Pages

Support Penaja

Sunday, April 24, 2011

kapa-kapal besar lama yang terbiar di seluruh dunia

Posted by mykhalis On 1:20 PM 35 comments

Biasala..dalam teknologi, apa kita belajar tahun 1 di Universiti belum tentu sesuai untuk kita gunakan selepas tamat belajar. Adakala ianya menjadi terlalu mudah sehingga apa yang dianggap payah kini semua orang boleh menggunakannya.

Contoh paling mudah ialah blogging. Ketika percubaan kali pertama nak menulis blog dulu, kemain susah.. nak kena cari kod itu, kod ini. Sekarangnya semuanya sudah tersedia.


Abandoned 747 Jumbo Jet “Juan T. Trippe” Restaurant, Seoul, South Korea

Russian Space Shuttle Transporter, Kazakhstan
Wreck of SS America/SS American Star, Fuerteventura, Canary Islands


Stranded River Princess, Goa

Mothballed Oil (Accomodation) Rig, Belfast, Northern Ireland



Gila ahh..sebesar-besar camni terbiar camtue je? jual besi buruk tak laku ke ek?

35 comments:

pergghhh!

negara luar mmg mempunyai teknologi yg canggih..

haishhh!!

perghh!! ni kalau kat Malaysia dah ramai tauke besi buruk jadi jutawan ni

kt malaysia ade kpl korek trbiar. :D

perghhh..leh biar jer??potong2 jual kat besi buruk dpt untung nhi..he3 =D

berhantu x??? hehehehe..

Pastinya mempunyai nilai sejarah yang perlu dipelihara...
Cuma belum ada pihak yang sudi mengurusakan penyelenggaraannya...

Part gambar kapal terbang dijadikan restoran tu sangat hebat. Inovatif sungguh.

ohhh . dorang buat pameran je kot . yelah , genarasi baru boleh tengok ..

@Miss Shikio sebab diorang wat kajian sendri kot..hehe

@Pendekar Laut haha.. puas berbunuh la kalau nak dapat sebijik camnie

@Muhamad Zaki Zafir betul2.. orang takut ke ape main biar je?

@N.A.M kalau semua benda berhantu untuk tv3..banyak idea nak wat

@Koding
kalau adapun melibatkan perbelanjaan juta-juta..

@Miss Tira aganya dia dapat free tak?hhe

kalau jual boleh kaya ni..hehe tapi nak angkut x ad transport..sebab semua besar2...hehe

blog ni dah femes ni..hehe ni yg jeles ni..hehe =)

wah ..
jom naik ..haha

agak2 runtuh tak yer ?
=p

kalau aku, memang aku bawak grinder dan cutter dok mengerjekan besi besi tuh.. tak payah kerja dah.. kompom kaya.. hahaha

timbang kilo pon masyukk tu.. haha

@alienelliz hehe..besar cita2 nak memotong besi.. glemer?mana ada..suam2 kuku lagik nie

@nelly kalau nelly tak runtuh..kalau khalis kaki sebelahpun dah runtuh tau

@Ayie
jom pergi sana..beli tiket kapal terbang je

hmm

besi ni mmg betol terbiae ek

xde la pulak org jual kat besi buruk kan

;p

negara tu dah terlampau kaya...
biar camtu jelah!

agak2.. jadi tak cam old tranformers tu?.. hahaha...

gmbr yg ptama tu suke..
sbbnya, dia buat restoran drpd kapal terbang tu..
kreatif..

dan..kat malaysia..ada kapal besau...x ley menyelam...lalalala...

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...