Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, May 21, 2011

Posted by mykhalis On 10:00 PM 11 comments

Hiburan malam minggu..

                                         Untuk baca entry ini, anda digalakkan pasang lagu ini


Jom kita berhibur malam ini.. Kita jangan fikirkan sangat duit di dalam bank.. Pinjaman bank.. PTPTN.. jangan di fikirkan.. Kerana kerajaan telah menyediakan hiburan tanpa henti pada kita untuk melupakan masalah-masalah ini.

Hiburan tanpa henti sehingga satu hari kereta kita rosak di tepi jalan.. Hangus rm300 nak repair.. Isteri suruh beli pampers dan susu untuk baby.. Nooo.. jangan mengeluh.. kitakan ada hiburan tanpa henti..Hidup kita dicandukan dengan keseronokan supaya lupa betapa susahnya hidup kita nanti. Lepas habis Salma Mentor..idola baru untuk anak - anak kita mungkin Hazama...


Opss.. betul-betul.. mana ada hidup kita susah.. sebab itu kita mampu melancong ke seluruh Malaysia.. cuba seluk poket.. ehh,, takde? takde ape? Takde iPad sebab tak muat rupanya.. seluk sebelah lagi.. ada Nokia baru tue.. baru jer beli berapa?? 1000 lebih jee.. bulan depan dah turun harga jadi RM500pun tak kesah.. Apa barang beli emas.. bukan leh menunjuk-nunjuk..

Kain banner sokong bakal bintang menyinar takde ke kat rumah? Bukan mahal.. Undi semalam dah? Jambu? Jozan? Undi pukal ke undi satu je.. Takpe..duit kita banyak.. Kalau tak takkan la semua orang ada kereta 2 bijik setiap keluarga sekarang.. Tipu laaa...


Jom pergi kedai makan.. Jom la.. tengok AF kat kedai makan.. Apa mau makan? kita makan tomyam? ermm...telur dadar.. sayur kailan..nasi putih.. murah-murah.. air kosong udahla.. rokok jangan tinggal.. nanti takde feeling.. murah-murah.. kan? Nasi Putih Rm 1.00, Tomyam RM3.50, Telur dadar RM1.00, Sayur kailan RM2.50... ape la sangat.. kalau tak nasi goreng kampung.. RM3.50.. murah-murah.. ehh.. sekarang harga lain?? apa kesah.. gaji semua naikkan??


Cuba tengok dompet pulak..sekarang la.. ada berapa duit merah? duit biru?bukan biru note rm1.. RM50 lee..banyak-banyak.. kita tengok wayang la pulak.. tengok Sam.. Lu Langsi Lu mati.. perghh.. apa barang tengok wayang tak makan cikedis.... murah-murah-murah..Air?? Hmm.. coke large le kot.. Masa tengok kita gelak-gelak.. jangan pikir dah kot kot malam esok Ron95 naik.. bukan banyakpun..5sen je kot...


Puas betul berhibur malam ini.. perut kenyang.. minda enjay.. k lah. Jom masuk tidur.. esok nak sarapan McD pulak.. kan??

Tunggu baby Sayf besar sikit..nak gi tengok wayang..main bowling.. enjoy-enjoy..

Kereta                                         =RM500.00
Rumah                                         =RM 350.00
Astro                                           =RM 50.00
Bil talipon/Kredit                          =RM100.00
Makan sehari RM 15.00 sebulan?=RM450.00
Minyak kereta                             =RM150.00
Tol???????
Susu??????
Suppliment???????
Tukar henset?????
kecemasan????
Insurans?????
ASB???????
Maintainance kereta???
Beli tanah?????
Internet???
Baju baru???

semua murah.. hehehhe

kalau diluluskan.. kita akan dapat lebih hiburan,,,


Selamat malam semua
ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...nak cari duittt..nak cari duittt..nak cari duittt..nak carii.. duuuuuuuuuuuuu...zzzzzz

Posted by mykhalis On 8:00 PM 14 comments

Seandainya citer Star Wars adalah cerita Samurai

Khalis berminat sangat nak tengok semua episod dalam cerita Star Wars..sebab Khalis tak tengokpun yang lama-lama punye.. tertanya-tanya jugak.. Ada die hard fan Star Wars kat sini? ada cadangan tak? Yerla.. camne dengan teknologi.. masuk dek akal tak??









Khalis rasa Khalis tengok 2 je dari episod Star Wars..hehe

Posted by mykhalis On 6:00 PM 19 comments

Apa yang perlu ialah kuatkan semangat

Tengok orang jerla...









sarapan pagi?
telur dua biji/ 2 keping roti/ bubur/ kopi tanpa gula
makan tengahari?
Salad/ biskut kering/ keju/bubur
malam??
Teh hijau..

Khalis??? Entahla..semua salah adik Khalis.. dah pukul 12mlm  offer makan megi lepas makan pengat dan makan nasi.. salah dia..bukan Khalis..

Posted by mykhalis On 4:00 PM 15 comments

Berlindung di dalam unta

If you’re a fan of Discovery Channel, you know about Bear Grylls’ crazy adventures from “Man vs. Wild”, and particularly about the famous camel carcass he used to protect himself in the Sahara Desert.
In an original advertising move to promote the new season of “Man vs. Wild”, Discovery Channel placed a replica of the camel carcass in Sydney’s Wynyard Park and put it up for rent, on a popular website.

Passers-by had the chance to crawl inside the carcass, dubbed Camelot,  to see how Bear felt during his survival test in Sahara, and also fill in a form telling Discovery why they would be the best tenant for this unusual property, for the chance to win a holiday voucher worth $2,500.

faham kan? Khalis malas nak terjemah sebab Khalis tak pernahpun tonton Man vs Wilds..tengok iklan ada lah..






Nampaknya kena cari kat YT episod nie

Posted by mykhalis On 1:59 PM 13 comments

Anda tidak akan perasan sama sekali

Cuba tengok video ni.. ada pengajaran di dalamnya..Tak faham BI cam Khalispun takpe

Khalis sendiri fail 100% test nie

Posted by mykhalis On 11:59 AM 14 comments

Pekerjaan paling teruk??

Khalis ada post satu entry yang tajuknya lebih kurang sama.. Tapi kali ini bagi Khalis, erkk.. agak teruk arr


camne.. ada yang sanggup kerja membaiki lampin ahli sumo??wahahaha

Posted by mykhalis On 10:28 AM 19 comments

Bermain permainan Angry Birds di dunia nyata


Sejujurnya.. kalau bulan lepas, Khalis amat pelik kenapa di internet begitu banyak produk mengenai Angry Birds.. Sebagai manusia yang suka main games, Khalis biasanya takkan la ketinggalan sangat. Rupa-rupanya, Angry Birds hanya boleh dimainkan di iPhone atau iPad.. patutlaa

Tapi bulan lepas permainan ini telah boleh dimainkan di PC, dan Khalis sendiri dah puas main. Cuma yang tak syok sebab kena langgar babi.. citt

Jadi kalau tak tahu Angry Birds boleh la YT ek?

menarik jugak idea nie..mesti ramai pelancong nak cuba main..kan?

Posted by mykhalis On 7:30 AM 18 comments

Nama sebenar artis hollywood

Ada apa dengan nama?? Cuba dibayangkan nama Fahrin Ahmad Ali? Nama Siti Nurhaliza pulak Kamesah??

Yerla,, memang itu nama betul mereka..tapi ada jer nama artis Malaysia yang gunakan nama samaran.. macam Erra Fazira? ermm.. sape lagi ek? Malas ar layan citer artis Malaysia..


Demi Moore - Demitria Gene Guynes
Charlie Sheen - Carlos Irwin Estevez

Jamie Foxx - Eric Marlon Bishop

John Wayne - Marion Morrison

Katy Perry - Katheryn Elizabeth Hudson

Miley Cyrus - Destiny Hope Cyrus

Mr. T - Laurence Tureaud

Vin Diesel - Mark Sinclair Vincent
Ramai lagi..tapi bagi sikit2 jerla,,ramai2 nanti bukan tengok sangat..kan kan??

Friday, May 20, 2011

Posted by mykhalis On 10:31 PM 31 comments

Ragam warga emas

Seandainya kita dipanjangkan umur.. kita akan jadi warga emas..betul tak? Kalau dulu semua mantap-mantap dah boleh jadi kurang mantap.. Kalau dulu bertenaga, masa itu tiada tiada. Kalau dulu merupakan seorang cucu,mungkin dah ada cucu..

Segalanya pasti, cuba tanya diri kita, berapa ramai kawan-kawan dan sahabat kita yang lebih muda ataupun sebaya yang telah Allah panggil mengadap.. Sedangkan kita? masih dihitung amal baik buruk..ermmm..

Jom layan keletah warga emas..hehe















Semoga Khalis bahagia bersama isteri-isteri..anak-anak dan cucu-cucu di saat itu,, InsyaAllah.. Adehh..kene cubit..yerla.yerla..isteri je..bukan isteri-isteri..hehehe

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...