Pages

Support Penaja

Selamat Datang ke blogslucumenarik

Terima Kasih.. Datang dan hebahkan pada kawan-kawan anda

Hiburan

yang terkini lagi sensasi

Lawak dan Jenaka

Ada banyak cerita dan gambar yang mencuit hati

Politik

Mungkin memanaskan hati siapa yang tidak mengerti maksud sebenar

Ngeri dan Seram

Perghh..bikin serun je.. sabo je la ek?

Wednesday, July 24, 2013

Posted by GRANT DIGITAL MANAGEMENT On 10:02 AM 5 comments

Lelaki misteri terapung di Jerman akhirnya terbongkar

 
Seorang lelaki misteri yang gemar terapung di tengah-tengah Bandar Jerman, menimbulkan tanda tanya penduduk di mana lelaki itu di anggap ajaib dan hebat sekali.

Lelaki yang dikenali sebagai Johan Lorbeer, terbang dan berayun sehingga 30 meter dari paras Tanah dengan sebelah tangannya memegang dinding. Ramai yang cukup mengagumi tanpa kita tidak terlihat sebarang tipu helah yang besar yang sering berlaku dalam mana-mana magis silap mata di seluruh dunia.

Lihat gambar-gambar di bawah ni ; 
 
Dan, lihat pula gambar ini !! 

Tuesday, July 23, 2013

Posted by GRANT DIGITAL MANAGEMENT On 2:58 PM 6 comments

Malang - Wanita muka dimamah kuman merbahaya

Seorang wanita yang kini berusia 59 tahun mengalami satu penyakit ganjil dan jarang ditemui didunia.
Serius, Wanita Malang Muka Di Mamah Kuman

Wang Karunavasi, berasal di Sri Langka mengalami penyakit tersebut ketika beliau bersama anaknya sedang membina rumah baru untuk beliau duduki. Sejak itu, bermulalah episod mimpi ngeri terbesar dalam hidupnya.

Wanita Malang Muka Di Mamah Kuman

Bermula dari luka kecil di pipi, muka wanita tersebut membengkak dan beliau mengalami demam pada keesokkan harinya. Karunavasi pergi ke hospital untuk mendapat rawatan, pihak hospital menahannya sehingga seminggu dan para doktor memutuskan untuk memotong kulit yang dijangkiti.

Wanita Malang Muka Di Makan Kuman

Tetapi mimpi ngeri ini tidak berakhir. Jangkitan datang kembali lagi dalam baki tisu, sehingga dia menjadi cacat dan kehilangan sebelah mata.

Wanita Malang Muka Di Makan Kuman

Buat masa ini, kes Puan Karunavasi telah diambil alih oleh pasukan pemindahan organ Amerika dan beliau akan menjadi 6 orang di dunia yang akan menjalani sepenuhnya pemindahan muka baru.

Wanita Malang Muka Di Makan Kuman


Wanita Malang Muka Di Makan Kuman


Serius, Wanita Malang Muka Di Mamah Kuman | Seorang wanita yang kini berusia 59 tahun mengalami satu penyakit ganjil dan jarang ditemui didunia.

Posted by GRANT DIGITAL MANAGEMENT On 2:31 PM 4 comments

Suami bakar diri bila tahu isteri LESBIAN

 
 
Si suami, 58 tahun, kecewa setelah wanita yang dikahwininya selama 18 tahun rupa-rupanya menjalin hubungan songsang dengan rakan sejenis. Lim Vit membakar dirinya di rumah mereka di Pandan Height kerana terlalu kecewa dengan perbuatan isterinya yang sanggup curang plus tidak masuk akal.

Setelah kantoi bahawa isterinya yang berumur 45 tahun curang dengan majikan sendiri, yakni si majikan juga merupakan seorang wanita sebaya isterinya, mereka bertengkar dan kemudian si suami menyimbah petrol dan api di badannya sendiri lalu mengakibatkan melecur 100%. Kini, si suami dilaporkan kritikal di Hospital Ampang.

Pasangan itu telah pun dikurniakan 3 anak yang berumur antara 8 hingg 19 tahun.

Posted by GRANT DIGITAL MANAGEMENT On 11:11 AM 5 comments

Kah kah kah. Pekerjaan paling pelik di dunia

 
Apakah pekerjaan paling pelik du dunia? Penulis bawakan khas untk anda di pagi selasa. Dengan ini, pekerjaan yang paling pelik di dunia ini adalah ...jeng jeng jeng...
 
 
http://speakerpecah.blogspot.com

Apa dia? Apa tu?

http://speakerpecah.blogspot.com
 
PENGOREK TAHI TELINGA DI INDIA !
 
http://speakerpecah.blogspot.com

http://speakerpecah.blogspot.com

http://speakerpecah.blogspot.com

http://speakerpecah.blogspot.com

http://speakerpecah.blogspot.com

http://speakerpecah.blogspot.com

http://speakerpecah.blogspot.com

http://speakerpecah.blogspot.com

http://speakerpecah.blogspot.com

http://speakerpecah.blogspot.com

Posted by GRANT DIGITAL MANAGEMENT On 10:53 AM 4 comments

Melayu dari keturunan Israel?

  
Bangsa Melayu menurut ulama Ahli Sunnah Wal Jamaah ialah, berasal dari isteri ketiga Nabi Ibrahim a.s. yang bernama Siti Qanturah. Namun lebih disebut dalam sejarah atau bahasa lama, Keturah yang bererti harum, wangi baik budi pekerti. Jika Bani Israil adalah dari Nabi Ishaq, dan bangsa Arab adalah dari Nabi Ismail, bangsa melayu adalah dari Siti Qanturah atau lebih dikenali sebagai Bani JAWI. Disebut di dalam kitab Ibnu Kathir, JAWI ini bererti yang meyakini Tuhan yang Esa, dan erti lainnya ialah jauh. Jawi yang dikatakan jauh itu berasal dari kalimah arab yang bermakna, 'angin' (jawwu). Ini merujuk kepada betapa jauhnya kedudukan mereka dengan bani Israel dan bangsa arab di sekitar Timur Tengah ini.

Bangsa melayu, juga dikenali sebagai Jawi (yang kemudian bertukar/terkenal dengan jawa) adalah bangsa yang disimpan. Bagi yahudi, mereka lebih kenali sebagai bangsa yang hilang. 'Hilang' kerana 'saudara' mereka dari ibu ke tiga ini tidak dapat dihubungi, tidak tahu di mana berada. 'Hilang' juga kerana mereka mahu menyembunyikan bahawa saudara mereka ini akan menerajui empayar dan menguasai bumi atas nama Islam.                Jadi, apa kaitan Jawi, bangsa yang hilang, bangsa yang disimpan, bangsa dari timur, yang berhidung peset ini dengan kebangkitan Islam ke dua ini? Sebenarnya, bangsa ini adalah bangsa yang disebut di dalam hadis Nabi s.a.w.,

“Satu kaum dari Timur (Pemuda Bani Tamim dan ikhwan) akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada Al-Mahdi.”

Menurut ulama Ahli Sunnah Wal Jamaah, kaum dari timur dan timur yang dimaksudkan ialah, bangsa melayu dari Tanah Melayu. Ini tidak menghairankan, kerana mereka memang dipersiapkan. Bukan sahaja mereka dari keturunan Jawi yang hilang itu, bahkan mereka adalah keturunan Ahlul Bait dan para sahabat.

Ini juga adalah doa Nabi Ibrahim kepada keturunannya yang tidak diberikan Nabi atau Rasul dikalangan mereka, namun cahaya Nabi dan Rasul ada bersama mereka.

“Ya Tuhan kami, utuskanlah di kalangan mereka seorang Rasul yang membacakan ke atas mereka ayat-ayat Engkau dan mengajar mereka kitab dan hikmah dan menyucikan mereka, sesungguhnya Engkau Maha Mulia lagi Maha Bijaksana. Ya Tuhan kami kurniakanlah dari isteri-isteri kami dan zuriat keturunan kami seorang penyejuk mata dan jadikanlah kami pemimpin dari orang-orang yang bertakwa.”

Doa Nabi Ibrahim diperkenankan Tuhan, lalu baginda mengarahkan anak-anaknya dari Siti Qanturah ini tetaplah di timur. Baginda dikhabarkan bahawa walaupun tiada Nabi atau Rasul dikalangan mereka, Tuhan akan mengutuskan pemimpin yang bertaraf Nabi dan Rasul, yang membawa cahaya Nabi dan Rasul, namun dia bukanlah Nabi atau Rasul. Maka sesuailah dengan hadis-hadis Rasulullah s.a.w. tentang Imam Mahdi dan Putra Bani Tamim bahawa mereka bukanlah Nabi dan Rasul, namun tanggungjawab dan tugas Nabi dan Rasul itulah yang ditanggung mereka.

Posted by GRANT DIGITAL MANAGEMENT On 9:56 AM 5 comments

Remaja maut selepas 40 jam main game !


REMAJA MATI KERAS SELEPAS MAIN GAME 40 JAM TANPA MAKAN! Nyawa seorang remaja berusia 18 tahun melayang gara-gara bermain video game selama 40 jam tanpa makan dan minum sepanjang tempoh berkenaan. Mayatnya ditemui oleh seorang pekerja di siber kafe berkenaan pada 15 Julai lalu.

Pekerja terbabit menemui remaja tersebut sedang duduk di kerusi di dalam kafe tersebut dan apabila dia mengejutkan remaja berkenaan, remaja itu rebah. Mangsa disahkan meninggal dunia sebaik sampai di hospital.

Polis masih menyiasat punca kematian dan bedah siasat akan dijalankan ke atas mayatnya. Bagaimanapun punca kematian dipercayai akibat sakit jantung selepas duduk selama berjam-jam dalam posisi yang sama.

Remaja itu meninggal dunia ketika sedang bermain permainan video game terbaru dan ini merupakan kematian kedua dilaporkan pada tahun ini melibatkan video game.

Februari lalu, seorang lelaki di New Taipei ditemui mati di atas kerusi dengan badanya menghadap komputer manakala tangannya pula masih memegang papan kekunci komputer.

Dia dipercayai telah bermain video game selama 23 jam dan punca kematian akibat serangan jantung.

Gambar di atas adalah untuk kejadian mati akibat bermain game selama 23 jam (pada Februari lalu), gambar untuk remaja yang mati selepas bermain 40 jam belum ada ketika berita ini dimuat naik.

Monday, July 22, 2013

Posted by GRANT DIGITAL MANAGEMENT On 5:04 PM 4 comments

Buaian berayun sendiri. Misteri !

 
Buaian berayun sendiri menjadi misteri di daerah Firmat, Argentina kerana ia berlaku tanpa henti selama 10 hari !

Para penduduk menafikan sebarang bentuk input luar seperti angin yang menyebabkan buaian itu berayun tanpa henti kerana tempat itu merupakan tempat yang kering dan sukar mendapatkan angin laju sepanjang tahun. Kisah ini menggemparkan seluruh Argentina sehingga mendapat liputan besar seluruh negara. Wartawan The Sun juga turut datang menyaksikan sendiri fenomena yang pelik dan menyeramkan ini.

Penduduk mendakwa, buaian berayun sendiri tanpa henti ini disebabkan oleh kematian kanak-kanak di kejiranan mereka yang sepanjang hayatnya semasa hidup, kanak-kanak itu gemar bermain disitu. Kanak-kanak itu meninggal dunia kerana terjatuh dari buaian tersebut dan sepanjang minggu selepas kematiannya, lokasi itu terus diselubungi misteri.


Posted by GRANT DIGITAL MANAGEMENT On 4:43 PM 4 comments

Begini lah gambar artis Hollywood jika takda gigi !

Photoshop memang boleh mengubah foto seseorang sehingga jauh berbeza dengan aslinya, yang jelek boleh mengubah suai menjadi cantik, yang gemuk jadi sexy
 
Berikut ini foto-foto kejuruteraan Photoshop, dimana para artis cantik ini dibuat tanpa gigi, hasilnya cukup lucu !

Posted by GRANT DIGITAL MANAGEMENT On 4:38 PM 4 comments

Koleksi gambar lucu ketika berada di pantai

 
Jom layan koleksi gambar lucu semasa berada di pantai !
 
 
 
 
 
 


ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...