kapa-kapal besar lama yang terbiar di seluruh dunia

Biasala..dalam teknologi, apa kita belajar tahun 1 di Universiti belum tentu sesuai untuk kita gunakan selepas tamat belajar. Adakala ianya menjadi terlalu mudah sehingga apa yang dianggap payah kini semua orang boleh menggunakannya.

Contoh paling mudah ialah blogging. Ketika percubaan kali pertama nak menulis blog dulu, kemain susah.. nak kena cari kod itu, kod ini. Sekarangnya semuanya sudah tersedia.


Abandoned 747 Jumbo Jet “Juan T. Trippe” Restaurant, Seoul, South Korea

Russian Space Shuttle Transporter, Kazakhstan
Wreck of SS America/SS American Star, Fuerteventura, Canary Islands


Stranded River Princess, Goa

Mothballed Oil (Accomodation) Rig, Belfast, Northern Ireland



Gila ahh..sebesar-besar camni terbiar camtue je? jual besi buruk tak laku ke ek?

Comments

Miss Shikio said…
pergghhh!

negara luar mmg mempunyai teknologi yg canggih..

haishhh!!
Pendekar Laut said…
perghh!! ni kalau kat Malaysia dah ramai tauke besi buruk jadi jutawan ni
kt malaysia ade kpl korek trbiar. :D
Cik Sue said…
perghhh..leh biar jer??potong2 jual kat besi buruk dpt untung nhi..he3 =D
N.A.M said…
berhantu x??? hehehehe..
Koding said…
Pastinya mempunyai nilai sejarah yang perlu dipelihara...
Cuma belum ada pihak yang sudi mengurusakan penyelenggaraannya...
~~Ticer Wann~~ said…
wahh duit duit duit... :D
Miss Tira said…
Part gambar kapal terbang dijadikan restoran tu sangat hebat. Inovatif sungguh.
atiey azha said…
ohhh . dorang buat pameran je kot . yelah , genarasi baru boleh tengok ..
mykhalis said…
@Miss Shikio sebab diorang wat kajian sendri kot..hehe
mykhalis said…
@Pendekar Laut haha.. puas berbunuh la kalau nak dapat sebijik camnie
mykhalis said…
@Muhamad Zaki Zafir betul2.. orang takut ke ape main biar je?
mykhalis said…
@Cik Sue itula pasal..rugi je kan?
mykhalis said…
@N.A.M kalau semua benda berhantu untuk tv3..banyak idea nak wat
mykhalis said…
@Koding
kalau adapun melibatkan perbelanjaan juta-juta..
mykhalis said…
@puteri ain blg bawak melancong kat sini
mykhalis said…
@Miss Tira aganya dia dapat free tak?hhe
mykhalis said…
@atiey azhatapi macam terbiar gile
alienelliz said…
kalau jual boleh kaya ni..hehe tapi nak angkut x ad transport..sebab semua besar2...hehe

blog ni dah femes ni..hehe ni yg jeles ni..hehe =)
nelly said…
wah ..
jom naik ..haha

agak2 runtuh tak yer ?
=p
Ayie said…
kalau aku, memang aku bawak grinder dan cutter dok mengerjekan besi besi tuh.. tak payah kerja dah.. kompom kaya.. hahaha
amny said…
ishhh...tah ape2///
Anonymous said…
timbang kilo pon masyukk tu.. haha
mykhalis said…
@alienelliz hehe..besar cita2 nak memotong besi.. glemer?mana ada..suam2 kuku lagik nie
mykhalis said…
@nelly kalau nelly tak runtuh..kalau khalis kaki sebelahpun dah runtuh tau
mykhalis said…
@Ayie
jom pergi sana..beli tiket kapal terbang je
mykhalis said…
@amny

kenapa pulak..besau tue
cik ayin said…
hmm

besi ni mmg betol terbiae ek

xde la pulak org jual kat besi buruk kan

;p
mas saari said…
negara tu dah terlampau kaya...
biar camtu jelah!
saya YANA said…
agak2.. jadi tak cam old tranformers tu?.. hahaha...
kucarkacir said…
gmbr yg ptama tu suke..
sbbnya, dia buat restoran drpd kapal terbang tu..
kreatif..
dan..kat malaysia..ada kapal besau...x ley menyelam...lalalala...

Popular Posts