Pages

Support Penaja

Wednesday, May 25, 2011

Seronoknya kalau Khalis jadi menteri...

Posted by mykhalis On 1:00 PM 36 comments

Besides than the salary

1. Bercuti keluar negara sekali setahun terutama selepas persidangan Dewan Negara
- semua perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan termasuk tiket penerbangan, hotel, duit poket sebanyak RM50,000.00. Kalau tidak bercuti keluar negara seorang menteri boleh menuntut sebanyak RM50,000.00 tanpa resit.

2. Bil letrik percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

3. Bil Air percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

4. Bil telefon percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

5. Peruntukan perkakasan dapor/perhiasan rumah dll boleh dituntut setahun sekali sebanyak RM40,000.00

6. Sebuah kereta Mercedes S320, di lengkapi dgn telefon bimbit,satu pemandu,minyak percuma.Kalau guna khidmat pemandu kementerian, dapatlah duit percuma.

7. Semua pemberian derma seperti kepada perkahwinan, kematian,atau pemberian kepada badan kebajikan kebajikan boleh dituntut.

8. Boleh mengadakan rumah terbuka setiap hari raya, segala perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan. Kebiasaan Menteri menuntut sebanyak RM400,000.00

9. Setiap menteri biasanya tuntutan mereka sebanyak RM45,000.00 semua elaun perbelanjaan tidak termasuk elaun-elaun dalam slip pendapatan bulanan
yang di atas dan carta ini ialah segala faedah dan elaun yang menteri di Malaysia dapat..
 Seronoknya dalam hati.. kalau dapat jadi menteri....seperti dunia..ana yang punyaaaaaa

36 comments:

Amboi! Melaram! haha

http://jangankalot.blogspot.com/2011/05/ted-pillman-menyerupai-cikgu-shida.html

hahahahaha.. seronok bonar jadi menteri, semua nak free..

memang sapu la dorang ni...

btol tu..nape potong rakyat punya subsidi..nape tak potong menteri punya gaji..kalau dapata potong gaji stiap menteri sebanyak 10% pon da ckup membantu mengurangkan subsidi kerajaan..haish...

...dengan kata laen sume benda free...penjawat awam dOk kl ni sengsara sgt....

amboiii seronok betul jadi menteri kan. semua jer percuma! haihhh

gila.. memang gila... kenapa la rakyat jugak jadi mangsa..

khalis nak tanya..harap xda pembaca nak hentam...nie suma menteri dari pelbagai pihak politik ker?

syoknye.kalau mcm ni,xpayah ade gaji la semuanya free. semua nak claim. ish duit rakyat gak tu. duniawi duniawi. haha

mintk potong gaji rm 10 un mnteri tk nak..elaun komisen tk masuk lg tu..
minyk free..semua free..gaji simpan gitu2 je...

seronok nye jadi menteri!!! khalis cepat2 lah jd menteri! nnti ayu nak ngorat! heheheh!!

huhuhu...
besh2..


http://issmyle.blogspot.com

menteri2 bgitu sronok brbelanja..rakyat pula?dr mana elaun2 yg dieorang dpt tu kalo bukan dr duit rakyat?pdhal rmai lg yg hdup susah..mereka kah yg dpilih mnjdi pemimpin?berkatkah pimpinan mreka?

menteri dok kat uamh bak istana.. rakyat yang tolong tanggung kos bina umah tu kan..bestnya jadi menteri.. vote for me... :)

betol ke statement nih....patut la tak kisah minyak naik harga, barang naik harga ...semuanya ditanggung....pastu kita plak tanggung azab...

huwaa... unfair... perlu ke dorang bercuti ke luar negara??

kalo da semua bleh claim banyak2... tak adil betul laaa... padahal penjawat awam yang lain nak claim pun kene catu...

suruh dorang la jimat... kita ni celah mana lagi dah nak jimat...

@Jangan Kalot duit banyak mestila melaram,,hehehe

@ASaDa RyutaRo sebabt tue sanggup wat ape sahaja untuk mempertahankan kuasa

@http://aniesandyou.blogspot.com menteri kewangan dalam rumahntangga..wife dah ambil alih..

@MFI
kalaula menteri berfikiran macam ini

@mOon jOhari penjawat awam bukan menteri,,

@aisya sakaria macam tak percaya je kemewahan yang diorang dapat kan?

@~nsar~ sebab rakyat pilih diorang jadi menteri..rakyat la tanggung

@MrZuRied pembaca sini tak hentam..hehe..suma baik2..ini adalah untuk menteri pusat,,dan kalau dari menteri besar pakatan rakyat..mereka telah membuat potongan gaji awal2 lagi

@cik sakdi diorang kata bukan duit rakyat..tapi duit kerajaan

@Norfidayu jgnla cakap camtu..nnt Khalis jadi menteri cepat2 k?hehehe

@Cik Teddy bukankah rakyat memilih mereka??mereka enjoyla dengan kepercayaan rakyat..

@~~Ticer Wann~~ i vote for u..nnt jadikan Khalis kroni ek?

@ERYNAAKMA sebab mereka tak pernah perasan kesusahan rakyat

@Aslina takdela,,TPM kata rakyat membazir..tak pandai jimat cermat..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...