Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Saturday, January 21, 2012

Posted by mykhalis On 11:13 PM 2 comments

Legoland.. RM 140 seorang untuk masuk


Masuk Petrosains RM14 pun dah rasa beratnya.. Ni RM140 pulak tue.. udahla terletak kat Wilayah Iskandariah.. nampaknya taman tema lego yang ke -6 dibina di dunia ini boleh dimasuki oleh orang kaya jerla.. Ataukah secara tersiratnya untuk warga singapore?

tengok gambar jela semampunya..

Kot ye ekonomi negara kita mencanak naik(menurut utusan) dan negara kita rakyatnya hidup senang lenang(juga Utusan) tak payahla sampai taman tema RM140.. naik gentingpun baru RM30..ishh..


Legoland Malaysia dengan bangganya memperkenalkan "Ollie the dragon", maskot naga untuk Legoland Malaysia yang dibina dari 10, 000 brik lego dan mengambil masa 50 jam.


Legoland Malaysia yang kini berjalan lancar pembinaannya dijangka akan dibuka kepada orang ramai pada akhir 2012.


Lihatlah keseronokan yang digambarkan akan berada di Legoland Malaysia nanti.  Nampak memang menyeronokkan berkunjung bersama keluarga.





sumber

Posted by mykhalis On 11:35 AM 1 comments

Gambar pemilik Megaupload dan harta mereka yang dirampas

Semua tahu yang megaupload telahpun tamat perkhidmatannya berikutan dengan tindakan kerajaan US menghalang piracy melalui SOPA. Tapi setakat ini Khalis ok lagi..sebab mediafire masih ok lagi kot.. Khalis nak download habis habisan rasanya jenuh nak beli hardisc..

Semalam segala harta benda pemilik megaupload bersama sama dengan pengarah urusan telah di sita..Betulla.Gemuk jugak pemilik megaupload ni kan? betul2 nerd ni..hehe

Kim Tim Jim Vestor.. like a boss

Kereta mewah.. rumah.. apa sahaja.. pistol ke apa ke semua dirampas.. Tapi kagumla..orang camni anytime je nak bangkit semula..




Posted by mykhalis On 10:34 AM 2 comments

Mesti lulus ujian lompat batu sebelum meminang

Inilah tradisi Fahombo atau biasa disebut Hombo Batu (lompat batu) merupakan tradisi dari daerah Nias Selatan (Teluk Dalam), iaitu salah satu daerah di Sumatera Utara yang terletak di Pulau Nias.
Tradisi Lompat Batu atau Hombo batu yang dilakukan oleh seorang lelaki yang mengenakan pakaian adat setempat Nias dan lelaki tersebut diminta melompat susunan batu yang disusun setinggi lebih dari 2 (dua) meter.

Berdasarkan cerita rakyat setempat, lompatan tersebut diciptakan sebagai ujian fizikal dan mental bagi para remaja lelaki di Nias menjelang usia dewasa. Setiap lelaki dewasa yang ingin berkahwin wajib lulus ritual lompat batu tersebut Batu yang harus dilompati adalah berupa bangunan mirip tugu piramid dengan permukaan bahagian atas yang mendatar. Tingginya kurang lebih 2m (dua meter) dengan lebar 90 cm dan panjang 60cm.

Mana-mana lelaki yang gagal melompat batu tersebut tidak boleh meminang si gadis..


Kalau camnila wat kat kampung bini Khalis.. sampai ke ketua la tak dapat masuk minang.. ajak kawen lari arr

Posted by mykhalis On 10:32 AM 0 comments

Kubur untuk orang miskin

SEBANYAK 30 buah keranda yang mengandungi mayat orang miskin dikebumikan dalam sebuah lubang kubur di kawasan perkuburan Homewood Memorial Gardens, Homewood pada Rabu lalu.

HOMEWOOD, Amerika Syarikat (AS) - Sebanyak 30 mayat yang merupakan orang paling miskin kerana tidak mempunyai wang untuk membiayai kos pengebumian sendiri telah dikebumikan dalam sebuah lubang kubur di kawasan perkuburan Homewood Memorial Gardens pada Rabu lalu.

Tiada seorang pun rakan atau saudara si mati yang datang untuk menyaksikan pengebumian itu.

Situasi ekonomi yang sukar di AS menyebabkan terdapat peningkatan pengebumian orang yang amat miskin termasuk di Chicago dan di kawasan sekitarnya. - AFP

Posted by mykhalis On 10:30 AM 0 comments

Rumah usang tidak bererti tidak mampu

Pasang aircond!!

Kalau kat KL tak kesah la kot.. tapi kalau kat kampung/ bandar kecik jarang orang nak pasang aircond.. tengok pada gambar ni tak dapat dipastikan memang aircond berfungsi ataupun hanya sebuah rumah burung..heh


Posted by mykhalis On 10:26 AM 1 comments

Hakim dihidangkan makanan campur air kencing

hiasan

LONDON: Tukang masak dan staf kantin sebuah mahkamah di Britain disiasat polis selepas ada pihak tertentu menghidangkan hakim dengan makanan bercampur air kencing.

Media semalam melaporkan, pihak berkuasa menyiasat kemungkinan insiden itu dilakukan pihak tertentu yang tidak berpuas hati terhadap sistem kehakiman dan mahu membalas dendam.

Dipercayai, kesan air kencing dipercayai ditemui dalam sup, salad dan sandwic disediakan di Mahkamah Snaresbrook di London Timur.

Kakitangan keselamatan dan polis dihubungi selepas hakim dan pendakwa mengadu hidangan makan tengah hari mereka berbau tengik.

Sumber berkata, pihak berkuasa bimbang kejadian itu dilakukan kakitangan kantin mahkamah.

“Menurut hakim dan pendakwa, makanan mereka berasa semacam ketika dikunyah,” katanya.

Mahkamah itu pernah mengendalikan beberapa kes berprofil tinggi, termasuk memenjarakan vokalis Culture Club, Boy George, selama 15 bulan kerana menyeksa seorang pelacur lelaki pada 2009. - TS

Friday, January 20, 2012

Posted by mykhalis On 2:25 PM 0 comments

Kerat kemaluan bayi lelaki kerana mahukan anak perempuan


Jiangsu – Gara-gara terlalu inginkan anak perempuan, seorang ibu muda sanggup bertindak kejam dengan memotong alat sulit bayi lelakinya yang berusia lima bulan.
Xiao Meng, 23, kini dihukum penjara lima tahun.

Menurut kertas pertuduhan di mahkamah, pada bulan Ogos tahun lalu, ibu mertuanya yang terdengar suara bayi berkenaan menangis, telah terkejut selepas mendapati alat sulit cucunya itu dipotong oleh menantunya dengan menggunakan gunting.

Bayi tersebut kemudiannya dihantar ke hospital dengan segera.
Menurut doktor, bayi itu selamat dan boleh membuang air kecil secara normal selepas rawatan dijalankan di Shanghai.

Namun doktor memaklumkan adalah mustahil baginya untuk memberikan zuriat apabila dewasa kelak.
Sementara itu, di mahkamah, Xiao Meng mengaku telah membeli gunting dan memotong kemaluan anaknya itu hanya kerana dia ingin memiliki anak perempuan.
.
Dalam pada itu, suaminya, Zhan berkata, sejak bayi lelaki mereka, Yaya dilahirkan, Xiao Meng sering bercakap seorang diri `saya berharap dia adalah bayi perempuan’.
Zhan turut memaklumkan, Xiao Meng tidak menyukai anak lelaki kerana mereka akan membebankan ibu bapa yang terpaksa membelikan rumah dan mencarikan isteri.

Xiao Meng juga, katanya selalu menampar bayi mereka namun dia tidak begitu mempedulikannya kerana menyangka Xiao Meng mengalami tekanan selepas melahirkan bayi mereka.

sumber

Posted by mykhalis On 2:23 PM 1 comments

Renungan : Kisah Rasulullah SAW Dan Sebiji Limau



Suatu hari Rasulullah SAW didatangi oleh seorang...wanita kafir. Ketika itu baginda bersama beberapa orang sahabat. Wanita itu membawa beberapa biji buah limau sebagai hadiah untuk baginda. Cantik sungguh buahnya.Siapa yang melihat pasti terliur.

Baginda menerimanya dengan senyuman gembira. Hadiah itu dimakan oleh Rasulullah SAW seulas demi seulas dengan tersenyum. Biasanya Rasulullah SAW akan makan bersama para sahabat, namun kali ini tidak. Tidak seulas pun limau itu diberikan kepada mereka. Rasulullah SAW terus makan. Setiap kali dengan senyuman, hinggalah habis semua limau itu.

Kemudian wanita itu meminta diri untuk pulang, diiringi ucapan terima kasih dari baginda. Sahabat-sahabat agak hairan dengan sikap Rasulullah SAW itu. Lalu mereka bertanya. Dengan tersenyum Rasulullah SAW menjelaskan Tahukah kamu, sebenarnya buah limau itu terlalu masam semasa saya merasainya kali pertama. Kiranya kalian turut makan bersama, saya bimbang ada di antara kalian yang akan mengenyetkan mata atau memarahi wanita tersebut. Saya bimbang hatinya akan tersinggung. Sebab tu saya habiskan semuanya.

Begitulah akhlak Rasulullah SAW. Baginda tidak akan memperkecil-kecilkan pemberian seseorang biarpun benda yang tidak baik, dan dari orang bukan Islam pula. Wanita kafir itu pulang dengan hati yang kecewa. Mengapa? Sebenarnya dia bertujuan ingin mempermain-mainkan Rasulullah SAW dan para sahabat baginda dengan hadiah limau masam itu. Malangnya tidak berjaya. Rancangannya ditewaskan oleh akhlak mulia Rasulullah SAW.

Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredhaan) Allah dan (balasan baik) Hari Akhirat, serta ia pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang). [al-Ahzab 33:21]

Kongsikan artikel ini dengan rakan-rakan facebook anda.

Sumber

Posted by mykhalis On 11:11 AM 2 comments

10 gambar Farah Lee di hari pernikahan serba putih

Kenapa 2 entry untuk 1 benda yang sama.. Sebab suka tengok orang berumah tangga.. Teringat masa menyarungkan cincin di jari wife.. Melafaz janji untuk menjaga tanggungjawab yang diamanahkan..

Mula -mula tengok macam muka pelakon Halimah Jongang tu.. tapi bila tengok dalam make-up yang berlainan memang lain jugak la rupanya..









Hanya 2 kali lafaz, personaliti tv3 terkenal, Ally Iskandar Mohd Mardzi, 36 telah bergelar suami kepada Nurfarahin Binti Romli, 22 dalam sebuah majlis akad nikah yang berlangsung di Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam, Pulau Wan Man, Terengganu, tepat jam 10:03 minit pagi.

Ally Iskandar segak bergaya mengenakan baju melayu putih telah dinikahkan berwakil wali bapanya, Romli Bin Ismail oleh jurunikah kawasan Kampung Atas Tol, Tuan Haji Mohd Abu Bakar dengan mas kahwin berjumlah RM250.

Pihak lelaki, Ally Iskandar menerima 9 dulang hantaran daripada pihak perempuan iaitu set pakaian lelaki, sedulang manisan, kelengkapan baju melayu, sejadah dan jubah, gubahan bunga rampai, replika rumah, sebuah iPhone dan sebentuk cincin.

Manakala, Nurfarahin atau lebih dikenali sebagai Farah lee menerima 7 dulang hantaran berupa gubahan sirih junjung, telekung dan sejadah, sebentuk cincin dan mas kahwin, sebuah rumah, sebuah Mac Book Pro, sehelai baju kurung dan senaskhah Al-Quran.

Dianggar lebih 100 jemputan daripada pihak lelaki dan perempuan hadir bagi memeriahkan majlis pernikahan kedua-dua pasangan pengantin ini.

sumber

Posted by mykhalis On 10:58 AM 2 comments

Gambar Update pernikahan Ally Iskandar dan Farah Lee

Dihari yang baik.. suasana yang baik hari ni., Lebih kurang sejam yang lalu, Ally dah selamat bergelar seorang suami. Bertempat di masjid yang indah di negeri kopok lekor.. Masjid Kristal.. dengan dua kali lafaz kini Ally sudah memiliki Farah Lee dengan sah.

KHalis bukan nak spoil hari yang baik ni.. tapi teringat pada pasangan Yusri dan Lisa yang tidak membuat majlis di majlis untuk menghormati rumah ibadah.. Rumah Allah.. tolongla.. kalau boleh..lepaskanlah budaya kahwin di masjid kalau tak mampu nak nasihatkan ahli keluarga menghormati tempat orang beribadat.. tempat di mana antara dan lelaki dan perempuan mampu melindungi pandangan mata dari aurat..

Bila Khalis tengok gambar ni., rambat tersembul keluar.. berjambul,, melelehh keluar dari selendang.. pakaian yang ketat menampakkan susuk badan.. kalau kat kelab malam tempat setan bertenggek ok la..tak kesian ke kat bilal.. tok siak.. tok imam yang tertengok aurat korang tu.. dasar lelaki beb,, mesti kalau bukan tok imam, tok siak tertoleh  3 4 kali.. orang tu baru nak insap.. itu contoh jerla..




Tapi jujur nak cakap ni.. Kalau di bumi Allah nak sombong hak ko.. tapi dah masuk rumah Allah.. rumah Khas untuk tetamuNya pun ko nak wat taik gak..tak payahla datang masjid.. tunggu jela kat luar pintu pagar ye tak?

Jom la tengok gambar yang Khalis cedok dari blog hiburan ni.. malas nak bagi kredit.. nak curi je.. lagipun takkan tak hafal lagi nama blog hiburan ye tak?

Pasangan Ally dan Farah.. memang sepadan cute gitu..

Thursday, January 19, 2012

Posted by mykhalis On 2:10 PM 2 comments

Kisah Misteri Pengembara masa Johm Titor

Kisah si John Titor. Korang tau sapa dia? Dia ni kononnya time traveler. Alaaa, macam dalam filem "Back to the Future" tu la. Kononnya dia merentas masa menggunakan mesin masa dari tahun 2036. Baca untuk info lanjut.

**********



Pada tahun 2001, muncul sebuah topik tentang seseorang yang mengaku sebagai pemgembara masa telah menggoncang forum-forum internet. Ia menggelarkan dirinya sebagai John Titor iaitu seorang Tentera AS pada tahun 2036, yang membawa misi khusus melintasi masa untuk ke zaman 1975 Demi mengambil dan menyelamatkan komputer portable pertama di dunia IBM 5100.

Mendengarnya seolah-olah kisah fiksyen sains, namun John Titor akhirnya menjadi perdebatan paling spektakular dan kontroversi sejak tahun 2001 hinggalah sekarang! Ia menjadi lagenda di dunia maya, kerana informasi yang diberitahunya mengenai masa depan (Abad 21) sebahagiannya telahpun dibuktikan benar² terjadi. Dan ketika pada awal 2001, John Titor kembali ke zamannya iaitu era 2036.

Informasi yang dibawa oleh John Titor itulah yang sangat menggemparkan dunia maya kerana telahpun satu persatu berseiringan dengan perjalanan masa, apa yang diperkatakan olehnya mulai terlihat kebenarannya. Ia juga memuat baik skema mesin waktu yang digunakannya untuk memberitahu tugasnya dan menyebarkan formula ilmiah mesin tersebut di forum-forum internet.

Siapakah John Titor? Beliau mendakwa bahawa telah lahir pada tahun 1998 di Florida, AS dan beliau juga mendawa bahawa telahpun berjaya menjalankan misinya untuk kembali ke tahun 1975 demi mengambil PC IBM 5100 dikeranakan PC itu memiliki program bahasa unix yang tidak pernah lagi digunakan pada komputer generasi sesudahnya.

Menurut John, semua sistem unix akan menghadapi “time error”pada tahun 2036 dan disebabkan itu IBM 5100 itu sangat penting bagi mereka. Ketika perdebatan hangat itu sedang terjadi tentang kebenaran kewujudan pengembara masa, pernyataan John Titor kemudian diakui kebenarannya oleh pihak IBM. Mereka kagum kerana ketika PC IBM 5100 sedang dicipta pada tahun 1975, hanya 5 orang sahaja yang berkemampuan untuk memecahkan bahasa unix pada komputer itu. Maka dari manakah John dapat mengetahui rahsia itu?

John mengakui mesin masa yang digunakannya adalah daripada model C204 iaitu sebuah mesin masa ciptaan mini dengan kapasiti muatan 3 orang untuk merentasi masa. Mesin itu adalah hak milik tentera AS pada tahun 2036, dan kewujudan mesin masa pada zaman itu bukanlah dilihat sebagai suatu barang aneh walaupun ia dianggap sangat eksklusif. Model lain yang lebih besar adalah daripada jenis C206 buatan General Electric (GE) yang mampu memuatkan penumpang sehingga 7 orang dalam satu-satu masa. Mesin ini hanya mampu membawa mereka maksimum 60 tahun ke masa silam dengan kecepatan 10 tahun per jam!
Gambaran mesin masa milik John Titor

Walaupun misinya adalah ke tahun 1975 namun John Titor singgah sebentar ke tahun 2000 iaitu pada 2 November 2000 hingga ke 24 March 2001 untuk urusan peribadinya iaitu melawat ahli keluarganya untuk beberapa bulan. Setelah itu beliau kembali semula ke tahun 2036 dengan meninggalkan sejumlah maklumat penting tentang masa depan!

Di antara maklumat-maklumat yang telah diberitahu oleh John Titor di dalam forum internet yang dikunjungilah adalah:

1. John Titor memberitahu bahawa prinsip asas mesin masa itu telah diusulkan oleh CERN iaitu sebuah asosiasi riset partikel atom dan nuklear dalam 20 negara Eropah yang berpusat di Geneva, Swiss. Menurut John pada tahun pertama kerja pembinaan mesin masa adalah bersifat seperti “black hole” mini yang menyedut partikel fizik (jasad/objek) ke suatu masa atau zaman yang telah ditetapkan.

Faktanya: Pada tahun 2001, CERN telah menghebahkan eksperimen spektakular Large Hadron Collider (LHC) dan Relativistic Heavy Ion Collider (RHIC) iaitu dua buah mesin yang mampu memancarkan tenaga berkekuatan dahsyat, dan eksperimen anti objek yang telah menghasilkan sesuatu yang kelihatannya seperti “black hole” mini buatan yang mampu menyedut setiap objek di dalam jangkauannya.

2. John Titor mengatakan akan terjadinya sebuah peristiwa yang menggemparkan di AS pada tahun 2001 yang dikenali sebagai 9/11. Berkaitan dengan bencana di dua buah bangunan pencakar langit dan peristiwa itu telah menjadi dasar pengemuman perang terbuka terhadap pengganas di seluruh dunia oleh AS.

Faktanya: Pada 11 September 2001, WTC di New York telah dihentam dengan dua buah kapal terbang komersial yang ditawan pengganas yang menyebabkan berlakunya tragedi yang paling berdarah dalam serangan pengganas di AS dan dunia. Sesuatu yang dihubung kaitkan dengan jaringan Al-Qaeda. Dan AS melancarkan serang balas terhadap segala bentuk keganasan dan jaringan yang berkaitan dengannya.

3. John Titor memberitahu akan terjadi sebuah lagi serangan ketenteraan AS ke atas Iraq dengan alasan terdapatnya senjata pemusnah massal di sana. Namun itu lebih merupakan tindakan politik kerana senjata pemusnah yang didakwa AS itu tidak pernah ditemui di Iraq.

Faktanya: Ketenteraan AS dan pasukan multinasional tali barutnya telahpun melakukan serangan ke atas Iraq sekitar March 2003.

4. John Titor menginformasikan akan terjadinya suatu bencana besar yang memusnahkan ratusan ribu nyawa pada akhir tahun 2004.

Faktanya: Gempa bumi yang diikuti gelombang tsunami telah membadai beberapa kawasan Asia pada Desember 2004, dengan jumlah mangsa yang mencapai angka ratusan ribu nyawa di beberapa buah negara Asia dan yang terburuk adalah di wilayah Aceh – Nias, Indonesia.

5. John Titor mendakwa pula bahawa akan terjadinya perlanggaran meteorit di atmosfera bumi daripada objek dari luar angkasa selama lebih daripada satu dekad di Bumi.

Faktanya: NASA dan beberapa badan astronami pelbagai negara lainnya ada melaporkan tentang sebuah kejadian hujan meteor dan perlanggaran meteorit ke dalam atmosfera Bumi yang dimulakan dengan kehadiran komet yang melintasi bumi pada tahun 1998 yang telah memperlihatkan cakaran hujan meteor yang dijangka terus berlaku hinggalah ke tahun 2032. Dilaporkan juga terdapat ancaman perlanggaran dan hentaman asteroid kecil dengan atmosfera Bumi mulai tahun 2008 hingga ke tahun 2032 akibat lintasan perputaran orbit Bumi merentasi ke inti sabuk asteroid di sistem suria.

6. John Titor juga berkata tentang Alien dan UFO yang masih juga terus menjadi misteri pada zamannya . Tetapi pemahaman tentang mahluk luar angkasa itu didakwanya semakin boleh diterima akal akan kewujudannya. Beliau mendakwa alien juga barangkali adalah pengembara masa dari dimensi atau galaksi lain kerana beliau membuat andaian bahawa jika manusia mampu merentasi masa sepertimana dirinya maka adalah tidak mustahil terdapat makhluk lain yang lebih maju dan kehadapan teknologi dan ilmu sainsnya untuk berbuat sepertimana yang dilakukan manusia.

7. John Titor juga sempat untuk memberitahu tentang ramalan kalendar suku kaum Maya yang dijangkakan akan berlaku kiamat pada tahun 2012 sama ada ia adalah benar atau tidak. Akhirnya beliau menyifatkan bahawa sememangnya akan terdapat fenomena yang luar biasa dan unik serta aneh pada tahun 2012. Namun ia tidaklah terlalu menjejaskan manusia dan penghuni dunia lainnya dengan menekankan bahawa beliau sudahpun melalui peristiwa itu dan masih tetap hidup setidaknya untuk sampai ke tahun 2036!

Menurutnya, fenomena yang bakal terjadi pada tahun 2012 itu merupakan puncak fenomena alam yang pada saat ini (tahun 2001) ia sudahpun mulai terjadi. Tahun 2012 bukanlah kiamat sepertimana yag digembar gemburkan, tetapi apa yang terjadi ketika itu akan menyebabkan berlakunya satu malapetaka besar dunia yang akan mengorbankan banyak makhluk hidup. Fenomena itu amatlah berkaitan dengan peristiwa iklim, aktiviti tektonik dan gunung berapi yang ditandai dengan gempa-gempa yang berskala besarnya, taufan, badai dan tsunami.

Faktanya: Ketika ini (tahun 2011) telah banyak terjadinya gempa bumi, badai, hujan, banjir yang menelan banyak mangsa akibat berlakunya perubahan iklim dunia.

8. John Titor menyebutkan bahawa Perang Dunia III akan terjadi dengan hebat pada tahun 2015. Serangan senjata nuklearlah yang menjadi asbab utama terjadinya perang dunia ketiga itu yang menyebabkan Bumi mengalami kerosakan teruk seperti berlakunya pencemaran radioaktif hinggakan kehidupan pada masa depan adalah sangat membebankan dengan sumber makanan sihat yang sangat terbatas, stok air bersih yang minimum, dan cara jalani kehidupan yang amat susah akibat daripada kekurangan beberapa barangan asas.

Ini hanyalah sebahagian daripada informasi yang dikhabarkan oleh John Titor. Dan telahpun terjadi beberapa maklumat ini dikemudian harinya setelah John Titor mengucapkan selamat tinggal untuk kembali ke tahun 2036 di forum internet. Masih terdapat banyak lagi informasi lain yang disampaikan John Titor. Walaupun ada yang mengesyaki bahawa ini mungkin sahaja hanyalah sebuah cerita hoax namun maklumat² tentang masa hadapan yang telah disampaikan oleh John Titor telahpun disahkan benar-benar terjadi.

Ditambah pula dengan kehadiran campur tangan agen rahsia pemerintah AS yang ingin memburu John Titor justeru itu telah membuatkan ramai orang mempercayai bahawa kewujudan John Titor adalah benar! Beberapa orang saksi yang mendakwa pernah bertemu dengan John Titor mengakui mereka diinterogasi oleh agen-agen rahsia AS. Keluarga John Titor juga dilaporkan telah bergegas untuk berpindah rumah sebelum badai besar melanda Florida pada tahun 2001. Mungkin mereka sudah diberitahu John Titor tentang akan terjadinya badai tersebut. Dan pada masa kini maklumat seluruh keluarga John Titor telahpun dirahsiakan!
Gambaran mesin masa John Titor yang tersebar luas di internet

Idea dan konsep penjelajahan masa ini mungkin sudah hampir setua kewujudan peradaban manusia. Di dalam kitab kuno Mahabharatha terdapat sebuah pernyataan tentang Raja Reivata yang melakukan perjalanan ke nirwana untuk bertemu dengan Brahma. Sekembalinya ke Bumi dia berasa sangat terkejut kerana telah melepasi pelbagai zaman sejak kepemergiannya untuk berjumpa dengan Brahma.

Ditambah pula lagenda Urishima Taro dari Jepun yang berkisahkan tentang seorang nelayan yang telah menyelamatkan seekor kura-kura dan berkesempatan untuk berkunjung ke Istana Dewa Naga di bawah laut. Dia telah dijemput tinggal di istana itu untuk selama tiga hari, namun sekembalinya dia ke kampung halaman, dilihatnya nelayan² kampung halamannya itu berada tiga ribu tahun ke hadapan.

Apatah lagi dengan kisah misteri Segitiga Bermuda yang sangat aneh kerana dikatakan jika terdapat kapal laut atau kapal udara yang melalui kawasan itu, ia bakal ghaib tanpa dapat dikesan. Mengikuti sebuah teori berkemungkinan kapal-kapal itu juga telah termasuk ke sebuah dimensi yang lain.

Apa yang telah dinyatakan oleh John Titor berkaitan 'lubang masa' berkemungkinan ia adalah benar-benar wujud. Beliau ada menyentuh bicara berkenaan teori fizik quantum yang kemudiannya diperdalamkan dan dipraktikkan pada zamannya dan telah memberikan sebuah sumbangan yang amat besar untuk mewujudkan mesin masa.

John Titor juga menyatakan bahawa apa yang dilakukannya ketika kembali ke masa lalu tidak akan sesekali merubah masa depan pada zaman yang dihuninya. Menurutnya kehidupan pada tahun 2036 adalah berada pada suatu dimensi yang berbeza dengan dimensi yang kini sedang kita huni.

**********

Wow, heavy betul info ni ye. Korang jangan pula percaya bulat-bulat, boleh jadi ada pihak yang merancang, kemudian diorang rancang benda tu supaya benar-benar terjadi. Jadi, orang akan percaya kewujudan John Titor ni. Disitulah akidah akan terpesong bila percaya benda ni. Lagipun semua dah dinyatakan dalam Al-Quran, diorang ni memang dah kaji semua tu, pastu reka cerita supaya dunia percaya akan kehebatan mereka. Petikan ayat dari Surah Al-Asr dibawah menerangkan tidak mungkin boleh merentas masa.

"Demi MASA, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian melainkan mereka yang bertakwa dan beramal soleh serta berpesan-pesan dengan kebenaran dan kesabaran."

Posted by mykhalis On 12:15 PM 2 comments

Jawapan soalan bio yang hampehhh


tolongla... sampai bermuka muka surat tuee

Posted by mykhalis On 12:07 PM 2 comments

Janin 15minggu yang masih hidup

Berita: Janin 15 Minggu Itu Masih Hidup


Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.






Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya.

Hebatnya Kuasanu Ya Allah..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...