8 kotaraya miniature yang terkenal di seluruh dunia

Kerana ketidaksabaran melihat Manchester United mengangkat piala malam ini.. Khalis agak berpeluh-peluh di depan tv setelah makan Mi Hoon Sup yang mak buat. Lepas itu orang rumah potongkan pula buah mempelam masis meletikk.. Diikuti air kopi tok guru..perghh..memang berpeluh..

Apakata anda layan cuci mata dengan bandar-bandar miniature berasaskan bandar-bandar terkenal.. Google sahaja di blog Khalis untuk melihat lain-lain bandar miniature yang pernah keluar di blog ini.

Paris


Madurodam - The Netherlands


Moscow


Origami City(bandar kertas origami)


Toothpick City ( bandar pencungkil gigi)


Minato-ku, Tokyo


Chongqing City Model


New York City made from staples

detail belum kerja diorang kan??cepatla bandar lego siap...tak sabar nak tengok!!

Comments

Koding said…
Pastinya terasa macam dalam citer gulliver's travels
mushroom said…
macam raksasa menyerang bandar haha
ArulchelseA said…
cuak aku tgok bro..kena pijak abis...
HeiYzZ RoSLaN said…
yeay..klcc ada..haha..
chii said…
bestnya..kalo la ada kat umah...
Myzul said…
wah..kreatif betul diorang ni. macam real tu..
Myzul said…
wah..kreatif betul diorang ni. macam real tu..
Arpiiz said…
kreatif gila lah, tadi pun ada baca tentang ni dekat blog budak botak..^^
nelly said…
haha ..lawa giloo !
Ibnushukran said…
mmng brpeluh habis nk siapkan miniature 2.. mmng detail habis ..
saya YANA said…
kalau terrosak sebahagian... mau nangis ni.. haha
pergh.. memang stylo giler ar.. hope one day kat malaysia akan wat cam ni.. paling kurang wat la replika kota kuala lumpur kn :)
Azroy Kassim said…
passionate btul diorang ni.
mykhalis said…
@Koding takpun rasa cam diri sendiri godzilla..wahahaha
mykhalis said…
@mushroom itula pasal.. masing2 rasa beso jee
mykhalis said…
@ArulchelseA tau takpe..kalau la terjatuh atas nie..perghhh
mykhalis said…
@HeiYzZ RoSLaN gambar mana ada klcc?? khalis tak perasan pun
mykhalis said…
@~~Ticer Wann~~ nak kena baling ngan stadium pijak le//
mykhalis said…
@chii
buleh..wat sikit2..kan?
mykhalis said…
@Myzul ini skala real punye
mykhalis said…
@Arpiiz yeke? serius tak kenal budak botak..wahahha
mykhalis said…
@nelly nelly kalau nak tau perasaan jadi gergasi kena la datang sini
mykhalis said…
@Ibnushukranberapa banyak la duit n masa digunakan..kan??
mykhalis said…
@saya YANA nangis air mata darah lee
mykhalis said…
@Azroy Kassim fokus syarat utama nie
lalink7 said…
telitinyaa dorang..mmg hebat..
Fahman said…
ada KLCC disitu.. memang memerlukan kesabaran wat bende nih..hebat betul org wat benda nih..huhu
Reena said…
wow..kagum giler..
kucarkacir said…
bangga sbb klcc ade..

Popular Posts