Sound roomate dengan sopan

I have story. My story is about my roomate. When i'm study at UTM a long time ago. I got a room with 2 beds. Of course I have roomate. My roomate is from Malacca. I dont know that Malaccan talk very hard n rude. He always make my heart small.

A day after day. He scold me becouse many friends come to our room to play computer. He cannot have a rest. Nak jadi ke cerita, dia baling bantal kat Khalis. Badan dia tak besar manapun. Khalis dah ready nak bertumbuk dah.. Hasilnya sepanjang sem kami tak bertegur sapa.

Jadi, marilah kita belajar cara sound roomate dengan berhemah, supaya tak ada yang terasa dan makan dalam. Abaikan bahasa inggeris kat atas. Malu nak mengaku pernah mengajar PMR BI..











Jangan ambil kesempatan terhadap kebaikan seorang roomate

Comments

cekkeya said…
hahaha kelakar plak cara nak sound tuh. btw, singgah sini dari GB ;) happy blogging ;)
kucarkacir said…
cam ugutan pun ade jugak nie..
Koding said…
Golongan berat tulang mmg mmbw masalah...
Cara mengatasinya tulis nama pd pinggan...
Miss Dill said…
macam kesian lak tgk anak anjing tu. huhu

menegur secare bersopan santun

Miss Dill^^
Pacek ABU sifir said…
ade lg stu care best, korang makan chewing gum, pastu dah abis, baling je kat katil die.. pastu buat la "ops, ingt tong sampah.." hahak.. (bertombok la gamaknye..) papehal, aku dah bebas!!!
MiSzy DiaN said…
dulu pernah tegur housemate sbb dia nda care ngn kebersihan rumah sewa, so kmi pun letak note di every tmpt2 yg penting mcm dapur, tndas, dapur, ampaian, rak kasut n pintu..

pntu plg utama sbb dorg tutup pintu mcm maw roboh tu pintu taw..
mykhalis said…
@cekkeya hehe..terima kasih..akan ziarah segera
mykhalis said…
@kucarkacir kalau degil sangat agaknye
mykhalis said…
@Koding hahaha..tau takpe..
mykhalis said…
@Miss Dill ini dah main ugutan mati tau
mykhalis said…
@Pacek ABU sifir itu memang nak kena tembak kat kepala
mykhalis said…
@MiSzy DiaN wahahahha.. memang kamu hati kejam gile baban ahh
yang yogurt dah expired tu mmg serius lawak. sarcastic giler.
i love quite sex :) ahahha
mykhalis said…
@syazana.not.single kalau tak faham jugak tak tau la
mykhalis said…
@Inspirationalefeks terjejas emosi kawan-kawan
Miss Shikio said…
hahahha~ serius lawak!

memang sempoi arh kalau tegur macam tu!

ngeee~
saya YANA said…
pindah bilik lain la.. hehehe..
dya adriza said…
kah3.. lawak gila la.. khalis buat ke semua nih..
Miss Tira said…
Budaya sindir menyindir. Hahaha.
Puan Kutu said…
hahaha gila punya menegur tu..
Mischelle said…
hahahha!kalau roommate makan dgn mulut buka and ada bunyi makan? kalau roommate tarik kerusi kuat2 tengah kita syok tido? kalau roomate tutup cupboard or susun buka hempas2, camna tu khalis?
Bella Bell said…
comeynye cara dia sound..hahahahhaaa!!!~
shams said…
pnh ade roomate tapi romate cm biskut..ilang memanjang..
then masuk sem2 kn plak tgl single room..
so takde roomate..
even saya takde roomate,
jiran2 single room saya semua ok je..
layan..
Ini Kisah Tia said…
dulu masa tia duduk asrama, dapat roomate yang tak pandai jaga kebersihan. asyik harap tia aje yang nak bersihkan bilik tu. rasa geram juga tapi tu lah. terpaksa simpan dalam hati. jeruk hati.
amny said…
grrrrr... @_@
yuN Kaer said…
lawak jer...heheh...boleh try
nelly said…
ini sopan oo !!
bab anjing dengan pistol tu kelakar ! hahaha
Nina Cherry said…
entry ni mmg nina pling ske.... btul tu khalis... jgn amek ksmpatan dkat membe yg sll jge ati roomate.

Popular Posts