Cara memohon sumbangan yang kreatif

Khalis masa kerja jaga kedai tayar dulu pernah la terasa nak makan KFC.. duit memang cukup-cukup je.. iyerla.. jual tayarla katakan.. mana ada banyak duit..

Khalis macam biasa mintakla dinner plate.. lepas tu ada baki sen sen yang kerja KFC tu selumber derk je masukkan dalam tabung derma.. Khalis cakapla.. " saya nak baki saya, kenapa masukkan dalam tabung tue"

Walaupun Khalis perasan ada orang beratur dan cuma 50sen tak silap.. tapi masa tue Khalis pun duit cukup-cukup untuk diri sendiri..Cashier tu cakap, takkan 50sen pun berkira.. perghh..memang meremang bulu roma.. memang nak je Khalis tampar pompuan tue..aduhhh..

Tapi itu kisah Khalis.. mungkin anda tak pernah kena.. Khalispun pelik kenapa dia yang buat keputusan untuk menderma guna duit Khalis.. huuu











kalau jumpa iklan derma camni mesti nak taruk lagi duit syiling kan?? kan?

Comments

noraim said…
eh, ape ke pelik nya? adek ek kfc cmtuh? xpernah kena plak.
MFI said…
sangat style dan bermakna..org akan lebih berminat untuk menderma
ArulchelseA said…
diaorg masuk trus dlm tabung ke duit 50sen bro tu..hahaha..
ptt leh saman tu bro.."saman mengangu ketenteraman duit penguna.."
Marcella said…
This comment has been removed by the author.
Marcella said…
kat malaysia ni, kalau buat gini kat public,bgs utk rakyat menderma. tp blm smpt penuh or nk bg pd yg sepatutnya da kena rembat dgn mat pet..ha camano tu??
~~Ticer Wann~~ said…
selambenyer orang KFC tu..kalau Ticer yang kena mungkin.......
cik sakdi said…
teruknye cashier tu! cepuk je khalis! tp tabung ni kretif la.memang nak letak duit je. hehe
dill said…
kreatif lah! suke!

eh. elo cashier! wekap ah! tak hormat orang seh

dill.
Awan Biru said…
Unik dan kreatif. Setidak-tidaknya dapat menjadi satu seni disamping memupuk minat orang ramai untuk menderma.
Aslina said…
eeeeee... teruk gile cashier tu. selalunya 5 sen je ada setengah orang buat camtu. itu pun siap mintak permission lagi...

agaknye cashier tu bukan dari orang susah kot, maka dia tak tahu setengah orang memang nak baki walaupun cuma duit syiling...

nape tak panggil je manager. ur rights tu. kalo saye, dah suruh panggil manager dah. tak kira la 50 sen ke... asalkan duit.
Aslina said…
eh tertinggal.

asalkan duit dan dipaksa derma tanpa kerelaan.
Anonymous said…
Barulah kreatif dalam menarik orang lain nak menderma.
mykhalis said…
@noraim bestla..kita derma nampak efek sikit demi sedikit..hehe
mykhalis said…
@MFI
betul tue,,tanganpun akan turut menghulurkan..sbb nak tengok air naik
mykhalis said…
@ArulchelseA tapi segan nak kecoh 50sen..tapi rasa hampeh gile

Popular Posts