Pages

Support Penaja

Sunday, May 22, 2011

8 kotaraya miniature yang terkenal di seluruh dunia

Posted by mykhalis On 9:38 PM 31 comments

Kerana ketidaksabaran melihat Manchester United mengangkat piala malam ini.. Khalis agak berpeluh-peluh di depan tv setelah makan Mi Hoon Sup yang mak buat. Lepas itu orang rumah potongkan pula buah mempelam masis meletikk.. Diikuti air kopi tok guru..perghh..memang berpeluh..

Apakata anda layan cuci mata dengan bandar-bandar miniature berasaskan bandar-bandar terkenal.. Google sahaja di blog Khalis untuk melihat lain-lain bandar miniature yang pernah keluar di blog ini.

Paris


Madurodam - The Netherlands


Moscow


Origami City(bandar kertas origami)


Toothpick City ( bandar pencungkil gigi)


Minato-ku, Tokyo


Chongqing City Model


New York City made from staples

detail belum kerja diorang kan??cepatla bandar lego siap...tak sabar nak tengok!!

31 comments:

Pastinya terasa macam dalam citer gulliver's travels

macam raksasa menyerang bandar haha

cuak aku tgok bro..kena pijak abis...

bestnya..kalo la ada kat umah...

wah..kreatif betul diorang ni. macam real tu..

wah..kreatif betul diorang ni. macam real tu..

kreatif gila lah, tadi pun ada baca tentang ni dekat blog budak botak..^^

mmng brpeluh habis nk siapkan miniature 2.. mmng detail habis ..

kalau terrosak sebahagian... mau nangis ni.. haha

pergh.. memang stylo giler ar.. hope one day kat malaysia akan wat cam ni.. paling kurang wat la replika kota kuala lumpur kn :)

passionate btul diorang ni.

@Koding takpun rasa cam diri sendiri godzilla..wahahaha

@mushroom itula pasal.. masing2 rasa beso jee

@ArulchelseA tau takpe..kalau la terjatuh atas nie..perghhh

@HeiYzZ RoSLaN gambar mana ada klcc?? khalis tak perasan pun

@~~Ticer Wann~~ nak kena baling ngan stadium pijak le//

@Arpiiz yeke? serius tak kenal budak botak..wahahha

@nelly nelly kalau nak tau perasaan jadi gergasi kena la datang sini

@Ibnushukranberapa banyak la duit n masa digunakan..kan??

telitinyaa dorang..mmg hebat..

ada KLCC disitu.. memang memerlukan kesabaran wat bende nih..hebat betul org wat benda nih..huhu

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...