Bolehkah ibu mengandung berenang??

Serius Khalis tak terfikir kerana sepanjang proses kehamilan, Khalis tak pernah ajak isteri mandi laut, kolam renang,, sungai dan sebagainya.. Mujurla ada orang berani tanya..wahahha

Kalau ada orang tanya anda soalan sebegini.. apa sebenarnya yang anda rasakan sebagai jawapan terbaik??

Comments

ArulchelseA said…
cuak aku bro..sbb aku tk paham b.i ni..hahaha
Cik Eliza said…
berenang terbalik , haha,
kepale bawah air, kaki kat atas,

bahahhahahahhaha!

=.="
Aila said…
kawan aku ckp la , beranak dlm kolam boleh tp bukan beranak berenang . n setelah dibuat kajian , beranak dlm kolam lagi mudah n kurang sakit berbanding beranak kat atas katil hospital . tapi x tw la coz aku blm beranak lagi . haha .
ari tu ade kawan tunjuk video org western beranak dlm kolam . nmpak mudah :) try la google2 korng , aku tunggu result n future post dr korg n khalis sal isu ni lagik .
cik sakdi said…
ehem,, jap tanya akak ipar den yang dah nak beranak ni,hihi
~~Ticer Wann~~ said…
erk... tak pernah terpikio lak sal ni...
sharifahzakiah said…
boleh je. tp tggelam la. sbb berat. bhahaha :D
chii said…
ibu mengandung berenang? mcm boleh je kan..tp jarang kita dgr...

jap jap..tetiba dlm fikiran chii kan..kalo ibu mengandung x leh berenang..maknanya laki yg boroi pun..sure susah berenang..eh,,ke lg senang..opss..lariii..ahahaha
vampire's lovex said…
bukan boleh?? sebab baby pon duk dalam air jugak...air ketuban.. kan??

penah dgr x yg ada baby dilahir kn dalam air.. parents dia yg pilih nk lahir kan dia dalam air.. n baby tu hidup

boleh kot ibu mngandung berenang renang..hihi
nelly said…
nelly rasa boleh kot .hahahaha
Aslina said…
kalo orang yg pregnant tu larat nak apungkan diri, dan dia ada personal swimming pool, why not try berenang... sama je mcm senaman lain... tapi rasanya berenang kan lebih pada control pernafasan...

ha'ah... slalu jugak dengar kat overseas orang bersalin dalam air... tatau la apa effect tekanan air tu bagi, tapi kebanyakkan cakap kurang sakit berbanding atas katil hospital.
Marcella said…
Boleh la enche khalis..wanita mengandung yang berenang memudahkan mereka untuk bersalin.(pensyarah pernah cakap). Tapi, kalau tak pandai berenang, tak boleh nak tolong juga.hehehehe..
K.A.S. said…
boleh jer kalau nak berenang..tapi pndai2 la apungkan diri..
tapi kalau agak2 perut tu da membonyot sangat..xpayah la nak mengada2 nak berenang..kang menyusahkan orang lain plak..
mrs naymie said…
khalis..bby kedua khalis kene try la.. b4 tu ajar mak bdk swimming dulu..aww romantik gitu.. biar ank khalis jd perenang no 1 dunia.. hehe.. mmg fakta la khalis gud 4 woman bile pregnant nnti..
BdK_pUnCaK said…
This comment has been removed by the author.
BdK_pUnCaK said…
ni kompem soklan org yg x amek biologi/sains kt skolh....lawak2...hahaha
mykhalis said…
@Cik Eliza inagt ballet air ke?
mykhalis said…
@Aila
Khalis ni bukan perajin orang nya,,suka bertanya je.. nak menggeledah memang pemalas..wahahha
mykhalis said…
@cik sakdi dah dapat jawapan belum?
mykhalis said…
@~~Ticer Wann~~ kan dah terpikio,.. betul tak??
mykhalis said…
@sharifahzakiah berat sebelah?? berat belah mana??
mykhalis said…
@chii
mana mau larii..oooo..perli orang!!!
mykhalis said…
@vampire's lovex tapi ada tali pusat.. yg dalam air mana nak datang tali pusat??hehe
mykhalis said…
@nelly nelly nak bersalin mesti dalam kolam tau
Azku said…
Cara bersenam yg terbaek ntk ibu mengandung mmg dlm air..
mra said…
hehehe....ade plak soklan mcmni. "takut air masuk dan melemaskan bayi". ini orang bebetul masuk air la
aleeya azlie said…
Bleh tp xlebih stgh jam..tkt jangkitan kuman
aleeya azlie said…
Bleh tp xlebih stgh jam..tkt jangkitan kuman

Popular Posts