Makna di sebalik kata-kara seorang wanita

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg 'dia' dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.


sape setuju???? 

Comments

Pacek ABU sifir said…
khalis nenaso marah kamoo...
-she-
Pacek ABU sifir said…
khalisssss!! npe xgtau awl2 mende ni!! haa.. no.7 tu rasenye otomen cmtu la..staun lebih tunggu die tau x..due2 tarik tali..dush2..hahak.. khalis terbayek la..hahak -he-
Abang Zam said…
ahaha..aku dah paham..selama ni aku bebal..hahaha
Miss Shikio said…
hahaaha... senyum ja baca semua nie..

Kalau Miss Shikio, betul lah tu. ahha
Anonymous said…
Hahaha, tak setuju :p
akutetapaku said…
haha... betui2.... yg no 10 tu trbaik!!..
topimagine said…
haha.. setuju ngan "akutetapaku".. pompuan selalu cakap cm tu kn.... hahaha
AizA said…
hahha...
poyo jer... tapi kebanyakkan perempuan mmg gitu...

tp kalau sy... xde maknatersirat.. bior kata yg benor..
tok seh nak kias2...
leceh..
bedpet said…
hahahaha. haish. terasa saya. mmg betoi pun benda2 tu semua. hehehe ;)
~~Ticer Wann~~ said…
heee..senyum je pas baca... kui3
nelly said…
ha , tau tak apa,..
hati2 ya khalis kalau perempuan tanya ..hahahaha
Reena said…
stuju.....btol2..
hahahaha ..
kalo laki cmne lakk ??hihi
memel said…
menarik lah.
kalau nk d'ikutkan 99% betul bende nih. selalu nye pompuan akan bebicara macam tuh.
Ibnushukran said…
haha. xtaw la.. t kawen baru taw k0t.. :)
~nsar~ said…
hahaha.. kantoi-kantoi... semua batoi lak tu...
10. laki pantang di cabar.. jgn cabar kawin lagi satu.. jd doa nnty..

byk terlepas entry khalis lately.. ("-_-)
Anonymous said…
hurm..ntah la..bg sy,pmpuan sume same je prngai...poodahh!
FurBall said…
ini lah yang tak suka...cakap siap main kias lagi..ceit..tak ley ckp direct to the point..ngeh3
Pacek ABU sifir said…
nenaso kate y nu.7 tuh sye hehehe.. die suruh bukak tengok dah b4 dis..

ade pakej nye khalis utk w.site..ada 2 pilihan custom n customize... harga tak sama.. tp 4 khalis boleh je bagi special prize hee..harga y sama jugak skali dengan flash++ hee...
Cik Teddy said…
cik dh penah bce bnde ni dlu..tp x ingt kt mane..
emm,,ade yg btol n x btol..huhu
sarah mohamad said…
perempaun ni complicated sikit. banyak yang tersirat dari tersurat. hiks
missdodo said…
haha.no.9 tu mmg betul.
cik sakdi said…
betul. setuju!!!! setuju. bagus la, memahami tol wanita, kehkhe
last tu memang tepat la.ayat pon sebijik mcm kata hati wanita.kehkhe

Popular Posts