Pages

Support Penaja

Wednesday, March 30, 2011

Makna di sebalik kata-kara seorang wanita

Posted by mykhalis On 11:30 PM 25 comments

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg 'dia' dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.


sape setuju???? 

25 comments:

khalis nenaso marah kamoo...
-she-

khalisssss!! npe xgtau awl2 mende ni!! haa.. no.7 tu rasenye otomen cmtu la..staun lebih tunggu die tau x..due2 tarik tali..dush2..hahak.. khalis terbayek la..hahak -he-

ahaha..aku dah paham..selama ni aku bebal..hahaha

hahaaha... senyum ja baca semua nie..

Kalau Miss Shikio, betul lah tu. ahha

haha... betui2.... yg no 10 tu trbaik!!..

haha.. setuju ngan "akutetapaku".. pompuan selalu cakap cm tu kn.... hahaha

hahha...
poyo jer... tapi kebanyakkan perempuan mmg gitu...

tp kalau sy... xde maknatersirat.. bior kata yg benor..
tok seh nak kias2...
leceh..

hahahaha. haish. terasa saya. mmg betoi pun benda2 tu semua. hehehe ;)

heee..senyum je pas baca... kui3

ha , tau tak apa,..
hati2 ya khalis kalau perempuan tanya ..hahahaha

hahahaha ..
kalo laki cmne lakk ??hihi

menarik lah.
kalau nk d'ikutkan 99% betul bende nih. selalu nye pompuan akan bebicara macam tuh.

haha. xtaw la.. t kawen baru taw k0t.. :)

hahaha.. kantoi-kantoi... semua batoi lak tu...

10. laki pantang di cabar.. jgn cabar kawin lagi satu.. jd doa nnty..

byk terlepas entry khalis lately.. ("-_-)

hurm..ntah la..bg sy,pmpuan sume same je prngai...poodahh!

ini lah yang tak suka...cakap siap main kias lagi..ceit..tak ley ckp direct to the point..ngeh3

nenaso kate y nu.7 tuh sye hehehe.. die suruh bukak tengok dah b4 dis..

ade pakej nye khalis utk w.site..ada 2 pilihan custom n customize... harga tak sama.. tp 4 khalis boleh je bagi special prize hee..harga y sama jugak skali dengan flash++ hee...

cik dh penah bce bnde ni dlu..tp x ingt kt mane..
emm,,ade yg btol n x btol..huhu

perempaun ni complicated sikit. banyak yang tersirat dari tersurat. hiks

betul. setuju!!!! setuju. bagus la, memahami tol wanita, kehkhe
last tu memang tepat la.ayat pon sebijik mcm kata hati wanita.kehkhe

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...