Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, April 9, 2011

Posted by mykhalis On 11:32 PM 15 comments

Kisah seorang Panglima


Tahun 1441- Sebelum memulakan perjalanan menuju ke medan perang, seorang panglima menemui rakan yg cukup dipercayainya.

PANGLIMA: Simpan anak kunci ini! Jika aku tak kembali, kau bukakanlah cawat besi isteri ku. Aku izinkan dia berkahwin dengan sesiapa yg disukainya.

RAKAN : Baiklah sahabat ku.

Menjelang petang, ketika panglima bersama tenteranya berehat di sebuah lembah, kelihatan di kejauhan seorang lelaki menunggang kuda cukup pantas menuju ke arah kumpulan tentera itu. Setelah hampir, barulah panglima mengenalinya - dia ialah rakan yg cukup dipercayainya itu.

RAKAN : Maaf...panglima bagi kunci yg salah!!

Posted by mykhalis On 8:39 PM 28 comments

Review dan hentam blogger yang berjaya

Bila Khalis buat satu- satu entry Khalis akan cuba sampaikan sesuatu. senonoh ke, insaf ke, seronok ke.. terpulang pada pembaca.

Tapi Khalis akan pastikan anda tak tinggalkan blog ini dengan tangan kosong.. Sekurang-kurangnya, selepas membaca blog ini, semakin banyak benda yang korang boleh ceritakan dengan kengkawan, parents or wife.

Walaupun blog Khalis tak memberi impak boom kepada mereka yang direview, tapi kalau anda saling ziarah peserta-peserta yang jawab soalan blog Khalis, sekurang-kurangnya hari ini anda dapat 10 orang sahabat baru..

Khalis akan join sape-sape yang buat macam Khalis buat ne.Sebab Khalis suka nak mengomen, tapi nak wat entry Khas, memang lemah sikitla.. sori-sori..

Inilah pemenang pada soalan ringkas Khalis dalam entry Hanya di India dan pemenangnya ialah....


Menggunakan gambar sesorang jejaka berkopiah, dan ada tag line soal agama di dalam headernya,, paling penting namanya ala ala arab iaitu ibnushukran  yang membawa makna Anak lelaki Syukran.. 

Pada kali pertama Khalis datang blog ini Khalis keliru sebab menggunakan kotak-katak..canggih nie.. hehe.. post nya ketika itu berkisar kisah dia berjalan dan banyak gambar yang lawo lawo

Sangat kerap mengomen di blog Khalis..terima kasih sangat-sangat.. 

Perkataan yang selalu dia guna  " saya masih bujang" " saya tak kawen lagi" " saya tak sabar nak ada anak" hehe.. promosi tue.. kalau ada sesiapa mengidamkan suami yang soleh boleh la follow ibnushukran ni segera.

Kini blognya di isi dengan pelbagai bahan-bahan dan fakta menarik.. wahhh.. mau lawan keee?heh.. tapi sesuai dengan imej sucinya.. dia tak berani taruk bahan 18sx.. wahahaha.. 

Kepada ibnushukran.. terima kasih sebab sudi mengomen di blog Khalis dan semoga teruskan berblogging k?

Kepada kengkawan blogger, jom singgah dan ziarah .. rapat2kan hubungan sesama blogger dan reader..k?

Posted by mykhalis On 4:51 PM 28 comments

Mereview pemenang JAWAB SOALAN DAN DAPAT REVIEW FREE

Saat yang dinantikan oleh para peserta sudah tiba. Apa kata anda duduk tegak - tegak untuk meihat header pemenang kuiz Khalis pada malam tadi.

Dengan keputusannya setelah dikira semula. Khalis mendapati hanya seorang pemenang berbanding keputusan seri sebelum ini. Kepada yang tewas, cuba lagik..hehe.. mungkin Khalis memperkemaskan formatnya dengan memaklumkan masa kuiz akan dibuat supaya ramai orang boleh turut serta..

Satu sahaja salah iaitu soalan INTAN PAYUNG.. beliau menjawab fizi.. sedangkan Fizilah yang mengejek Ehsan dengan gelaran itu..hehe


menggunakan nama Khrlhsym memang terkenal di kalangan peminat-peminat sastera.

Khalis paling terkesan dengan sebuah entry yang dibuat mengisahkan tentang pengalaman masa sekolah diejek dan dihina guru. Tahniah kepada khrlhsym kerana kini mendaki untuk menjadi insan yang hebat.. Kalau nak tau bagaimana kisah itu,, cepat-cepat ke blog beliau..

Blog yang ringan untuk loading tapi berat untuk otak Khalis memahami dan mendalami setiap bait kata.. Mungkin kerana Khalis seorang yang suka dengan gambar-gambar kot.

Kalau dilihat setiap entry khrlhsym memang ramai yang komen. Ada peminat setia la nie.

Khalis tak pandai nak ulas panjang..tapi terima kasih kerana membaca dan melawat ke blog khrlhsym.. 

Semoga terus sukses dalam berblogging. kepada semua sahabat-sahabat blogger dan reader, sila la menjenguk ke blog beliau. Sangat bessttt..




Kepada anda yang tak berjaya jangan kecik ati pulak,,walaupun jawapan ngarut2,,tapi Khalis respek sbb korang still sudi menjawab.. Memang korang sempoi dan Khalis harap kalau Khalis wat lagi camni di masa akan datang sudi untuk join lagik.. kepada peserta, cuba tengok bloglist Khalis kat sebelah, kalau khalis terlepas pandang blog anda , sila maklumkan k?

tq tq tq

Posted by mykhalis On 3:28 PM 14 comments

Santai minda sebelum umumkan pemenang dan review.. wahahha

Jangan la marah.. yang tewas dah boleh kira sendiri.. Yang menang belum pasti.. Apa kata kita rehat kan minda dengan entry yang Khalis tak cari lagik.Khalis siap taip ni baru nak gi cari..hehe.. ok  sabaaa sabaaaa

2 jam Khalis mencari ape bende untuk wat entry..aduuuuuhhh..tak jumpa-jumpa..biasanya klik aje kuar jeee..

Tapi Khalis pelik betul ngan tugu nie..korang faham tak apa maksudnye?hehe

che chiter che chiter

Posted by mykhalis On 12:18 PM 31 comments

Jawapan untuk JAWAB DAN DAPAT REVIEW FREE

Seronok-seronok betulla rasanya.. rasa dihargai gitu.. Khalis akan memberikan jawapan dan review pemenangnya sekali.. Hahha.. tiada yang betul semua, tapi dua orang terikat dengan seri..

Siapakah pemenang? ada 2 orang, adakah dua-dua dari jantina lelaki? atau perempuan? atau salah seorang dari setiap jantina?

Peratusan yang bertanding adalah seperti berikut

4 orang lelaki  mewakili     25%
12 orang wanita                  75%


dan jawapan bagi soalan adalah seperti berikut

Soalan pertama 

Siapakah nama sebenar Keluang man

Disebalik topeng Keluang Man adalah adalah seorang pesakit di sebuah hospital gila, Burhan. Dia merupakan seorang jaguh silat sebelum dimasukkan ke hospital gila. Keluang Man adalah berdasarkan watak Batman. Keluang ialah sejenis kelawar besar.

Soalan kedua

Apakah nama motorsikal suria perkasa hitam
Belalang tempu merupakan motor pertama suria perkasa hitam.. Khalis tak ingat jalan cerita,,tapi bila suria perkara hitam terpaksa tukar motor baru, Khalis menangis teresak-esak dengan semua pakcik, sepupu yang menonton beramai-ramai.. nipun nak nangis..sebab ape? tak tahu..uuuu

Soalan ketiga 

Beza jatuh tingkat 10 dan 100


Tingkat 10 jerit sempat sepat sekejap je.. aaaaaaaaaaaaa  tapi kalau tingkat 100?? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. ok?

Soalan keempat

Pasukan terhebat EPL abad ini


Sedang memburu gelaran juara ke 19 kali.. 2 pencapaian juara Champion League.. 1 Pencapaian kelab terbaik di dunia, jangan disebut nama Liverfoool.. arsengallll.. chelsick/chelsea di sini.. hehe..

Soalan kelima

Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang pertama

Tun Abd Razak.. perupakan bapa pembangunan Malaysia. Berjiwa rakyat dan orang Pahang nie. Inilah Timbalan PM pertama sebelum dilantik menjadi Perdana Menteri Malaysia Ke dua..

Soalan keenam

Soalan mengelirukan kerana yang ditanya jumlah haiwan  bukannya nama / jenis haiwan..

3 ekor jawapannya

Soalan ketujuh

Siapakah yang dipanggil Intan Payung dalam cerita Upin Ipin
Merupakan seorang ketua kelas yang merupakan anak manja kerana sering mendapat apa sahaja yang diingini. Malah selalu bawa mainan yang mahal dan canggih-canggih utk ditunjukkan kepada kawan-kawan. Kawan yang selalu mengikutnya kehulu kehilir adalah Fizi dan sering memanggilnya INTAN PAYUNG bermakna anak manje.. hehe

Soalan kelapan

Beza pegang babi dan bukan muhrim
Makan babi haram, sentuh babi najis. dah sentuh tiada masalah, boleh samak.. kena bertaubat tak sebab pegang babi? itu sila cari,, tapi Khalis dah cari dan jawapan Khalis macam ini,,

Pegang BABI  tak berdosa, ianya najis paling berat,,, perlu samak sahaja. dah ikut syara' cara cuciannya takde masalah.. ada pendapat? sila kongsi.. kalau nak hentam guna cik anon ko boleh blah,, penakot..

kalau pegang tangan bukan muhrim?haram dan tiada cara sama' dan menyucikan. Jadi kalau matematiknye. ko pakwe makwe tunang menunang pegang tangan erat-erat lepas tue gi surau semayang.. sah tak semayang? najis tak?? 

matematik kedua, tengah sedap memegang tangan awek ko sebagai lelaki rasa terangsang or stim lalu terbit air mazi.. camne? sah tak sembahyang??kalau perempuan basah underwear sbb stim jugak..camne? sah tak?

Soalan kesembilan

Sekali lagi Khalis tanpa segan nak malu mempromosikan anak sulung saya yang berusia 31 hari.. muuuuahhh sayang abah.. dah debab sekarang..

Ingat tau nama saya.. SAYF MUSLIM BIN MOHD KHALIS RAOUF

Soalan terakhir

Sebutkan nama 3 ultraman.. hehe.. post seterusnya hari ini akan bercerita pasal ultraman.. tapi kenapa tak ramai sebut ultraman ace?? ultraman taro??? arghhhhh

ok.. post seterusnya ada lah review.. wahahhaha

Posted by mykhalis On 11:20 AM 28 comments

Senarai peserta dan jawapan mereka dalam JOM JAWAB SOALAN DAN DAPAT REVIEW FREE

Terima kasih banyak-banyak kerana sudi menjawab kuiz macam-macam Khalis..
Heheh.. macam-macam jawapan Khalis terima, penyertaanpun sangat syok.. ada 17 orang blogger yang sporting morting sudi join kuiz Khalis nie, sebelum Khalis umumkan pemenang

Berikut adalah quick review 16 orang blogger yang sudi menjadi sebahagian dari malam yang menyeronokkan. Korang memang sempoi gile-gile..

Secara automatik 16 orang blogger ini Khalis abadikan dalam kenangan dalam

bloglist Blogger tersempoi KHalis

Peserta pertama pada malam tadi ialah

okay iszuan nak join la.
1. Kluang bin man .. kot?
2. Kamen rider, hehe
3.Perbezaan kalau jatuh dari tingkat 10 sakit dia sikit, kalau cedera pun parah, tingkat 100 terus mati kot?
4. Manchester united?
5.Tun Dr. Ismail Abdul
6. 3 ekor, itik,kura2 dgn hamster tu.
7.ehsan kot ala kawan ipin tu.
8.Pegang babi kena samak dengan lumpur, pegang tangan bukan muhrim dapat dosa tau, Allah nampak. "Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang, "hehehe
9.ala khalis xthu la nama dia, baby eh? haha ...
10.Ultraman Nexus,ultraman taro, Ultraman Zero nak lagi? iszuan hafal tauu, kecik2 slalu tengok! hehe
Peserta kedua  

nama sebenar kluang man: borhan

nama motor pertama suria perkasa hitam :kamen rider black

perbezaan : ketinggian

kelab terhebat : m.united england

perdana menteri pertama : tunku abd rahman

haiwan wondorpet :3ekor

intan payung ipin upin :ehsan

perbezaan pegang babi dan bukan muhrin : bila tersentun babi kena samak tapi kalu bukan muhrin xpyh..jus berdosa

nama anak khalif: sayf muslim

3ultraman :cosmos,tiga,dyna


yeess...dah jawabb..^^ xtahu betol ke x ni..ahhahah...

thnx wat kuiz nii..seronok...^^


Peserta ketiga


bnyk yg xtau la. tp nak jwb gak ah yg mana tau.

soalan:
4: manchester united. hehe. =)

6: jumlah= 3

7: yg chubby2 tu. ehsan kot nama dia.

8: sama ja.

9: sayf muslim

10: ultraman tiga, ultraman taro, ultraman AT.

6 soklan ja dpt jwb. ne pon x sure btol ka x. hik3. =)

Peserta keempat

Tira cuba ya:

1) Borhan

2) Kawasaki model KLX kalau tak silap..

3) Tingkat 10 dia cepat mati tingkat 100 dia lambat sikit mati. Lol~

4) Manchester United (nanti cakap lain kunk Cik Khalis tak boleh terima) Hehe :p

5) Ikutkan Tun Hussein Onn tapi dia tak mahu diserahkan pada Tun Abdul Razak.

6) Ada 3 (kura-kura, itik dengan tikus belanda)

7) Err, tak paham solana ni.. Hehehe..

8) Pegang babi kita boleh samak pegang tangan bukan muslim kita tak boleh samak. Ini bermakna lebih hina dosanya dari pegangn babi.

9) Sayf Muslim (kalau silap harap dimaafkan).

10) Ultaraman Taro, Ultraman 80', Ultraman Joe.

Itu sahaja Cik Khalis. Tak pasti betul atau tak tapi berkenaan Timbalan Perdana Menteri tu fakta. Macam mana Tira tahu? Sebab Tira dibesarkan dalam keluarga ahli politik.

Peserta kelima

hahaha.. ni tnya ayah lg tdi taw..
hentam jak k..

1. nama sebenar - Borhan
2. nama pertama - Suria Baja Hitam
3. perbezaan dia ialah tingkat 10 dan 100..
4. Manchester United
5. Tun Abdul Razak
6. 3 ekor - Liny, Tuck, Ming Ming
7. Ehsan!! fizi suka pnggil gni..
8. perbezaan ialah babi dan tangan tersebut.
9. Syaf Muslim..
10. ultraman gaia, ultraman dyna, ultraman cosmos.. satu g, ultraman tiga..


jawab jak.. hehe.. best plak :)
Peserta keenam

incik khalis...sorry lmbt join... wuuu bakpe ssh sgt..tgn ni gtl je nk google...

1. xtau..xingt
2. moto ada nm eh?? waaaaa bakpe xtau pong
3. bezanya adalah ketinggian.. tngkt 100 lg tinggi dr 10..ahaks!!
4.even ada jwpn len saya tetap nk jwb MU jugak..EPL kn?
5; apsal xtanya PM yg pertama? hohoho Tun Abd Razak kot...waa selambanyer jwb
6.3 ekor jak...
7.intan payung? adoiii lupa lak... huhuhu..hafizi? ehh bukan... xingt aa khalis
8.perbezaan: pegang babi kena samak... pegang tgn lelaki bkn muhrim batal wuduk...
9.sayf muslim
10.ultraman ace, ultraman tiga, ultraman daia... haha btul ke idak ntah...

*soklan nampak senang tp menggagau mencari jwpn...huhuhu
Peserta ketujuh


mak aih..soklan yg sgt mncabar minda ni..jawab try test jawab ye

soklan 1. rasanya mcm bidin

soklan 2.errr...dragonfly kot...x alert plak ngan nama motor dia

soklan 3 - kalo da ajal..mati gak even jatuh dr tingkat 1 skalipun :)

soklan 4 - chii x layan bola...MU tu epl ke?

soklan 5 - nak tanya pakcik gugel x bleh kan??

soklan 6 - 3 ekor..confirm :D

soklan 7 - huh? ada ke?? kakak si upin dan ipin ke eh??

soklan 8 - pegang babi kena samak..
bukan muhrim x perlu samak..tp dedua haram :)

soklan 9 - haaa..soklan ni td chii ada tanya...namaa dia sayf kan..errr

soklan 10 - ultraman dyna,ace,ultra...ehehe..

okeh..chii sekadar mengisi masa terluang :p
Peserta kelapan

oky..haha..hentam je nie

1.Encik Man..hak2
2.Suria perkasa hitam ?? adess =.=
3.0
4.abad ke 21
5.Tan sri err..tun hussein onn ? hoho fail sejarah.
6.5 haha bantai je
7.=.=
8.babi boleh samak .bkn muhrim nk samak apanye ?? =.=
9.ala..aritu dah tau..lupe lak..muhamad rr??
10.ultraman dyna,seven,kosmo,

yeah ! =.= rse cm jwb exam x study
 Peserta kesembilan

1. razali kot.

2. suria la kan?

3. -90

4. bohh, mana tgk bola..tp sokong barcalona.eh? betul ke eja??

5. Tun Abdul Razak la..yeke..entah

6. 3..yang nie konfem thu

7. upin dan ipin..tibai je

8. pegang babi boleh samak..tapi pegang muhrim..berdose..lagi dahsyat dari pegang babi..senang citer..kalau nak peluk awek..peluk babi je =.=

9. sayf muslim..hehe

10. ultraman ade nama? i never know..demmm !
Peserta kesepuluh

1. borhan
2. belalang tempur
3. perbezaannya jerit. tingkat sepuluh jeritnya pendek, tingkat 100 jeritnya panjang.
4. machester united tak kira ini juga jawapannya.
5.Tun Haji Abdul Razak bin Haji Dato' Hussein
6.tiga
7.fizi?
8. samanya haram bezakan pegang babi kena samak.
9. Sayf Muslim kot.
10. ultraman ace, ultraman taro, ultramen seven
Peserta kesebelas

knapa soklan senang sgt? hahahha~
takut nak jawab, tapi sbb en.khalis apa pon snggup! ^_^

1) kelawar bin keluar (hahaha)

2) si gagak hitam (LOL~)

3) perbezaannya ialah, dapat sakit

4)Kelab Manchester United (x minat bola)

5) Tun Haji Abdul Razak

6) wonderpert? Apa yg penting? KERJASAMA! hahahha

7) BETOL..BETOL..BETOL.. (hahaha)

8)perbezaannya ialah, pegang babi kena samak, kalo pegang tgn bukan muhrim x perlu samak (haha)

9)en.khalis x tnya nama penuh kan hahah, so namanya ialah SAYF

10)Ultraman gaia, dyna, neo (hahaha, peminat x berapa nak setia ultraman nieh)

nak p jumpa bomoh supaya jawapan ni semua betol2 hahahah~ joke

len kali buat la 30 soklan, baru pecah otak :DD
Peserta kedua belas

1 : borhan
2: urm....masked rider?? haha..tahla..
3: ada 90 tingkat perbezaan..hehe
4: urmm..liverpool?
5:Tun hussien Onn..??
6: 3 ekor !!! hehe
7: urmm..fairus? eh..ap tah...lupala..
8: pegang babi bleh samak..pegang muhrim xleh smak dan dosa kekal jika tak tawbat..
9: ala....arda tataw la... aiman? sarah? hehe...hentam2...jan marah ea..
10: otomen !! ultramen gaia,dyna,.. ala...ingt 2 jewp...huhu..

tahu xmenang sbb xjawab penoh..tp xpela...saje wat sibuk2 sini..hikhik
Peserta ketiga belas

inilar kebarangkalian jawapan2nya..
1 - ni sangat menjadi tanda tanya,sebab identiti keluangman mesti dirahsiakan..heiyzz sorang ajer yg taw..haha..encik borhan namanya kalo xsilap,dari hospitan sakit jiwa..
2 - motor suria perkasa hitam lah..=P
3 - jatuh tingkat 10 kalo bukak parachute memang xsempat,sekurang2nya jatuh tingkat seratus sempat lah lagi bukak parachute..haha..=P
4 - mestilar Manchester United
5 - mungkin Tun Abdul Razak
6 - 3,hamster kura2 & itik
7 - Ehsan ketua kelas tadika Mesra..
8 - sama ajer haramnya dua2,cuma pegang babi kena samak..
9 - Sayf Muslim Bin Mohd Khalis Raouf..betul an??=)
10 - Ultraman Tiga, Dyna & Gaia..jyeahh!! haha..
Peserta keempat belas

Maaf laa... Soalan Tahap PhD ni...
Susah betol...
Berikut Jawapan yg aku hentam...

1. Man kelawar..
2. Scrambler kot..
3. jatuh tingkat 100 lambat nak sampai ke tanah... sempat mengucap banyak2...
4. Arsenal
5. Tun Razak
6. 4
7. Kak Intan kot...
8. Pegang tgn aweks ... stim
9. Sayf Muslim
10. Otromen taro...

Kalau dpt betol 3 pon kira terer la aku...
Peserta kelima belas

ct jwb ni dgn penuh jujur... hukhuk..

1. Tak tau...
2. Tak tau gak...
3. same jer.. dua 2 mati...
4. Chealsea... ni bantai jer.. sbb husben suke chealsea.. haha...aci tak...
5. eeemmm... tak tau le...
6. 5.. rase nye la.. dh lame tak tengok wonderpets ni..hehe..
7. Mail
8. pegang babi kene samak... pegang tgn bukan muhrin tak payah samak... hehe..
9. Sayf Muslim... ni kompom betui nih... hehe..
10. Ultraman Taro... tu je yg tau...hehe...
Peserta keenam belas

soalan 1: encik kelawar kot.ngaahahaha

soalan 2: road sektor

soalan 3: bezanya tingkat 10 ngn 100

soalan 4: x tau.. hahaha

soalan 5: tun abdul razak

soalan 6: 3

soalan 7: kak roz

soalan 8: xda bezanya..dua dua haram kot.lalalala

soalan 9:

soalan 10: ultraman cosmos, ultraman gaia, ultraman tiga



hehhe..terima kasih kerana sudi menjawab..mmg klako klako jawapan yang korang bagi.. hehe

ada kah ada pemenang??? nanti kan ek? perghhhh..sejam nak edit semua nie..

Friday, April 8, 2011

Posted by mykhalis On 11:21 PM 45 comments

JOM JAWAB SOALAN DAN DAPATKAN REVIEW FREE


Start pukul 10.00 malam khalis akan wat moderate comment sebab nak korang jawab soalan-soalan di bawah ini.

Tiada syarat ke ape ke.. tapi kalau reader bukan blogger nak join pun boleh. Boleh guna anonomious ke, nama email ke..tapi betul tak dapat review la..dapat hepi2 uji minda

Dalam segmen ringkas selama 12 jam ini dari 10.00 malam hingga 10.00 pagi

Khalis harap 1 je dari anda,, kejujuran.. Khalis harap sangat anda tak tanya orang lain, tak google dan jawab dengan apa yang anda tahu sahaja.. tak tahu blh tinggalkan..

ada 10 soalan campur-campur Khalis akan tanya.

Dah dapat jawapan boleh komen terus sebab semua komen di block..esok pukul 10.00 pagi Khalis akan expose semua jawapan.

Malam ini Khalis tidur kedai so ada banyak masa nak review berapa ramaipun.. Kepada Ibnushukran..esok Khalis review sekali k?

TOLONG JANGAN MENIPU,,, KHALIS PERCAYAKAN ANDA


soalan pertama
Siapakah nama sebenar Kluang Man
soalan kedua
Apakah nama pertama motor suria perkasa hitam

Soalan ketiga
apakah perbezaan jatuh dari tingkat 10 dengan tingkat 100??

Soalan keempat
Kelab bola sepak EPL terbaik terhebat, termacho, terunggul, terutama?di dalam dekad ini..ehh..abad ini..

Soalan kelima
Nama Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang pertama

Soalan keenam
sebutkan berapa jumlah haiwan dalam pasukan penyelamat haiwan dalam Wonderpet

Soalan ketujuh
Siapakah INTAN PAYUNG dalam animasi Upin Ipin

Soalan kelapan
Antara pegang babi dan pegang tangan bukan muhrim..apa perbezaannya?

Soalan kesembilan
Nama anak Khalis

Dan yang terakhir
Sebutkan 3 nama ultraman..

 itu sahaja.. anda boleh terus jawab, kalau betul jawapan Khalis dah blh ready dengan review awal-awal.. k gud luck

pss// harapan Khalis..biarlah ada 5 orang yg join..segan arr wat takde orang join..heee


jawab sahaja dalam comment.. tak perlu wat benda2 lain

Posted by mykhalis On 9:41 PM 41 comments

Berdosakah menonton Menculik Miyabi?

Khalis boring dan bosan!!!! Khalis cuba mencari cerita yang best untuk ditonton. Tapi nak tengok sebuah cerita yang santai. Taknak yang seram-seram

Khalis taip di google.. Miyabi

Arghhhh..camne jari ini begitu pantas menaip Miyabi?? Adakah ada sistem memori di jari jemariku??

Khalis tengok ada Menculik Miyabi.. wahhh.. ada yang Bahasa tue.. Kalau yang Jepun tak faham.. Mana best..

Klik  button download...dengan kelajuan internet 4mbps dan bantuan IDM, hanya 15 minit dah selesai donlot.. waduhhh.. Ngak sabar nie.

Tengok kiri kanan, pelanggan cc tak ramai pulak malam nie.. line cleaaaa..

Dengan menggunakan headphone.. ( Kenapa tak guna speaker luar ek?)

Mendapatkan kedudukan yang selesa, pengudaraan yang baik di sekeliling, Khalis tekan

PLAY..

Khalis tertanya-tanya

Berdosakah ???

Posted by mykhalis On 7:09 PM 15 comments

Gambar yang tak masuk dek akal babak akhir

dah abis daaaaa

Lepas ni bukak cerita la pulak..







Posted by mykhalis On 6:08 PM 12 comments

Gambar tak masuk dek akal babak 8

banyak lagi nie..






Posted by mykhalis On 5:06 PM 23 comments

Gambar yang tak masuk dek akal babak 7

Seperti biasa, gambar demi gambar di paparkan..tak malu sila copy..hee






ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...