Pages

Support Penaja

Monday, August 8, 2011

Kisah satu malam..

Posted by mykhalis On 9:41 PM 41 comments

citer ni jadi dlm 5 6 taun yg lalu la...

aku ada sorg kawan, ibu tunggal - ada anak lelaki masa tu umur dlm 3 4 taun.. tgh petah berckp...

so 1 ari tu dia ckp ngn aku.. anak dia da demam seminggu dua tapi tak kebah2.. pastu mlm meracau2.. nangis2 like ada smthing yg kaco dia... so kakak ni mintak tlg aku teman dia balik kg kat perak nak bwk anak dia berubat.. slalu dia leh je balik sendiri tapi since anak dia tak sehat n asyik melekap so susah nak drive kan.. tu yg dia mintak tlg aku tu... so kitaorg plan bertolak sabtu pg.... tido uma mak dia.. ahad pg bwk anak dia g jumpa ustaz n tghari ahad balik kl balik....

so bila da ari sabtu.. aku park keta kat uma dia.. pastu drive keta dia balik perak.. dia decide nak guna jln lamer... aku on je la sbb aku bukan tau pun jln kan.. tlg tukang bwk je..... kitaorg bertolak pun da tghari sbb anak dia meragam.. so ikut jln lamer.. sampai uma mak dia da ptg... aku rehat la kan pasal da penat drive.... hah masa odw tu.. aku tgk kat jln lamer tu byk la tergantung bendera2 nak pilihanraya.. siap ada pondok2 rehat lagi la... mmg masa tu nak pilihanraye....

masa waktu magrib.. aku tgh lepak2... tetiba aku dpt call dr ayah aku, ckp mak aku masuk spital sbb astma teruk... kalau ikutkan ayah aku ckp jgn risau sbb da biasa la mak aku kuar masuk spital.. tapi aku tetap susah hati.. so bila aku bgtau kakak tu.... kitaorg bincang2... aku decide nak balik mlm ni jugak.. so lepas isyak kitaorg gerak g uma ustaz tu.... ding dong ding dong everything setle dlm kul 12.. packing beg mandi pastu terus gerak balik kl....n still aku yg drive la....

kitaorg balik ikut jln lamer gak sbb da tu jln masa g tadi kan... so masa odw balik tu kawan aku ni duk depan ngn aku n anak dia main kat blkg... tgh sedap2 kitaorg borak2....tetiba anak lelaki dia sembulkan muka kat tgh2 pastu ckp...

" mama, cian kakak tu kan?" kwn aku toleh blkg, "kakak sape syg?" - budak kacik ni mmg imaginasi tinggi... so kekadang mmg suker bercerita....

"tuuuuuuuuuuuuuuuuuu............... dia tunggu bas ye mama" straight tgn dia tunjuk depan.. aku pn pndg la ape yg dia tunjuk kn...(yela da mmg aku pndg depn...)


wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dlm samar2 gelap aku nampk 'rambut pjg-baju putih-tgh duduk'.... wahhh menggeletar tak hengat aku dibuatnye....kwn aku da pgg tgn aku yg kt gear...apelagi aku tekan la minyak.. dah la nk lalu depan 'dia'...

kwn aku terus amik anak dia pastu sumbt btl... dia suh tido......kitaorg da diam... diam sediamnye.... mt aku pndg depn je.. tade dah nk tgk kiri knn yg pnuh ng pokok ni....dlm ati aku " apsal la si kecik ni g tegur.. seb baik la kecik... klau kwn2 aku, da lamer da mkn pnumbuk"

so bila da lps 'dia' tu.... kwn aku pun suh ank dia duk blkg blik.. sbb anak dia da ngntuk kan... suh baring kat blkg.... so spjg jln tu mmg aku zikir je dlm ati... mt mmg tak kedip pun.. pndg je depan... kwn aku pun x bckp.... masing2 diam..... byk jugk pondok yg aku tmpoh tp aku pndg depn je... takut gile nk jeling sikit pun..... yg budak kecik kat blkg ni... dia yg tunjuk bukan2 tp dia sedap je teguk susu baring2 siap silang kaki.....so suasana keta mmg sunyi la....masing2 diam tak tau pk ape....

"mama.... kakak ni nk tumpg"



kwn aku terus pusing blkg, capai ank dia pastu terus peluk kuat2.. dia tekap anak dia kat dada.. pastu azan kuat2... yg aku lak... ms anak dia ckp tu... aku kalih la mata aku pndg kwn aku kan... tp melalui anak mata... aku nmpk 'dia' trbg kat tepi tgkp blkg..... pehhhhh masa tu aku da x pk lubang ke.. jln tak rata ke.. aku tibai bwk 120km. dlm 10 min lps tu.. aku tgk ikut cermin tgh tu... benda tu da takde...... pecut gile aku bwk.....

ikut plan, kwn aku nk drop aku kat uma aku then dia balik la ngn anak dia... tp lepas da jadi camtu... terus tukr plan.. kul 3 pg aku call uma aku, suh adik aku bgn.. kitaorg amik dia... g uma kwn aku pstu amik keta aku...

smpai skrg aku serik nak drive mlm2.... serik sgt ah....

sumber kisah seram syok

41 comments:

saja je khalis nih! mujurla bulan pose....

nyesal baca selepas terawikh..khalis ni punnn..apasal tulis citer ni malam2 gini?

uishh sgt menyeramkan.. meremang bulu roma bace.. xnk lah nampak benda2 ni.. minta perlindungan dari Allah xnk nampak benda2 ni semua..

aku cite hantu tk baca...nnt mengigau mlm2..kih kih

@cacahsebab bulan puasa berani nak tulis

@dee baca la..bukan ada apa2 pun..hehe

@ArulchelseA samala kita.Khalis tukang post je..

ni citer btl ke tipu ni?tlg la ckp tipu..T.T

seram oihhhhh..

xnak bawak keta... haha

selalu ingt pesan my dad, jgn berani sgt hihi...bro khalis phm?xphm sudah buwekkk =p

terpaksa bace pagi ni sebab nak elakkan keseraman.. ;)

*bulan puasa ni semua kena ikat ke? ade lebam kat kaki macam..

grrrrrrrrrr... cam ner ni..kita dah la suka drive malam2 balik kampung huhuhuhuhu~ khalis2x......nak kena ni...!!

@Areen jujur cakap..khalis memang tak berani

@blog-tips-kurus sebab yakin kena ikat la Khalis post ni..hehe

err..tipu ni..tipu ni..huhu..(sedapkan ati)

bro, boleh ubah cara penulisan tu tak? pening la gua nak baca penulisan cam budak-budak. thanks.

@Mohd Rasydanha3..dah takleh dah...naluri pnulisan mmg manja gitue..he3.

xdla. ikut c2ac jgk..klu tgh pns tulisan jd gns..klu mood tgh ok jd cm budak2..sori ek

@✖[Hanjiechan]✖ betull..x caye acu cuba try test drive bwk budak kck mlm2

err..sy selalu drive mlm2 sorang2 la ..huhu..xmo la..x brani..

order phentermine how to order phentermine 37.5 online - buy phentermine hcl 37.5 no prescription

buy zolpidem diphenhydramine ambien drug interactions - ambien cr 20

generic ativan online is 6 mg of ativan too much - 2mg ativan high

purchase valium valium dosage 30 lb dog - purchase generic valium

diazepam 5mg buy diazepam 10mg online usa - diazepam dosage back spasms

zolpidem online what is zolpidem tartrate 5mg - zolpidem tartrate 5 mg picture

generic ativan cheap ativan online no prescription - ativan how does it work

buy xanax online cheap online pharmacy xanax - xanax 031 side effects

buy zolpidem online where can i buy zolpidem online - zolpidem side effects vomiting

xanax depression klonopin vs xanax drug test - xanax wiki

ativan pills addiction to ativan symptoms - ativan sleep addiction

buy ativan picture generic lorazepam 1mg - ativan dosage anxiety

cheap ativan ativan addiction anxiety - ativan addiction recovery

buy diazepam diazepam dosage high - diazepam 10 mg bijsluiter

soma buy soma intimates online coupon codes - carisoprodol 350 mg tablets information

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...