Pages

Support Penaja

Wednesday, March 30, 2011

Facebook Keyboard Shortcut Keys

Posted by mykhalis On 11:18 AM 16 comments

Mujur khalis start main facebook dari tahun 2009..hehe


Pada sesiapa yang menggunakan windows mesti tau shortcut untuk copy, paste, cut, kan?

takkan tak tau ctrl + x = cut?
                         ctrl + c  = copy?

kalau dah tau,khalis kongsikan shortcut key untuk facebook pulak.. tapi kene guna google chrome tau..pelayar lain tak ley..hhe

  • Alt+1 : Return to Home
  • Alt+2 : To view the Wall tab
  • Alt+3 : To pull down the Friends Requests list
  • Alt+4 : To retrieve the Messages list
  • Alt+5 : To call out the Notification list
  • Alt+6 : Account setting page
  • Alt+7 : Account privacy configuration.
  • Alt+8 : Facebook fans group page
  • Alt+9 : Facebook’s Statement of Rights and Responsibilities
  • Alt+0 : Facebook Help Center
  • Alt+m : Create new message
  • Alt+? : Cursor in the Search Box
kalau masih gunakan firefox  buleh guna kod kat atas cuma tambah tekan shift sahaja serentak k?

Firefox : Shift + Alt + #

selamat mengembangkan hidung di depan kawan-kawan..


kalau suka..sila la tekan likes..hehe

16 comments:

lepas ni leh wat shrtcut keyboard utk laptop lak..:)

wahhh kene hafal neh baru la ley kembang idong

leh menunjuk2 dpn kengkawan lah ni... :D

alamak..chrome jeke? firefox 4 yang mantap xleh kee? ehehhe.. =(

thanks for info sharing khalis..

@Suara Hati Ini.... ini shorcut semua leh guna lah..hehe

@~~Ticer Wann~~ haha..kembang kempis la hidung pas nie

@lalink7 boleh,, tambahkan sahaja shift di hadapan

waaa...sharing is caring..
bleh a blagak pasni..kihkihkih

bagus jg ni..tp skrg mood FB dah kelauttt...bosan la FB.

khalis ,safari pun boleh guna ni jugak ^^

bagus2...info yg sgt berguna!

kalau nk jd'n apa yg kta taip jd sbg link..mcmna lak?

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...