Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Latest Posts

Saturday, December 30, 2017

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 7:39 PM 6 comments

Berminat mencari cerita? Baca ni dulu

Just suka2.. kalau dulu2..memang susah..skrang dah senang.. tapi mungkin dengan kekangan masa,, kemahiran.. mungkin lokasi susah.. tapi nak sangat tengok citer.. lagi2 citer2 lama macam smallville ke.. transformers kartun lama2 ke.. suria perkasa hitam je.. atau yg glemer2 macam running man ke..atau macam2 lagila.. hahaha..tak reti nak bagi contoh.. boleh la PM/wassap  khalis di 0149143702..



Q: Boleh tak saya dapatkan senarai tajuk cerita? list dalam kata lain?
A: Maaf, saya tiada list.

Q:Kenapa ye? kalau ada list senang nak tengok dan cari
A:list memerlukan masa yang lama utk buat. saya ada hampir 14teragig mengandungi movie, drama korea, melayu, jepun, filipina, anime, cartoon. tv series, dan sebut sahaja apa sahaja.. list ini setiap hari bertambah. dan ada saya delete disebabkan tak larat nak simpan dah. jadi saya menyarankan anda google.

Q: contoh?
A: anda google je " best korean drama" "must watch tv series" atau apa sahaja.. bila dah dapat list. bagi sahaja pada saya. saya akan carikan utk anda. saya tak jamin ada. tapi 90% dari bakal dan bekas pemeli saya minta cari memang dapat.

Q: blh tgk kat dvd player tak?
A: disebabkan kebanyakan sumber carian adalah dengan mendownload. jadi yg ada format avi, flv, mkv, mp4. format2 ini kalau dengan dvd player model latest kompom blh tengok. tapi disebabkan ianya bukan jaminan, jadi saya isytiharkan kat dvd player saya tak JAMIN. kalau di pc/laptop/smartphone, tablet saya jamin.

Q:kenapa tak buat kat dvd?
A: sebab saya bukan pencetak rompak profesional yang ada modal dan memang ada mesin khas. saya ni buat perkhidmatan ni sebab kebetulan memang saya kaki tengok drama. selalu kawan2 mnta copy, bila saya caj diorang tak kisah sebab nak cari sendiri susah. utk burn dalam format utk tgk di dvd player ambik masa sejam utk durasi cerita 4 jam. jadi, sehari saya blh download cerita 90 jam= lbh kurang 90 episod drama. berbanding burn biasa 5 minit blh 10jam cerita.. lagipun saya guna pc buruk je nak burn. jadi memang saya takkan burn format dvd player. rugi masa.

Q:blh tahu harga?
A:baca elok2 ye.. sblm tanya saya harga lagi skl.. blh rujuk harga kat sini

Peminat Filem (RM7 satu filem)
Fast 6, Space Jam, RIPD, Oblivion, OZ dan banyak lagi

Peminat Drama Korea (RM20 satu drama)
Inheritors, Master's Sun, Good Doctor, My Girl, Winter Sonata dan banyak lagi

Peminat Drama Melayu (RM20 satu drama)
SSID, Setia Hujung Nyawa, Dunia Baru, dan banyak lagi

Peminat Drama Jepun, (RM20 satu drama)
Hana Yuri Dango, My bos My Hero, Engine dan banyak lagi

TLC series (RM10 satu season)
Cake Boss, Cukcake Wars, man vs food dan banyak lagi

History Channel series (RM10 satu season)
Viking, Pawn Stars, King of Rstoration, Counting Car dan banyak lagi
saya menyediakan perkhidmatan mencari apa sahaja cerita yang anda mahukan.
mungkin ada rasa tak sesuai iklan ini..tapi mungkin saya boleh carikan video yg telah lama anda cari..

English Tv Series (RM10 satu season)
Supernatural. Smallville, game of throne, walking dead, breaking bad, prison break dan banyak lagi

Korean Variaso ( 80sen 1 episod )
Runningman, 2 days 1 night, family outing, gag concert

Anime ( 15sen-50sen 1 episod-lagi banyak episod lagi murah )
Naruto.gundam, one piece, dragon ball, detective conan dan banyak lagi

Q: nanti isi dalam apa?
A: ada 2. samada saya pos dvd kepada anda, atau anda ingin saya copy dalam pendrive ke, hardisk ke, takde masalah. cuma harga cerita tak jauh berbeza,.. yang beza pembeli kena hantar pendrive atau external pada saya atau boleh kirim duit utk saya belikan.. . sbb saya tak jual cerita, tapi saya jual perkhidmatan mendapatkan cerita. (bermain kata-kata :) )

Q:pos guna apa ye?
A: saya menggunakan pos laju

Q: wahh..hari bayar esok dapatla ek?
A: itu mustahil. saya ambik masa 7 hari / 5 hari bekerja utk memproses order anda. slps saya dah pos, sama2lah kita berdoa posman mood dia baik utk melakukan kerja dengan pantas. sebab kebiasanya ambik masa 2-4 hari juga nak sampai. tengok pada lokasi

Q: gambar cun ke?
A: saya menjamin gambar terbaik yang saya boleh dapatkan buat anda.

Q: Subtitle camne? ada BM tak?
A: semua cerita english sub.. kalau nak BM sub sila tanya dahulu.. biasanya movie2 baharu sahaja ada sub malaysia.. kalau yg lain2 saya boleh subkan pada BM..tapi jujurnya saya guna google translate..jadi sub terabur. utk anime.. semua cakap jepun n sub english.. kecuali pokemon dub english..

Q: ada jaminan?
A: yup, ada. tak blh mainke. missing episod ke. bagitau je saya.. saya akan bagi gantirugi setimpal

Q: biasanya cerita apa yang takde?
A: biasanya cerita RTM era 80-an 90-an malah drama RTM skrang pun susah nak dapat, sinetron, drma latin, filipin( kecuali yg mmg glemer)

Q:harga tetap ke?
A: beli banyak kita runding :)

terima kasih krana membaca

Tuesday, July 28, 2015

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 12:07 PM 0 comments

Ulasan Ringkas Filem Cinta Plaing Agung

Sebelum nak keluar pos barang ni.. nak ulas sikit pasal movie cinta paling agung yang saya tengok malam td.
saya? bukan peminat filem melayu.. seriously.. saya blh hadapa filem rock, man laksa, zombie kg pisang... tapi tema mcm ombak rindu, pilot cafe.. sorii..
daya tarikan Aaron Aziz? Siti Saleha? bukan daya tarikan saya nak tengok cerita ni.. saya nak tengok malam tadi sbb kesian orang rumah saya.. sebab dari raya hari tu. saya asyik tengok movie perang dunia ke 2, takpun filem2 epic dari cina macam red cliff, the flower of war(ulasan akan datang. 9 bintang filem ni)
5 minit pertama, dah ada babak hero dukung naik katil.. naik muntah dengan babak dukung ni.. orang rumah dah jeling.. sbb saya mmg tak larat nak dukung dia..
tapi.. bila jalan cerita macam cerpen yg kat fb.. saya rasa mehhh.. borringg... dah predict.. tapi..waitt..
bila ada satu babak di mana pertemuan kedua pihak ibu bapa pompuan yg aaron aziz nak nikahi..
zengg.. otak saya berdenyut.. satu babak yang wat saya menginsafi diri.. babak ini tak perlu kene ke batang hidung lelaki yang nak kahwin lain..tapi sesuai utnuk semua lelaki bergelar suami.. mungkin sbb terkena pada batang hidung sendiri..
apa babak itu tonton sendiri..
kerana babak penyelamat ini.. saya beri 7 bintang..
tapi.. bila sampai kredit.. rupanya filem ini acuannya dari indonesia.. patut lain sungguh dari dialog, bahasa sinikal..
yup.. untuk isteri.. jangan tengok sengsorang..jangan.. ajak suami.. bagitau mak supaya ajak abah tengok sekali.. biar tengok berpasangan..
tq..
dan CINTA pALING aGUNG? tajuk yang paling saya suka

Saturday, April 4, 2015

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 2:19 PM 1 comments

3 Drama best utk marathon minggu ini



3 Drama yang baru habis maraton. dan memang best. Dengan hampir berpuluh drama yang keluar stiap minggu, memilih yang terbaik memang susah utk jadi tontonan. Maklumlah. kat rumah takde astro nak tengok iklan.. kena baca preview, review.. lepas tu sneak peak sikit.. kalau berbaloi baru boleh sambung..kalau tak rugi je masa.

1. Kill Me Heal Me.. ada perasaan yg sama macam tengok my love from star. komedi ada, tapi bila tiba time thrill. pergh.. naik semangat. 9/10

2. Pinochhio.. bila dengar tajuk ingatkan pasal lelaki dari kayu jadi orang.. rupanya pasal satu penyakit yang membuatkan pengidapnya tak boleh cakap bohong. jalan cerita pantas.. setiap masa ada misteri@scandal baru yang keluar membuatkan kita nak tahu apa yg berlaku 8.5/10                

3. Fated to Loved you.. emosi bercampur2.. time gelak dia kasi gelak je.. tapi bila time sendu.. memang senyapla depan tv..               10/10  

berminat boleh rujuk sini http://blogslucumenarik.blogspot.com/2014/12/berminat-mencari-cerita-baca-ni-dulu.html

Saturday, March 14, 2015

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 11:29 AM 2 comments

Rancangan variasi korea 2D1N @ 1N2D



2D1N season 3

Pada peminat siri variety korea, mungkin ramai dah tahu Runningman.

Tapi jangan dilupakan antara rancangan variety korea yang memintas rating runningman adalah rancangan ini. 2D1N

Tak kenal siapa ahli2. Jangan bimbang. Walaupun terpelas S1 n S2. Season 3 purata diwakili oleh semua ahli yang sama. Yang kekal dari S1 sampai skrang Kim Jong Min sahaja.

Kalau tema runningman ialah pemenang mendapat hadiah jika menang. 2D1N lebih ganas.. Tiada hadiah untuk pemenang, Yang ada hukuman utk yang kalah. Tak dapat makan pagi, kena tidur di luar dalam keaadaan sejuk beku.

Sekarang dah berganjak ke episod 63 :)


Tuesday, March 10, 2015

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 7:58 PM 1 comments

Jutawan Korea Pengutip Sampah di Bahrain

Millionaire Garbage Man, inilah tajuk di dalam video yang menjadi viral sekarang ni.

Bagaimana seorang jutawan korea menjadi perhatian ramai tanpa mengira bangsa dan agama

Tq pada abang ipar sebab share video ni, lantas terus ku jadikan ilham ke dalam blog. hehee

Monday, March 9, 2015

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 8:23 AM 2 comments

Diana Danielle berpossing dalam pakaian dalam: Saya sama seperti ibu ibu lain



Yup.. bergitulah pada pemahaman kami di sini. Mungkin kami tak pernah jumpa lagi mana-mana ibu ibu beragama islam lain sanggup bergambar untuk majalah dalam keadaan hanya bercoli hitam sahaja..



Mungkin inilah harga untuk menjadi seorang penghibur sejati seperti yang diingini oleh Diana Danielle. Dan paling penting.. inilah yang Farid Kamil restui.. memberi kebenaran seorang isteri bergambar camni.



But.. siapalah untuk menghakimi.. Mungkin niat mereka baik. Mungkin mereka sedang susah. Mungkin mereka.. ya..macam macam kemungkinan.. buat masa ini.. berfikirlah yang baik baik sahaja.

Sumber: Rotikaya

Sunday, March 8, 2015

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 8:54 PM 1 comments

Apa terjadi Aaron Aziz bila kena cucuk


Khalis ingat lagi.. Nurse pernah cakap kat Khalis.

"orang laki bab dia mencucuk takpe, time kena cucuk mengalahkan budak"

time tu Khalis kena cucuk sebab nak wat kad kesihatan kedai makan.. Aduh..

tapi memang ngeri kot.. tengok jarum..erkk

boleh tengok video di bawah


tapi itu Khalis.. Apa la sangat,, tapi ni Malik Kl Gangster ni.. pengacara X Factor lagi.. memang ada kelakar tengok reaksi// hahaha

Niat suka2 je si uploader..wife A.Aaron kot.. tapi kat FB boleh tahan ramai yang kutuk2.. lek lah brader. setiap orang ada kelemahan memasing.. ye tak?

video

Thursday, March 5, 2015

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 9:19 PM 1 comments

Bilakah kali terakhir isteri anda kentut?




Camni.. Khalis ada tengok satu rancangan soal jawab berbahasa korea. Tak ingat dah bila tengoknya.. tapi kalau tak silap rancangan Happy Together.

Soal jawab membabitkan pasangan ibu dan anak atau ayah dan anak. Bila pengacara tanya pada anak seorang artis wanita ni.. Apakah yang membuatkan dia kagum dengan mak dia, anak artis ni jawab.

"Saya tak pernah dengar mak saya kentut"

Memang terbahak bahakla pengacara dan semua dalam rancangan tu. Yerla.. dalam tempoh 14 tahun anak dia hidup.. dia tak pernah dengar mak dia kentut. Bayangkanlah betapa sopan santunnya mak dia.. Pengacara tak percaya minta kebenaran artis ni utk membuat panggilan telipon pada suami dia.

Dan mengejutkan.. si suami cakap, selama 17 tahun perkahwinan, dia memang tak pernah dengar isteri dia kentut walaupun apa2pun situasi.

Jadi.. janganlah isteri2 tanya suami takpe pulak kentut, kenapa kami tak boleh?

Hurmm.. tak tahu nak bagi jawapannya..

Mungkin anda tak boleh jawab..tapi cuba renung wajah isteri ajak baca artikel ni..

Awak last kentut bila..

heh

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...