Pages

Support Penaja

Wednesday, August 10, 2011

Kuih dan identiti

Posted by mykhalis On 8:59 PM 24 comments

antara kuih yang Khalis beli

Hari Khalis kena marah sebab beli kuih banyak sangat kat bazar. Khalis pergi lambat, sebab tutup kedai. dah nak pukul 7. Kerana lapar Khalis nampak semua kuih kecik dan sedappp je.. Beli banyak lepas tu ada makcik tu bagi free lagi..aduhh..seeh betul perut sekarang.

Jim kita tengok senarai kuih yang biasa ada di bazar dan siapa sebenar kuih ini..hehe

Kuih paling gangster = Lompat Tikam
Kuih paling sexy = Puteri Mandi
Kuih paling keji = Taik Itik
Kuih bajet cute = Cek mek molek
Kuih untuk awet muda = Seri Muka
Kuih takut untuk dimakan = NAGAsari
Kuih paling ***** = doDOL (ini kuih ke?)
Kuih paling style = Kuih CARA
Kuih untuk mekap = Tepung Gomak
Kuih paling alim = Kuih Ketayap
Kuih berlagu = Qasidah
Kuih ala hispanic = Kuih Lopez
Kuih paling lembap = Kuih Siput
Kuih paling kaya = Jala Emas
Kuih paling jauh = Kuih Bulan
Kuih penyakit lelaki kronik = Batang Buruk
Kuih meletup/pengganas = Kuih Bom
Kuih suka pukul = Kuih Lompang
Kuih dalam zoo = Badak Berendam
Kuih yang dicipta oleh Sam Polis Trafik = Sampreeeeettttt

Kuih Mami Penang Lip Lap Lip Lap = Kuih Gelang
Kuih suka pow = Pau
Kuih kuat cikcur disebalik batu = Cucur Udangzzzzz

kuih yg bangun sendiri - kuih bangkit
kuih org x mandi = BAU-LU
kuih paling tenteram - kuih makmur
kuih paling banyak = kueh mueh
kueh bajet gebu = apam gebu

24 comments:

haha. memang comel. org malaysia berani2 semua. hahaha..

p/s : PM apa yer?

alohh terbantut niat nak beli kuih batang buruk.. haha >.<

gerun plak nak makan kuih camni.. huhu

kuih batang buruk yg paling kelakar..aduyai~ malu lak.haha

nasib baik list kuih tu yang ada kat bazar kalaulah list tu yang khalis beli....masyaallah...hehehe boleh buat kenduri

cik khalis, apekename kuih alah tu? lupe la

hahaha lawak2.gelak guling2..:)

nk tanye..pic tu kueh ape ye nama dia?

@Cik TeN10tak yah beli..wat sendiri..erkk

@yatie Awangmemang pecah perut kalau semua makan

@is_isaacwat hadiah kat awek nnt..sedap oo

meletop nama kuih muih kita. ha3.

@Fahmanpenuh dengan kreativiti orang kita nie

fuyooo...kalau lah semua list kuih tu dtukar, n pniaga letak nama yg pelik2x 2..bunyi yg cun2 tu kompom ramai beli~

@lisa lismemang dapat perhatian serta merta arr

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...