topup rm10..

Sebab hari ni adalah hari gembira
sebab nak jumpa kawan-kawan dari sekolah rendah
khalis nak adakan 1 pertandingan

Nama pertandingan ini 

"TEKA BARANG"

Khalis letakkan sekeping gambar yang pernah keluar dalam post-post khalis sebelum ini
Dan gambar itu Khalis ambil cebisannya sahaja

Sila teka Tajuk Post Tersebut

Pertandingan bermula sekarang dan tamat jam 12 mlm hari ini
Feb 26 2011

Joinla..Untuk suka-suka..
Sorang boleh teka sekali sahaja.. Jadi sebelum post sila pastikan betul2 tau..
Kalau lebih dari seorang pemenang.. 
Khalis akan bagi keutamaan pada siapa yang paling banyak komen dalam post2 Khalis

Selamat meneka!!! Ini gambarnya






GOOD LUCK!!!

Posted by mykhalis On 6:35 PM 4 comments

SEANDAINYA DARI DULU ADA INTERNET

Kat rumah Khalis kali pertama pasang internet masa Tingkatan 4 (2003)
Masa tue pakai Jaring.. Kalau nak dial in internet akan ada bunyi teeet teette teteettt
Klasik betol dengar bunyi nie.. Hehhee..
Nak buat emailpun tak reti..
Dah boleh buat hotmail nak check pulak tak reti. ermm

Begitule internet dulu kala..
Bukan ada youtube.. yang Khalis ingat MIRC
Sempatla dating and jumpa 2 orang..hehe(ayat power nie)
Sorang nama Ani,, sorang lagik nama Anis,
Sorang cikgu sorang lagik budak U
Khalis? Baru tingkatan 4.. walamakk.. hehe.. Jumpe kat k.l lagik..
Tapi masa tue suci lagik.. Hubungan tak kesampaian sbb SPM lagik
Dahla takde henset masa tue.. tak larat arr duduk asrama nak telepon diorang je..
(yerla..diorang mana boleh talipon Khalis..kantoila budak sekolah )

K lah.. sini Khalis nak kongsi seandainya 
Internet dahulu sama dengan sekarang.. 
Jom tengok!!



Posted by mykhalis On 5:15 PM 2 comments

Mengapa orang beli dvd cetak rompak?

Masa belajar dulu, kalau tak copy cerita dari kawan Khalis beli je DVD. Masa tue nak mendonlot susah.. Kene guna torrent.Nak dapat internetpun susah. Tapi pernah la sekali beli yang ori sbb rasakan berbaloi untuk disimpan. The Lord Of The Ring.. Hehehe.. Hasilnye? Baru beli kene curik..Maklumla..barang ori...

Apa beza ori dengan tak ori? Kenapa orang beli yang cetak rompak? Kualiti? Same je.. Cuma kalau baru sehari keluar wayang dah nak gambar cantik tak dapatla.. Ye dokk?? Sebenarnya ada alasan lain kenapa orang beli yang cetak rompak.. Alasannya sebab senang nak tengok.. tak percaye..?? Tengok nie!!!


Posted by mykhalis On 4:34 PM 13 comments

Membuat telur berbentuk love

Ya hadhirin hadhirat, tuan puan yang dihormati..
Hari nie,, chef Khalis ingin berkongsi cara-cara untuk menambat hati kekaseeehh..
Bagaimana? caranya cuba buat telor berbentuk love..

Ha ha ha, ini bukan telor lucah tau
Ini telor betol-betol..
Eii..  I like the way u all pikir.. naugty..

Caranya mudah sahaja.. 

Mula-mula pilih telur betul-betul.. tak nak telor masin,, nak telur yg tak rebus lagikk
kemudian..masukkan telur yang telah di cuci..
INGAT!! TELOR KENE CUCI.. KOTOR TAUU
ke dalam air yang panas menggelegakk

Bila dah siap rebus
Angkat dan kupas kulitnye..
Taknak menggerutu-gerutu tau.. 
Biar lambat asalkan telor tue berkilat baikkkk punyee

dah kupas??

tengok kat bawah nie..



camne? ok tak? tentu dapat kiss dari yang tersayang.. mmuuaackss..hehe


Posted by mykhalis On 3:28 PM 0 comments

iphone berjumpa dengan youtube

Khalis suke tengok youtube
Hari-hari mesti tengok
Kadang-kadang dengar lagu
kadang tengok lawak dari Jepun(sebab lawak gile)

Khalis takde iphone
tak pernah guna mac pun
itunem ipad pun tak pernah
sebab tak minat..dan tak mampu..

Ramai rasa bangga bile ada gadget mahal
Khalispun akan rasa bangga kalau ada
Tengok orang yang ada Ipad pun bengang je..canggih tue

Takperla..tengok jerla bile iphone dan youtube bertemu..

serius mengantuk sekarang..ada reunion kawan-kawan sek rendah
nak pergi tapi orang yang Khalis mintak jaga cc nie tak datang-datang..huhuhuuu

Posted by mykhalis On 2:23 PM 2 comments

selamat datang blogger mudee miira

Hari nie, Khalis nak ajak semua orang 
jenguk cim Miira yang comel nie..
Dialah ahli kumpulan Blogger Mudee Sahaje

Kepada Miira, sori la lambat review ekk
Mula-mula dah kire layak untuk direview sebab menang pertandingan 
teka bola Malaysia lawan Pakistan arituw..

Blog Cik Miira ni hijau jer..


Dia taruk gambarpun kire malu-malu kucing gitu..hehehe
Rajin tau die nie,, kalau tak caye cubela komen ke shout ke
mesti die balas secepat yang mungkin.

So,, tunggu ape lagik?
Jom folo Cik Miira
tambahkan lagi kenalan dan dapat sahabat blogger yang baik-baik dan rajin
kan kualiti lagi best dari kuantiti..kuantitipun best jugak..hehehe

Posted by mykhalis On 2:05 PM 3 comments

30 tahun lagi, siapa tahu..

Siapa yang tahu
Apa akan berlaku 
30 tahun lagik..betol tak?

Tapi kite pernah lihat
30 tahun lalu.. adakah ianya akan berulang lagi?


tak saba masa nie..hahaha

Posted by mykhalis On 11:48 AM 18 comments

RUPANYA BUKAN SITI NURHALIZA SAHAJA BINA MASJID.. LAGI 12 ORANG YANG DAPAT DIDEDAHKAN

    

   Heboh 1 Malaysia artis kegemaran adik Khalis iaitu Siti Nurhaliza membina masjid. Bila Khalis perli adik Khalis yang merupakan pelajar cemerlang keputusan Sijil Menengah Agama (SMA ) dengan keputusan 10A, dia berkata.." Takpela..die bukan buat jahat!!dengki je" tambah lagi oleh adik Khalis ini yang juga baru dapat keputusan Jayyid Jiddan dalam peperiksaan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dipetik berkata" Paling kurang die bukan menyusahkan orang.. dia wat bende baik, ".

     Kerana tidak berpuas hati, Khalis cube selongkar laman- laman web kerajaan dan ADOIIIII..... BUKAN SITI JE BEB BUAT MASJID.. RAMAI LAGIK...Antara-antara mereka ialah:



Erra Fazira:

Bekas ratu cantik ini merancang pembinaan masjid sudah lama dan dalam pembangunan. Lokasi yang dapat dikenalpasti ialah di Kuala Selangor. Antara artis yang bekerjasama dalam pembinaan ini ialah Ummi Aida.


Nora Danish, Jejai dan Fasha Sandha

Pada mulanya ianya projek peribadi Jejai,, kemdian dia bersama memasukkan nama Nora, bila cerai masuklak nama Fasha Sandha, bile clash sebab Nora n Jejai gi Jepun masukla nama Nora balik.. Lokasi Perak dan ada tempat Heli landing dengarnya kat masjid nie.



Maya Karin, Juliana:

Lokasi Di Mersing, Johor. Ianya dibuat setelah mendapati liputan meluas oleh blogger-blogger dan media massa. Mereka merasakan inilah masanya untuk membina masjid kerana masing-masing akan ada projek besar tahun ini dan memerlukan perhatian dan liputan menyeluruh.



Seriusla.. semua ni kompom la bohong kan?? Tapi cuba bayangkan, apapun nawaitu tapi cuba bayangkan semua artis merasakan WOHHH.. BINA MASJID BOLEH MENYUCIKAN HARTA, BOLEH DAPAT PAHALA, BOLEH COVER DOSA, BOLEH DAPAT AMALAN SEHINGGA MATI, BOLEH JADI BAIKK..Khalis membaca peristiwa Siti bina masjid dari pandangan BAGAIMANA KALAU SEMUA ARTIS MERASAKAN MEMBINA MASJID ATAU SURAU BOLEH MENJADIKAN AMALAN MEREKA BERTAMBAH??!!bAGAIMANA KALAU SEMUA ARTIS YANG MAMPU ATAU TAK MAMPU MEMBINA MASJID SETELAH MEREKA MERASAKAN MEREKA SUDAH TERSASAR SEKIAN LAMA??

Plss laa.. camne kalu itu berlaku,, .. Merata-rata lah manusia akan bercerita ini surau artis itu,, ini surau artis ini.. POOOOPPPPP... bila sampai waktu tengah sembahyang pembina masjid sedang menjayakan acara amal dengan menyanyi di atas pentas!!! Takpun ceritanya sedang berpeluk tengah tayang di TV!!!! Jemaah sedang mengaji dan solat di dalamnya.

Oklah..bye.. post menarik pagi nie..hehehe( tak menarikpun nak post jugakk!!!)

PALING TAKUT ORANG AKAN CAKAP

INILAH MASJID YANG SITI BINA TUE.. JOM MASUK!! JOM JOM.. JOM TENGOK..EII..LAWANYA,, BAIKNYE SITIKAN? BINA MASJID..

TAPI MASJID RUMAH ALLAH.. BUKAN RUMAH SITI.. BAGAIMANA KALAU RAMAI ORANG MASUK MELAWAT KERANA INI MASJID YANG SITI BINA??BUKAN KERANA INI RUMAH ALLAH??!!

Posted by mykhalis On 10:55 AM 14 comments

9 perkataan maut yang digunakan oleh perempuan

Berikut adalah 9 perkataan yang diungkapkan oleh awek/bini/mak anda..mungkin juga adik perempuan anda dan cara-cara mengatasinya..Dengan kaum hawa nie tak boleh percaya sangat rupenye.. mulut kata lain,, hati kata lain. Iskkk..tak sukeee


Betul tak semua nie? Khalis paling suka kalau pompuan cakap takde pepe..KOMPOM ADE APE-APE!!!

Posted by mykhalis On 10:07 AM 3 comments

seriusss????!! WTF!!!!!


Khalis ingat Khalis dah nak berenti tengok tv dan fokus pada blog jerla.. rasa cam tertipu sangatla plakk

Posted by mykhalis On 1:15 AM 16 comments

18 sx lagikkk!!! okla.. ada ujian untuk anda di tengah malam

Kenape 18sx jer nie
'malula sikit..ramai anak teruna suci yang baca blog nie'
Mana Khalis tau..
'Tuela,,lain kali hati-hati tau'

Kalau bab 18sx nie cepat jer ekk..
Okla..Khalis nak kongsi soalan..
Cuba jawab secepat yang mungkin..
Soalan ini direka oleh Dr Phil

Watttt??? Tak kenal sape die nie??
Google kan ade.. Hehe..
Takpun tanya HARPO..
Oklah..sila jawab soalan k??
Cepat-cepat tau
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

Posted by mykhalis On 12:57 AM 9 comments

18sx Kenapa lelaki adalah tukang masak yang lebih baik dari wanita??? y??

Menyelit sikit ek..
(Ehh..blog sendiripun kene mintak kebenaran ke?)
Of cos..sbb nak bagi ramai orang baca, bukan nak syok sendirikk..
(camtue.. kire kene bersopan la nie?)
Mestilahh..takleh la nak tulis main suke je.. camne kalau orang yg kenal bace??
( yer tak yer..sori sori)

Okla.. Khalis pernahla bukak kedai makan..
Dari Rompin ke Ampang lagik..
Pastue sebab tak pandai berniaga,, jadi tukang masak kedai mamak kat Bukit Bintang..hehe
Pandai ke masak? Bolehla..Takde aduan orang keracunan makanan ke.. mintak masak semula ke..

So.. Apa kaitannya yang lelaki pandai memasak..
Pompuan pun ada ramai chef kowt..
Contoh cam chef celebriti Haliza.. 
Daaa.. itu baru sorang.. Laki lagi ramai..

Okla.. ini rahsia kenapa lelaki lebih pandai memasak..
Jangan marah arrr..gurau je..kalau berani baru tengok bawah tauu..
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\


Hahha..ingatkan taknak masukkan dalam blog..tapi bagi Khalis rasa kelako sangat..Jangan marah aaaa

Posted by mykhalis On 12:36 AM 7 comments

18sx Apakah makna masturbation???

No komen!! Tengok gamba ek tuan puan.. Gurau-gurau tengah malam.. Hehehe



Tuela..Suka fikir yang bukan-bukan..

Friday, February 25, 2011

Posted by mykhalis On 11:43 PM 4 comments

Betul ke camnie?? Ade logikkan gakkan??

Khalis suke ngan orang Jepun. Malah, Khalis tau memperkenalkan diri dalam Japan.

 私の名前カリスです  ( hehe..faham tak ) 


lupekanlah.. Ape kate kite tengok papan tanda nie.. betol gak die cakap kan?



ini betulla tulisan jepunkan? Kalau korea ada bulat-bulat kan?

Posted by mykhalis On 11:00 PM 4 comments

Kenape ngan Justin Bieber?(betolke ejaan?? hahaha)

Waktu mula-mula orang rumah Khalis pregnant, die suke tengok cerita industan.. Hari-hari tengok Om Shanti Om.. sampai Khalis dah boleh berduet dangan die lagu-lagu dalam cerita nie.

Kemudian bile lagu baby dimainkan di cc Khalis, rasa cam best la plak.. Tapi tengok sorok-sorok sebab masa tue kecoj sape tengok budak Justin nie gay.. hahahah..walaupun dah kawen takut gak.

Pastu?? My wife suke la plak ngan JB nie.. Hari2 tengok vklip.. Aduii.. Katanya nak anak die comel cam JB.. Haha.. sebelum nie nak cam SRK  skrang JB.. Khalis suruh tengok cerita korea die tak minat.. Kalu dia minat pun 2 day 1 night yg ditayangkan setiap hari Ahad di KBS World.. Klaka beb.. Tapi karang jadi cam host die la plak..

Melalut punye melalut cerita.. Khalis nak tunjuk gambar kat bawah nie je.. Tajuknye ialah..

Awat ngan JB nie??!!
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\
\\

hahaha..padan mukeeee..

Posted by mykhalis On 9:41 PM 6 comments

Mencari penjenayah!!!

Apabila penjenayah terlepas di dalam jagaan..Apa lagi yang boleh mereka lakukan? Umumkan di kaca televisyen. Hasilnye??!!

Siapa dapat mengecam gambar nie bolehla telepon polis tau..Hehehe

Posted by mykhalis On 3:47 PM 9 comments

Selamat tinggal alam blogger.. terima kasih semua


Khalis memohon ampun dan maaf

kerana hari ini.. tiada lagi post akan keluar

Khalis membawa diri jauhhhh..jauhh di sana..

Perghh.. mengada gile Khalis petang nie.. Sori semua follower dan pembaca blog Khalis

Petang ini Khalis ada kerja yang menuntut Khalis meninggalkan dunia blogging.

Kalau sempat post baru akan masuk pukul 8/ 9 malam

rasa janggal plak tak mengadap blog nie
 
maklumlah.. semenjak dua minggu nie Khalis tinggalkan blog masa tido je..
Bye.. nnt khalis pergi melawat semua n komen k?

psss////

           PERGHH.. Khalis tinggalkan pesanan cam la kalu blog die takde orang heran.. ( sukati arr.. )

Posted by mykhalis On 3:40 PM 3 comments

Bongok punye orang!!!Hahahaha

Ada basikal? Ada motor? Ada kereta? Ada jip? Ada lori? Ada bulldizer/JCB? / Ada van?/ ada bot?/ Sajeje tanya.. Yang penting kita jaga kebersihannya. Jangan main lanyak jerk.. Cuci2 la skit dalam kereta tue. Berhabuk sangat dah nampaknye.. Ishh..

Jom tiru abang yang rajin cam kat bawah nie..

Apela ke dungu nie haa??

Posted by mykhalis On 3:39 PM 0 comments

Berapa besar bumi kita??

1 Malaysiapun tak habis jalan lagik..Dah jenguk besar planet bumi nie.. Nak keluar negara PTPTN tak habis baya lagikk..HUHUUUU..Camne nak gi Kemboja camnie?? Jom tengok beso mane gakk Planet Bumi nie.. HUUU

Posted by mykhalis On 2:34 PM 4 comments

Perubahan yang perghhhh.. depan mata tue!!!

Taula tengah nak gi blogwalking skrang.. Tapi apa kata kite lihat gamabr bawah nie.. Banyak tue.. Mujur internet kat cc power. 4mbps.. Hahaha..(laju ke) Slow-slow tau...







































Dari muke blur pada kool pada kemas,kemdian jadik macho, last-last jadik awek..hehehe..sorila kalu tak gempak

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...