Askar Sniper dan teknik invisible

Kalau main game combat, Khalis paling suka jadi sniper.. Memahami arah angin, pecutan kecerunan.. Perghh,,, Rasa bijakje.. Kalau nak jadi berani kenala pilih jadi combat.Serang berdepan.. Kalau ada awekawek yang tak tahu apa itu sniper,, camni. Sniper nie askar yang menempak dari jarak jauh. Berapa jauh? Bergantung pada jenis senjata la jugak..

Cerita Sniper paling tak logik boleh tengok lakonan Angelin Jolie.. Wanted.. Serius penipu,,

Jom tengok penyamaran berkesan








Memang diorang kena menyesuaikan diri dengan keadaan sekeliling arr.. Tapi bukan sniper sahaja..Hampir semua askar mempunyai uniform yang bersesuaian dengan persekitan supaya sukar dilihat oleh musuh.

Comments

rara pinkmafia said…
aiyak.tak suke perang2 cm ni. =( smlm tgk cite apa dosaku. elain daily tu.seday tol.jepun kejam.
Anonymous said…
terbaikk...mmg ssh nk pasan...
mOon jOhari said…
erkkk...nape tiba2 ase geli tengok ...
mykhalis said…
@rara pinkmafia mana ada orang suka perang..penjual senjata je yg suka
mykhalis said…
@mOon jOhari khalispun pelik gak..camne leh geli nie?
sama lah.sy pun game combat suka main sniper je.merangkak2 atas bumbung, aim kepala, bang!
mcm ulat bulu je .. hehe
kucarkacir said…
msti amik masa yg lama nak menyesuaikan diri kat persekitaran kan?
huhu..teringat kenangan masa join askar wataniah... kena wat penyamaran.. muka pown dah sepesen jerk semua...huhu
Anonymous said…
khalis.. gua salu tgk teknik penyamaran kat anime.. naruto.. hehe...

yang kat atas tu mantab....
puteri ain said…
hahaha.. ni memang susah nak cam la ni.. scary pun ada dah muka diorng ni.. hehe
mykhalis said…
@Muhamad Zaki Zafirtau xp..x pning kpl nk lari2
athirahzaki said…
macam hantu pun ade gak
geli..
qasehraihan said…
uittt..memang susah nak prasan ek..hehe

hai khalis..apa kabo??

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/bila-rinduku-jenguk-blogmu.html
mykhalis said…
@Inspirationalefeks amboii..tu statement awek2 je..hehe
mykhalis said…
@kucarkacir mereka kena rasa cam diri mereka tue alam sekeliling gamaknya
mykhalis said…
@Anonymous itu nak bagi berdarah hidung blh la
mykhalis said…
@puteri ain muke pun mmg ready nak minum darah punyer
mykhalis said…
@athirahzaki haha..takkan nak muka cam justin beaber pulak
mykhalis said…
@qasehraihan kalau seang nnt orang tembak kepala
Anonymous said…
Tak suka sniper ni. Tembak curi. Tapi walau bagaimanapun mereka penting juga untuk pertahanan sesebuah negara.
shams said…
setuju,,.
saya suke sniper walaupun saya bukan best shooter...
tapi mg la lau dalam askar penyamaran adalah penting di medan...
da penat da merasa tiap2 tahun kena menyamar je lau pi annual camp..
paling tak tahan time kat kubu perthanan mane nak samarkan kubu kite...
hmm rase cam amik pokok rase bersalah plak pada alam...
heee..
sekadar berkongsi pengalaman...

tapi sniper sgt best..
tabik spring la sape yang heabta sniper tu..
lau g video game main gak shot2 tu..
atiey azha said…
macam berat je baju yang dipakai tu . nanti nak berlari tak ke haru tu ?
kikiki! mcm sesumpah pulak. ahaa
Ayie said…
Waahahaha.. Aku pun minat ngan sniper nih.. Sangat style.. Aku pernah buat entry pasal minat aku pada military, dalam entry tu aku ada letak pic sniper tengah menyorok.. Nak tgk, sila klik entry yang bertajuk Saya ada dimana-mana nih haa.. Orite..
Koding said…
Bukan sahaja teknik penyamaran yang berkesan tetapi yang menakutkan juga....
'Tolong!! Pokok bergerak!"

Popular Posts