Pages

Support Penaja

Wednesday, March 30, 2011

10 jenis katak yang terdapat di dunia

Posted by mykhalis On 7:32 PM 9 comments

Kerana blog Khalis ni carca marba,, ada macam blog cerita, blog seni,blog ngeri, blog makanan, blog serangga, blog national geografi, ada macam xxx..hehehe.. ada macam blog baby dan ayah,, so Khalis isi je apa-apa yang best ek..hehe..

Khalis tau ada dulu Khalis buat sebuah entry haiwan paling berbisa,, dalam list tu ada la katakkan? Bukan semua katak tau.. katak yang dalam gambar tu aje yg berbisa sekali..hehe..

Khalis nak bebel la sekejap..apa barang terus letak gambar.. Khalis pernah dikurung dalam bilik air di suatu pagi kerana mak dengar khalis sedang wat bunyi shuhhh..shuhhh.. Masa tue Khalis dah darjah 3 kot..

Kerana mak rasa pelik, mak tengoklah Khalis halau apa, sebab takkan ada ayam masuk tandas..mak takut ular ke ape ke.. Lepas mak tau je Khalis sedang shuhh katak pisang atas tangki toilet, mak masukkan Khalis dalam tandas dan kurung Khalis.. Apa lagik..separuh gila Khalis menangis kerana takutkan katak nie..

Makluman ek.. katak pisang ni warnanya coklat muda, sangat kecik dan lompatannya sangat jauh dan laju.. Geli dan menakutkan..arghhh... selepas hampir 15 minit, Khalis tengok katak tu diam je. Alhamdulillah.. cara ekstrem mak Khalis menyebabkan Khalis tak takutkan katak lagik..hehhe..

So, jom tengok katak-katak yang ada di seluruh dunia k?

Vietnamese Mossy Frog

 

Malagasy Rainbow Frog




Atelopus Frog




World's Smallest Frog




World's Largest Frog



Red Mantella Frog




Poison Dart Frog




Ornate Horned Frog



Chile Darwin's frog




Transparent Frog



hhehe..kalau jumpa salah satu kat ni mesti menjerit semula..wuhuuuu

9 comments:

transparent frog....? nmpk habis la isi dalaman dia 2?

xtengok,sori,.sgtlahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh geli,.huk3,.trus ke komen ni ha,.hehe,.

katak yang paling besar tu nampak sangat menggelikan..

katak gemok tu comey hehe

errrgghhh!!!!!!!!! saya geli kataaaaakkkkk!!

...chumil ny...atelopus frOg 2 cun..wewitttt

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...