Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, October 1, 2011

Posted by mykhalis On 5:52 PM 4 comments

Kecacatan yang tersembunyi pada pelakon Hollywood

Waktu mula mula filem Kal Ho Naa Pyar Hei ditayangkan. Khalis memang benci sebab pelakon baru Hithrik Roshan ( HR )mengalahkan SRK pada tahun tu pelakon terbaik. Tapi Khalis tertengok juga cerita tu dan memang best gila.. malah kalau tak silap, bulan lepas Khalis tengok lagi cerita ni.Punyala minat.

Kalau peminat HR korang mesti tau yang HR ada kecacatan di mana jarinya ada 6 batang, yang mana ibu jarinya ada dua. Tapi pandai jugakla dia cover..heh

Jom skodeng kecacatan kecil yang ada pada pelakon Hollywood pulak.

Kaki jari ada 6

Jari tengah yang pendek

Jari telunjuk yang pendek

ibu jari bantot

Ibu jari yang kecik
Sebenarnya kecik je kecacatannya.. Orang yang mencari je jumpa.. kalau tak perati betol betol mesti tak jumpa..



Posted by mykhalis On 3:03 PM 3 comments

Bagaimana beg tangan kulit dihasilkan

kalau biasanya kita sebut beg tangan mestilah hasil dari kulit ular dan buaya. Ye tak? tapi ada juga dari kulit lain cam kulit unta, lembu, biawak..khinzir..

Tapi berbaloikah memiliki beg tangan kulit. Khalis memang tak pernah pegang lagi beg tangan ori ni. setakat local tu banyak la..tak taula apa perbezaannya.





fuhh.. besor besor kena potong tue.. patutla nak pupus dah ular sawa zaman sekarang.. Teringat dulu Khalis pernah jumpa masa kecik.. siap duduk atas dia ingatkan batang kayu.. tiba tiba gerak.. pergghh



Posted by mykhalis On 12:06 PM 2 comments

Adakah mereka immortal? John Travolta dan Nicolas Cage dari tahun 1870-an

Kalau beberapa minggu yang lalu, terdapat sekeping gambar dari tahun 1870 yang menyerupai Nocholas Cage, kini keluar pula gambar dari tahun 1880 yang mana menyerupai John Travolta.

Kedua dua keping gambar ini sedang di dalam proses jualan di dalam ebay.

Mengenai rupa yang sama, Khalis memang pernah dengar.. malah Khalis sendiri pernah cerita masa kecik ramai orang samakan Khalis dengan bintang Hong Kong.. sape dia? maleh nak bagitau..nanti korang jeles.. ekekeke

Jom kita tengok kesamaan gambar ni.. kalau korang nak tau lebih lanjut sila klik sini






hahahha.. kebetulan betol kan? baik gi cek gambar arkib kat mana mana muzium.. mana tau ada nampak muka sendiri di zaman sebelum kemerdekaan



Posted by mykhalis On 11:28 AM 2 comments

Soalnya : kenapa awek ini tak dapat tangkap bola?

hahhaha.. sori kalau ada yang terasa..



Friday, September 30, 2011

Posted by mykhalis On 4:27 PM 8 comments

Lagi persamaan antara Filem yang hebat

Sebelum ini Khalis kongsikan persamaan antara filem Harry Pitter dengan Star Wars.. kali ini Khalis kongsikan persamaan antara Harry Potter dan Lord Of The Rings pulak..





Posted by mykhalis On 3:49 PM 21 comments

Pengiklanan kreatif : Cara menarik minat golongan pembeli

Kalau yang Khalis ingatpun tiang bateri Anergyzer di KL.. memang terbayang bayang bateri besar tue. Tapi jarang dah ada kompeni lain wat pengiklanan macam tu selain papan tanda besar kat tepi tepi jalan












Posted by mykhalis On 3:00 PM 3 comments

Gambar lawak : Jenama dan slogan syarikat terkenal pada kondom

Memang tak boleh tahan dengan slogan diorang.











yang paling gila KFC dengan M&M.. ye tak?



Posted by mykhalis On 2:25 PM 11 comments

Kartun cute : Melepaskan diri

comel siutt



Thursday, September 29, 2011

Posted by mykhalis On 8:55 PM 4 comments

Hari Khamis yang spontan : Gambar ikan paus terdampar di padang

Sepatutnya tajuknya ialah Khalis yang malas tapi nak update post.. inilah hasilnya.. kalau nak tau apa kes .. sila baca di sini

Wahahaha..jangan marah kerana kemalasan k? biasala.. malam Jumaat!!







Posted by mykhalis On 4:41 PM 6 comments

Kemanusiaan.. Bukan semua memilikinya




Posted by mykhalis On 2:56 PM 8 comments

Baju kahwin Memey Tajaan Vera Wang

Khalis kenal Vera Wang ni pun sebab tengok siri cari pekerja Donal Trump. kalau tak tahu pun sape dia ni.

Tapi bila kita dengar Memey dapat tajaan baju kawen juta juta.. mesti nak tahukan.. camne la ropenye..

Kenapa mahal bebeno.. pakai fabrik ape.. banyak ke kain yang digunakan atau semakin sikit..

Entahla.. masa kahwin dulupun Khalis laki bini pakai baju jahit sendiri.. puas hati jugak.. leh simpan sendiri..kalau sponsor ni dapat terus best gak..dengar citer kena simpan kat muzium..tak bestt arr..




memang tak tau nak cakap apa.. Norman sebagai suamipun tak cakap apa.. kita tak baikla nak cakap banyakkan.. tapi suami yang dayus bukan je tak dapat masuk syurga..nak bau pun dapekk



ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...