Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Latest Posts

Wednesday, December 31, 2014

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 11:40 AM 1 comments

Pelakon Liam Neeson ( Taken 1 & 2) berkira-kira menjadi seorang Muslim



Siapa yang dah menontoh Taken mesti ingat babak ini.. Matanya ditutup , dia menghafal jalan dengan mengira berepa detik antara lorong ke lorong,, bunyi burung, bunyi serunai.. yup..kalau dalam siri korean variasi banyak kali aksi ini ditiru.


Dalam temubual bersama Jimmy Fellon dalam satu rancangan.. ketika penggambaran di Turkey.. dia melihat sendiri bagaimana orang2 di sana menunaikan solat 5 waktu sehari semalam.. dan suasana itu baginya cukup memberi ketenangan.. sehingga dia merasakan dia ingin menjadi seorang muslim.

'The call to prayer happens five times a day, and for the first week, it drives you crazy, and then it just gets into your spirit, and it's the most beautiful, beautiful thing,'- Liam Neeson

Untuk makluman,pelakon ini yang juga pernah dikritik teruk kerana memainkan suara Aslan seekor singa dalam filem The chronical of Narnia kerana dikatan watak itu adalah peniruan terharap Nabi Muhammad

kita tunggu dan lihat je la

Tuesday, December 30, 2014

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 7:58 PM 0 comments

Obama main golf di Hawaii,Pengantin baru kena ubah lokasi tempat perkahwinan


Lenguh kaki den

Khalis tak pasti kebetulan hari yang sama Obama main dengan PM atau tak.. tapi biasalah.. main golf ni bukan sehari.. alang-alang dah bercuti.. mainla banyak-banyak sampai puas. Ye tak?

pasangan Natalie Heimel and Edward Mallue Jr

Dikatakan kerana Obama bermain golf, sebuah majlis perkahwinan yang melibatkan anggota tentera berpangkat kapten terpaksa di alihkan ke lokasi lain. Mengikut perancangan awal, perkahwinan dibuat di satu kawasan di padang golf itu.. tapi disebabkan bakal bertembung dengan Obama.. mereka terpaksa berpindah.


Biasalah.. prioriti ye tak?

Obama yang mengetahui kejadian itu menghubungi pasangan itu dan meminta maaf kerana dia mengatakan seandainya dia tahu..dia tidak akan bermain di kawasan itu pada masa itu

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 7:48 PM 0 comments

Cerita dari sebelah pihak ibu adik Balqis pula



Banyak dah blog-blog mensensasikan isu adik ayah adik Balqis yang dikatakan biadap dengan pihak penerbitan Jinggo dan Shiela Rusly.. JS picture.. betul tak?

Hari ini ini adik Balqis memberi penjelasan dari pihaknya pula.. yerla.. apa2pun mesti ada penjelasan dari dua-dua pihak.. betul tak?

Norashikin berkata, syarikat produksi kepunyaan pengarah tersebut iaitu JS Pictures Sdn Bhd tidak profesional dan cuba mempermain-mainkan mereka apabila membatalkan tawaran terhadap Puteri Balqis pada saat-saat akhir.

"Apa yang ditulis di laman sosial Facebook adalah tidak benar dan fitnah semata-mata. Lagi pula cerita itu sudah lama iaitu sebelum Balqis memenangi anugerah Pelakon Wanita Terbaik Asia di Asian Television Awards 2014 (ATA 2014), Singapura pada 11 Disember lalu.

"Sepatutnya pihak kami yang bertindak begitu kerana dipermainkan bukannya mereka, tetapi kami faham kami ini hanya orang kecil jika ingin berperang dengan mereka yang ada nama besar dalam industri," ujarnya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Selasa.

Norashikin berkata demikian ketika diminta mengulas tentang pendedahan pengarah terkenal Jinggo menerusi laman sosial Facebooknya dengan mendakwa ayah kepada pelakon kanak-kanak itu bersikap sombong dengan menuduh produksi tersebut cuba mempermainkan anaknya.Norashikin menjelaskan, apa yang berlaku antara pihaknya dengan produksi tidak seperti yang digambarkan oleh Jinggo menerusi laman sosialnya itu.

Katanya, pihak produksi telah merumitkan keadaan apabila segala perjanjian yang telah dipersetujui dibatalkan secara tiba-tiba tanpa seberang alasan.

"Mereka merayu untuk Balqis berlakon dalam drama berjudul Syurga Nur  untuk slot Akasia di TV3 yang mana ada enam episod untuk Balqis. Pada awalnya saya menolak kerana jadual dia penuh kerana ada penggambaran drama dengan Micheal Ang.

"Namun, pihak produksi masih menganggu dengan menghubungi kami siang dan malam merayu agar Balqis berlakon dalam drama itu kerana mereka beritahu tiada pelakon lain yang boleh bawa watak tersebut.

"Oleh kerana itu, kami berlembut hati dan meminta mereka menghantar skrip untuk dibaca dan dihafal oleh Balqis," ujarnya.

Bagaimanapun jelasnya, ketika pertemuan untuk menandatangani perjanjian dan penyerahan doposit, pihak produksi menghantar mesej bahawa mereka membatalkan tawaran tersebut.
Walhal anaknya sudah menghafal skrip yang mereka hantar melalui e-mel beberapa minggu sebelum itu.

"Sudah tentu kami rasa dipermainkan kerana pada awal mereka beria-ia untuk ambil Balqis sehingga saya terpaksa minta pengarah Micheal Ang bertolak ansur dan beri laluan kepada drama ini dahulu.

"Deposit seharusnya dibayar kepada pelakon selepas menerima skrip dan kami memang sudah menerima skrip, malah Balqis sudah pun menghafalnya.

"Tentang bayaran untuk pelakon kanak-kanak bukan banyak seperti pelakon dewasa, malah produksi tersebut sudah memberitahu hanya akan membayar untuk lima episod sahaja sedangkan watak Balqis untuk enam episod," ujarnya kesal.

Tambahnya, ini merupakan kali pertama mereka berurusan dengan syarikat produksi tersebut biarpun setelah beberapa kali diberi peringatan.

Katanya, beberapa pihak sebelum ini ada menasihatkan mereka agar tidak bekerjasama dengan syarikat produksi tersebut yang banyak mendatangkan masalah.

Sekarang ni kita fokus kembali pada bencana banjir ye tak? kita tengok jela bab gosip2 ni..tak payah nak spekulasi sangat.. tak berbalio rasanya

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 7:39 PM 0 comments

Berminat mencari cerita? Baca ni dulu

Just suka2.. kalau dulu2..memang susah..skrang dah senang.. tapi mungkin dengan kekangan masa,, kemahiran.. mungkin lokasi susah.. tapi nak sangat tengok citer.. lagi2 citer2 lama macam smallville ke.. transformers kartun lama2 ke.. suria perkasa hitam je.. atau yg glemer2 macam running man ke..atau macam2 lagila.. hahaha..tak reti nak bagi contoh.. boleh la PM/wassap  khalis di 0149143702..



tapi ini sekadar panduan.. nanti takdela salah faham..

Q: Boleh tak saya dapatkan senarai tajuk cerita? list dalam kata lain?
A: Maaf, saya tiada list.

Q:Kenapa ye? kalau ada list senang nak tengok dan cari
A:list memerlukan masa yang lama utk buat. saya ada hampir 14teragig mengandungi movie, drama korea, melayu, jepun, filipina, anime, cartoon. tv series, dan sebut sahaja apa sahaja.. list ini setiap hari bertambah. dan ada saya delete disebabkan tak larat nak simpan dah. jadi saya menyarankan anda google.


Q: contoh?
A: anda google je " best korean drama" "must watch tv series" atau apa sahaja.. bila dah dapat list. bagi sahaja pada saya. saya akan carikan utk anda. saya tak jamin ada. tapi 90% dari bakal dan bekas pemeli saya minta cari memang dapat.

Q: blh tgk kat dvd player tak?
A: disebabkan kebanyakan sumber carian adalah dengan mendownload. jadi yg ada format avi, flv, mkv, mp4. format2 ini kalau dengan dvd player model latest kompom blh tengok. tapi disebabkan ianya bukan jaminan, jadi saya isytiharkan kat dvd player saya tak JAMIN. kalau di pc/laptop/smartphone, tablet saya jamin.

Q:kenapa tak buat kat dvd?
A: sebab saya bukan pencetak rompak profesional yang ada modal dan memang ada mesin khas. saya ni buat perkhidmatan ni sebab kebetulan memang saya kaki tengok drama. selalu kawan2 mnta copy, bila saya caj diorang tak kisah sebab nak cari sendiri susah. utk burn dalam format utk tgk di dvd player ambik masa sejam utk durasi cerita 4 jam. jadi, sehari saya blh download cerita 90 jam= lbh kurang 90 episod drama. berbanding burn biasa 5 minit blh 10jam cerita.. lagipun saya guna pc buruk je nak burn. jadi memang saya takkan burn format dvd player. rugi masa.

Q:blh tahu harga?
A:baca elok2 ye.. sblm tanya saya harga lagi skl.. blh rujuk harga kat sini

Peminat Filem (RM7 satu filem)
Fast 6, Space Jam, RIPD, Oblivion, OZ dan banyak lagi

Peminat Drama Korea (RM20 satu drama)
Inheritors, Master's Sun, Good Doctor, My Girl, Winter Sonata dan banyak lagi

Peminat Drama Melayu (RM20 satu drama)
SSID, Setia Hujung Nyawa, Dunia Baru, dan banyak lagi

Peminat Drama Jepun, (RM20 satu drama)
Hana Yuri Dango, My bos My Hero, Engine dan banyak lagi

TLC series (RM10 satu season)
Cake Boss, Cukcake Wars, man vs food dan banyak lagi

History Channel series (RM10 satu season)
Viking, Pawn Stars, King of Rstoration, Counting Car dan banyak lagi
saya menyediakan perkhidmatan mencari apa sahaja cerita yang anda mahukan.
mungkin ada rasa tak sesuai iklan ini..tapi mungkin saya boleh carikan video yg telah lama anda cari..

English Tv Series (RM10 satu season)
Supernatural. Smallville, game of throne, walking dead, breaking bad, prison break dan banyak lagi

Korean Variaso ( 80sen 1 episod )
Runningman, 2 days 1 night, family outing, gag concert

Anime ( 15sen-50sen 1 episod-lagi banyak episod lagi murah )
Naruto.gundam, one piece, dragon ball, detective conan dan banyak lagi

Q: nanti isi dalam apa?
A: ada 2. samada saya pos dvd kepada anda, atau anda ingin saya copy dalam pendrive ke, hardisk ke, takde masalah. cuma harga tak jauh beza. sbb saya tak jual cerita, tapi saya jual perkhidmatan mendapatkan cerita. (bermain kata-kata :) )

Q:pos guna apa ye?
A: saya menggunakan pos laju

Q: wahh..hari bayar esok dapatla ek?
A: itu mustahil. saya ambik masa 7 hari / 5 hari bekerja utk memproses order anda. slps saya dah pos, sama2lah kita berdoa posman mood dia baik utk melakukan kerja dengan pantas. sebab kebiasanya ambik masa 2-4 hari juga nak sampai. tengok pada lokasi

Q: gambar cun ke?
A: saya menjamin gambar terbaik yang saya boleh dapatkan buat anda.

Q: ada jaminan?
A: yup, ada. tak blh mainke. missing episod ke. bagitau je saya.. saya akan bagi gantirugi setimpal

Q: biasanya cerita apa yang takde?
A: biasanya cerita RTM era 80-an 90-an malah drama RTM skrang pun susah nak dapat, sinetron, drma latin, filipin( kecuali yg mmg glemer)

Q:harga tetap ke?
A: beli banyak kita runding :)

terima kasih krana membaca

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 11:00 AM 0 comments

Lagi gambar selepas banjir di Pantai Timur

Berat mata memandang.. berat lagi bahu memikul..

Bencana seumpama tsunami membawa pergi rumah2.. ada yang tinggal hanya lantai dan tiang..

Ada kereta yang bertimpa2 remuk berderai.

dan ada yang Allah telah panggil menemuinya..

Tapi Khalis ingat lagi dalam Telefilem Pondok Pak Ya.. Ustaz cakap.. orang mati lemas juga dikira sebagai mati syahid.. Alhamdulillah dan Amin..

semoga semuanya tabah

kredit kepada sukanstar


















seandainya anda merasakan ada diantara gambar adalah fake dan salah..sila inform Khalis utk dibetulkan

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 9:00 AM 0 comments

Gambar-Gambar selepas air surut banjir di Gua Musang

Khalis mengucapkan takziah kepada semua mangsa yang terlibat.. Khalis juga pernah merasai pengalaman banjir satu masa dulu.. Pada masa tu baru paras pinggang.. berbanding sekarang yang Khalis tengok dah setinggi bangunan 2 tingkat

Bersabarlah

kredit kepada facebook page penmerah






maafkan seandainya gambar ini salah.. Boleh PM utk Khalis turunkan gambar2 ini

Monday, December 29, 2014

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 8:56 PM 0 comments

Ending terbaik Doraemon dalam filem Stand By Me Doraemon


Tengok coverpun dah tahu kan??

Bertahun2 dahulu,, Khalis ada post pasal fan made alternate ending.. Yup..Walalupun dalam lukisan dan dijadikan video.. memang cukup menyentuh perasaan dan pendapat peribadi.. inilah ending terbaik.


Tapi baru2 ni.. Khalis baru perasan rupanya dah ada movie ending Doraemon yang dibuat secara rasmi dalam bentuk 3D.. Khalis tak meletakkan harapan tinggi.. Khalis cuba dapatkan dan ingat nak pasang utk Muslim je.. Tapi..

Yup.. inilah ending yang PALING TERRRBAIKKK..


Sebagai budak2 yang lahir 1985.. menonton Doraemon di RTM.. Berpindah ke tv&,, beli komik setiap bulan dari harga rm2.80 sehinggalah harga rm4.50..  Beli buku latihan.. mewarna.. apa2 sahaja mengenai Doraemon. inilah filem yang membuatkan ianya sangat2 dekat dengan penonton(khalis).

Sayf Muslim seronok..bapak dia nangis tersedu(gambar ditangkap selepas suasana tenang..hee
Setiap babak yang dipaparkan akan buatkan kita mengimbas satu-persatu kenangan.. Dan, yup.. Khalis terburai air mata sepanjang setengah jam terakhir.. sampai Muslim tak habis2 tanya..

"nape ayah nangis?"

"ibu..ayah kenapa??"

Sangat berbaloi.. Huwaaaaa... thank you Doraemon.

psstt.. kalau berminat nak cari cerita apa.. anime ke.. filem ke.. drama ke..english tv series ke.. wassap je Khalis 0149143702.. hee..

Saturday, December 20, 2014

Posted by Mohd Khalis Raouf Khairu Anuar On 6:50 PM 0 comments

Fakta: GST dikenakan utk pengeluaran duit melalui ATM

Semenajak dua menjak ni.. memang macam2 rumour yang Khalis dengar pasal GST ni..

Banyak pendapat.. Banyak cerita.. tapi tak tahu mana auta mana fakta

kalau baca dari pro kerajaan.. takde yang buruk melainkan yang indah2 sahaja mengenai GST
kalau baca dari pro pembangkang.. takde yang baik melainkan yang jijik2 sahaja mengenai GST

macamana sebagai rakyat nak dapat berita yang sebenarnya?? camne camne??

baca utusan orang kata dakyah.. baca harakah orang kata fitnah,, watdehakkkk

Tapi Khalis baru je tadi bukak laman fb rasmi kementerian kewangan.. ini kenyataan yang dikeluarkan


camne gamaknya? no swear,, 6sen? banyak ke sikit..

tapi soalan sebenarnya ialah

Kenapa gst dikenakan utk menereka yang keluarkan rm100 ke bawah? biasanya siapa yang keluarkan duit puluh-puluh ringgit je kat ATM? siapa? kalau bukan kerana tak berduit.. memang segan tau nak keluarkan setakat 60, 70.. nak parking kat ATM tak berbaloi..

rm0.06 memang sikit.. utk setiap rm1.. tapi kalau baki akaun cimb ada rm65.00.. baki kena ada rm10..arrghhh... malas nak kiraaa.. malassss... aku sebagai hamba ni ikut perintah sahaja.. aku takde kekuatan nak lari ke Sweden

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...