Pages

Support Penaja

Friday, April 29, 2011

18 sx Persoalan Malam Pertama

Posted by mykhalis On 6:16 PM 17 comments

jangan tiru aksi gelojoh ini

Hari ini Khalis tertarik dengan isu yang ditanya oleh seorang sahabat blogger. Top aka Taufiq..
Wat pengetahuan, top ni masih bujang dan tertanya-tanya agaknya bagaimanala keadaan malam pertama. Apa-pun hukum haram bagi suami atau isteri menceritakan kisah di dalam bilik tidur pada orang lain.

Antara yang top tanya, perlukah belajar ilmu malam pertama. Yerla,,takderla jadi kaku je kan? Bagi Khalis, Khalis tengok anak Khalis, baru lahir tau untuk menghisap susu ibunya  walaupun takde orangpun ajar. Malah ketika dalam perut dia dapat makanan dari tali pusat.. Itulah ilmu yang Allah berikan pada manusia. Ada benda yang tidak perlu diajar akan pandai sendiri. Tak perlu gusar atau khuatir.. Allah ciptakan lengkap dengan naluri dan ilmu tanpa kita sedar. Umpama kucing dan ikan..tak perlu ajar dah..

Untuk persoalan bagaimana nak tahu keadaan malam pertama? Khalis serahkan pada Ustaz Azhar. Ustaz ni kalau ceramah takkan bosan. Khalis kalau teringat nak dengar ceramah mesti cari nama dia. Lagipun Khalis kagum sebab banyak benda yang dia tau. Tanyalah apa sahaja,, insyaAllah, dia akan menjawab dengan dalilnya sekali. Jadi kalau nak tau pandangan seorang Ustaz mengenai malam pertama sila dengarkan..


Camne?puas hati dengan jawapannya??


 pss///
Khalis hari ini agak penat, so Khalis akan ziarah dan komen semua orang komen hari semalam dan hari ini pada hari esok.. Sori sangat-sangat sebab lambat update. Post Khalis dari malam tadi sehinggalah pagi sebelum jumaat merupakan auto post yang Khalis dah setting awal-awal. Jangan marah arr..

Maklumlah, sekarang dah jadi papa.. malam tadi balik rumah mak mentua dan takde internet. Sebab tu Khalis wat auto post.Tapi hari ini isteri dan anak dah balik rumah dah.. Tak perlulah Khalis ulang alik lagi untuk ke rumah mak mentua..

Kahwin itu besttt.. Moh kite cepat-cepat halalkan hubungan kita dan pasangan supaya dapat keredhaan Allah.. InsyaAllah.

17 comments:

patutla khalis diam je...ngatkan dah xsudi nak jejak kat blog kecik ambe..rasa cam nak kecik ati jugak tadi... hehe...

khalis... contoh kucing ngan ikan mcm tak sesuai laa... sebab kucing kami demand nak makan ikan yang dah dibuang perut dan direbus dengan sikit garam dan asam keping.


kalo tak, dia buat bodo je walaupun kite biar ikan dalam sinki...

demand gila.

heeee,menarik yar.....

jgn malu2 untk bertnya.....


(=

“Ya Tuhan kami, berilah kami isteri-isteri dan anak-anak yang menggirangkan hati kami, dan jadikanlah kami imam (ikutan) bagi orang-orang yang bertakwa”. (Surah al-Furqan ayat 74)

@~~Ticer Wann~~ maaf la bebeno nye..memang hari ni tune lari sikit.. esok baru ngamuk semula

@Aslina amboii.. kalau whiskes nak kena bukak dulu plastik dia.. hehe

@| gad1s s0ypans | tau takpe.. malu bertanya sesat jalan

@Koding Amin.. semoga kita yg dah berumah tangga ni jaga rumah tangga kita sebaiknya

hahah kelakar ustaz ni.. cra penyampaian dia buat org tak kering gusi..

kawin? dh ade dlm perancangan.. tp pelan2 kayuh la.. hihi ^.-

haha .kelakar !!
buat lagi .
=p

khalis , buat masa form 4 , ..tak aktif pn , then blog jadi perhiasan ..
tak usik ..hbis spm , baru aktif gila2 ..hehehe ..
kira 4 bulan da aktif ^^

bangge ambe org ganu,
hehe
ustaz azhar ni mmg best pun,
kelakar je
malam pertama errr
*bawah umur lg so taktau nk komen camne haha

nak kawennn .. :P
tapi masih belajar lagi.. makan pun mak ayah tanggung lagi ..hehe

ustaz ni ceramah memang best..kelakar

haha... hm.. tadi petang pon ada pasal hal perkahwinan ni kan.. hehe.. kisah2 tentang malam hari.. ape ek tajuknya siaran tu.. al-kuliyah kot.. eh yeke.. haha..

suke ustaz azhar ni!ada dia bincangkan soal tunang dalam islam..huhuhu

yeayyyy,.jom sesape yg blom kwen,moh kite kwen,.haha

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...