Pages

Support Penaja

Tuesday, May 24, 2011

Cara memohon sumbangan yang kreatif

Posted by mykhalis On 6:02 PM 15 comments

Khalis masa kerja jaga kedai tayar dulu pernah la terasa nak makan KFC.. duit memang cukup-cukup je.. iyerla.. jual tayarla katakan.. mana ada banyak duit..

Khalis macam biasa mintakla dinner plate.. lepas tu ada baki sen sen yang kerja KFC tu selumber derk je masukkan dalam tabung derma.. Khalis cakapla.. " saya nak baki saya, kenapa masukkan dalam tabung tue"

Walaupun Khalis perasan ada orang beratur dan cuma 50sen tak silap.. tapi masa tue Khalis pun duit cukup-cukup untuk diri sendiri..Cashier tu cakap, takkan 50sen pun berkira.. perghh..memang meremang bulu roma.. memang nak je Khalis tampar pompuan tue..aduhhh..

Tapi itu kisah Khalis.. mungkin anda tak pernah kena.. Khalispun pelik kenapa dia yang buat keputusan untuk menderma guna duit Khalis.. huuu











kalau jumpa iklan derma camni mesti nak taruk lagi duit syiling kan?? kan?

15 comments:

eh, ape ke pelik nya? adek ek kfc cmtuh? xpernah kena plak.

sangat style dan bermakna..org akan lebih berminat untuk menderma

diaorg masuk trus dlm tabung ke duit 50sen bro tu..hahaha..
ptt leh saman tu bro.."saman mengangu ketenteraman duit penguna.."

This comment has been removed by the author.

kat malaysia ni, kalau buat gini kat public,bgs utk rakyat menderma. tp blm smpt penuh or nk bg pd yg sepatutnya da kena rembat dgn mat pet..ha camano tu??

selambenyer orang KFC tu..kalau Ticer yang kena mungkin.......

teruknye cashier tu! cepuk je khalis! tp tabung ni kretif la.memang nak letak duit je. hehe

kreatif lah! suke!

eh. elo cashier! wekap ah! tak hormat orang seh

dill.

Unik dan kreatif. Setidak-tidaknya dapat menjadi satu seni disamping memupuk minat orang ramai untuk menderma.

eeeeee... teruk gile cashier tu. selalunya 5 sen je ada setengah orang buat camtu. itu pun siap mintak permission lagi...

agaknye cashier tu bukan dari orang susah kot, maka dia tak tahu setengah orang memang nak baki walaupun cuma duit syiling...

nape tak panggil je manager. ur rights tu. kalo saye, dah suruh panggil manager dah. tak kira la 50 sen ke... asalkan duit.

eh tertinggal.

asalkan duit dan dipaksa derma tanpa kerelaan.

Barulah kreatif dalam menarik orang lain nak menderma.

@noraim bestla..kita derma nampak efek sikit demi sedikit..hehe

@MFI
betul tue,,tanganpun akan turut menghulurkan..sbb nak tengok air naik

@ArulchelseA tapi segan nak kecoh 50sen..tapi rasa hampeh gile

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...