Kesan nuklear di Hiroshima dan Nagasaki( Ibu mengandung dilarang lihat)

Ramai orang tanya pada Khalis, kenapa kalau gambar ngeri dan pelik ibu mengandung dilarang tengok. Pernah dengar perkataan "kenan" tak? Maksudnya, sebaiknya ibu mengandung ni tengokla benda yang cantik-cantik dan lawa.

Sama jugak bagi baby dengar bacaan ayat suci. Kalau orang putih dengar lagu-lagu positif. Takdenye baby dalam perut nak bagi dengar lagu rock nie. Isteri Khalis dulupun suka tengok gambar baby yang comel-comel. Bukan tak percaya pada DNA bapaknye..tapi nak bagi nilai tambah.. Hehehhe..

So, gambar di bawah ini adalah gambar mangsa-mangsa kejadian pengeboman di Hiroshima dan Nagasaki Jepun.




Jadi setuju tak kalau loji nuklear di bina di Malaysia?

Comments

x yah nk mngade lah nk buat nuklear kt malaysia..
Wanie Affandi said…
hoh!!! dejavu!!!!terasa macam pnah mngalami situasi ini!!!
Fyqa said…
ksiannye tgk bby mcm tu
Ayie said…
Takyah le buat..

1. membazir
2. risiko tinggi
3. prosedur kerja rumit
4. ada banyak lagi sumber boleh dieksploitasi
Ika said…
camne ley jad cm nie???nie yg da lpas keluar perut ke??
DUNIA.INI.INDAH said…
setau sy ni tentang pengklonan yang us buat. bukan ttg nuklear hiroshima ke ape. betulkan sy if salah.
zakiah said…
kesiannya ... loji nuklear apenue. malaysia dah lah kecil je. effect sah2 lagi teruk n cepat
athirahzaki said…
erkhh
seriau
sian baby2 nih
Arpiiz said…
ni yang nak kena suruh bini jangan tengok ni..

eh2, bila pulak aku ada bini ni..??hehehe
khalis,bnde2 ni dh lame kan?,.bkn ke hsil dr pengklonan baby2 ni?,.sbb tu xjd,sbb diorg cube nk cabar kkuasaan Allah,.setau CN la,.
saya YANA said…
ala.. kalau kita tak setuju pon macam orang atas tu ikut cakap kita..

btol tu.. nak memburu pon tak boleh kalau isteri tengah hamil..
mykhalis said…
@Muhamad Zaki Zafir tapi dah nk jadi dah...98% siap dah
cik mieza said…
alaaa...tertgk la..takot la..even bkn ibu mngndung..xley tdw mlm kg..huhuhu
kucarkacir said…
kerajaan mmg bodoh la nk bina loji nuklear.
klu nk mmpus tu..mmpus sorg2 je la senang.
[sutera kasih] said…
huhu tak perlu la nk buat...pertimbangkanlah nasib org sekeliling..
mOon jOhari said…
alahai...ciannya..x yah la buat kat Malaysia..takut ceQ...
amny said…
kesihan sungguh...
Cik TeN10 said…
haha.. adakah anda fikir Malaysia ade kepakaran utk mengendalikan nuklear ini ?? anda yakin ??
Finie Ramos said…
huh?sy pnah tgok gmbr2 ni n caption gambar2 ni plak bgtau bayi2 ni adalah bayi2 ujikaji hasil dpd eksperimen mutasi (mcm dlm x-files tu)..bayi ni smua terletak d muzium mutasi d amsterdam..

http://dsc.discovery.com/videos/human-mutants-vrolik-museum-amsterdam.html

Popular Posts