Cara bijak untuk sorokkan duit dari isteri anda..hehe

Khalis bukan lah kedekut. Tidak.. betull..takkkk.. Kenapa wat muka tak percaya ek? Khalis cuma bagi tips ni manatau kalau anda ada target yang perlu dibeli setiap tahun.

Caranya mudah sahaja.. Jangan isi duit banyak-banyak dalam dompet kalau anda dah kahwin. Bukan apa, isteri ni nalurinya jimat cermat. kalau dia nampak tebal mesti dia mintak untuk tolong simpankan. Macam isteri Khalis, dalam purse Khalis dia bagi ada rm5-rm10 je. Dia kata Khalis boros.. Nanti beli majalah la ape la..

Jadi Khalis cari la cara terbaik untuk sorok duit. Kalau simpan dalam bank dia tahu. Simpan dalam bilik, dia yang kemas setiap hari, mesti jumpa punye.Jadi Khalis terjumpa ada satu web ni bagi tips.
Agak mudah dan memang sukar untuk dikesan.

Khalis nak kongsikan lah.. Apa pendapat anda? ok tak cara nie?




hehehe..sorokkan dalam pintu.. macam OK je kan?

Comments

Miss Dill said…
kalau isteri khalis bace, kantoi sudeh. haha!

Miss Dill^^
saya YANA said…
memang tak menyangka la.. waahahah...
mykhalis said…
@Miss Dill mesti tak tau pintu mana..wahahahaha
mykhalis said…
@saya YANA kalau dapat sangka tak rahsia namanya
Miss Tira said…
Haaa kat situ siap ada pendrive tu. Apa ada dalam pendrive tu yerk. Hahaha.
kucarkacir said…
mmg xde org terpikirnya...
tp kan..
cara mcm tuu..bole masukkan nilai wang yg sikit je..
yatie Awang said…
kat situ bukan boleh sorok banyak pun...haha....
Miss Shikio said…
pergghhh!

memang x dpt nak cari punya lah kalao smbunyi dlm tu

hahahha~
mykhalis said…
@Miss Tira hahaha.. maklumat rahsia..mana leh kasi tau
mykhalis said…
@kucarkacirishh..jangan wat satu lubang.,pastu jangan taruk duit singgit.. tukar duit dollar..hehe
mykhalis said…
@Miss Shikio tau takpe..barang2penting je simpan nie
MiSzy DiaN said…
amboi..
habis berkulut semua duit tue.. hahahahaa..
Khadija Sakaria said…
nk pergi check pintu sekarang jugak. mane tawu terjumpa duit kn. :))
Fyqa said…
haha mcm tu pon bole
hak3.
bapa banyak sngt yg boleh sorok dlm tu.
dah la nak bukak susah.
hak3.
ayah smpan dlm almari brkunci ja.
huhu.
adwafarahin said…
haha style gila :)
~~Ticer Wann~~ said…
ni tak boleh bagi Mr.ABC saya baca nih.. haha
cik gege said…
kalau org kaya byk duit pun boleh tiru cara ni. mudah-mudahan perompak x jumpa masa merompak... so, sila sediakan banyak pintu di rumah anda...=p
[sutera kasih] said…
kreatifla hehe tak prnh terfikir pun nk letak kt pintu adoii ehehe
BuDaK PeGheLiH said…
sampai mcm tu sekali die nk sorok duit.. hakhak..

nampak mcm sorok pendrive jgk dlm lubang tu.. apa yg ade dlm pendrive tu agaknye yer :P
paling kedekut nye laki... hahaha
chii said…
jenuh la plak nk amik duit tu kalo time terdesak nk guna duit kan...ehehe
Koding said…
Duit banyak tu pon nak sorok..
Nampak sangat pokainya...
uk alohh,.bnyk mne sgt la khalis nk srok dm tu,.hehe,.
Ini Kisah Tia said…
wah ! macam susah jek kat tempat tu . hehe
Aslina said…
abes la sape2 yg kawen ngan saye. sebab saye kalo kemas umah memang kaw2 ikut style navy...

maklum laa... dulu jadik kadet navy sebelum kene kick out... celah2 pintu pun gigih kena lap... hahaha...
FurBall said…
okes..lepas nih nak bgtau ayah r teknik nih!!~_~
nelly said…
confirm khlis buat ni ~
=p
Wanie Affandi said…
mwahahaha..giler sengal...pintu tu blh jadi tabung terus..
asha said…
salam kalis
baru singgah blog nih:)..ehhehe
oo..pasni tak nak la letak pintu yang macam gine kat rumah.hehehe.

Popular Posts