Pages

Support Penaja

Monday, May 23, 2011

Kapal terbang buatan tangan

Posted by mykhalis On 2:00 PM 13 comments

Dalam kebiasaan kita menuduh orang dari China suka plagiat..yerla.. dari kereta, laman web, malah telur.. kita kena mengakui bahawa ada dunia maju sudah mula rasa terancam dengan kebangkitan China. Sebuah negara Asia..

Kalau kita tengok sesiapapun, malah kita sendiri, perlu meniru orang lain sebelum mencipta cara kita sendiri. Kalau guru akan cuba meniru gaya guru cemerlang.. kalau tukang masak, akan meniru cara memasak.. kemudian terpulang pada diri sendiri untuk membina gaya tersendiri atau terus dikenali sebagai peniru.

Jom kita tengok seorang petani..k?? petani mencipta sebuah kapal terbang dengan mengambil masa 8 bulan dengan kos rm 3000..














ok la tue.. walaupun tak terbang tinggi dan terbalik..boleh jugak terbang..kan kan??

13 comments:

hebatnya dia!! terpegun tengok!

dia wat sendiri ke? teror la uncle. bravo!

mujurla landing kt tmpat y agak selamat,luka lutut skit.. klu jatuh kt atas bmbung umah orang... hahaha

huishh..terbang..kiranya,masih boleh diperbaiki 2..dasyat2..len kali kena pakai safety 1 bdn lar..=)

huyyo... kreatif dalam meniru...

terbaik la apek... !
haha

...sekurang2nya berani mencuba...

power nye dia.. boleh apply kerja dengan boeing ni... hahaaa...

uishh mujuq tak jatuh kt kwsn lapang.. kl jatuh ats bumbung org tengah jalan haru jugak tu.. tp pak cik ni mmg power lah !!

nak seribu daya, xnk seribu dalih kn :)

macam ni la agaknya mase wright braders nk buat kapal terbang dlu..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...