Bila hari raya sampai di Negara China

Bila Khalis tengok gambar ni, Khalis bersyukur sangat-sangat..

Pertama Khalis tak tinggal di Negara China
Kedua Khalis tak tinggal di lembah Klang
Ketiga jarak rumah Khalis dengan rumah mak mentua hanyalah setengah perjalanan..

Kerana apa?? cuba tengok gambar ni bayangkan anda di dalam situasi..










time ni mesti banyak yang kena copet..kena raba.. kan kan?

Comments

Kentang_ said…
kenapa bersyukur tak tinggal kat lembah klang? tak silap saya paper tahun 2003 macam tu, kajian menunjukkan nisbah laki:pompuan kat lembah klang adalah 1:14. heaven terok kot. wahaha
ArulchelseA said…
cuak aku tgok bro...gila padat..aku duk dlm komuter dri serembn ke kl je dah tk thn bau bangla dah..hahaha...
noraim said…
ya ALLAH, teruknya keadaan dorg. alhmdulillah kita rakyat mesia xde mcm neh. huhu.
cik mieza said…
gile kentang..mcm sardin da ak tgk..ish3, mmg pnddk china ni trlbey2
noraim said…
ya ALLAH, teruknya keadaan dorg. alhmdulillah kita rakyat mesia xde mcm neh. huhu.
Encik MamaT said…
borong sakan.. heehe...
~~Ticer Wann~~ said…
padat gila... hoho leh pengsan nih
saya YANA said…
Yana pon bersyukur sangat2.. sebab kampung dekat2 je.. 30 - 50 minit je.. hehe...
b a m b a m ' s said…
dok naik komuter yg sesak mcm tuh pon dah nak pitam//kalau yg ini apetah lg..leh mati sesak nafas kot..uhuhu
mykhalis said…
@Kentang_a'ah..kalau nak pikir tang tu memang heaven..dah kawen blom nie?
mykhalis said…
@ArulchelseA malang gila nasib duduk bawah ketiak bangla..wahahhah
mykhalis said…
@noraim ada kt..masa time raya puasa.. ingat tak masa bukit jalil ganti puduraya..perghh..sendatt
mykhalis said…
@cik mieza itu dah amalkan kawalan populasi..kalau tak..tak taule
mykhalis said…
@Encik MamaT teringgal barang tak terambilla camnie
mykhalis said…
@~~Ticer Wann~~ kalau pengsan padat camni jawabnya mati kena pijakla..
mykhalis said…
@saya YANA bestkan kampung dekat2..hehehe
mykhalis said…
@b a m b a m ' s haaa.tau takpe..meh duduk kampung
chii said…
mak aih..lemas ku dalam dakapan mu...ahahh
MFI said…
oh tak sanggup den..trok bebenor rupanya..
mOon jOhari said…
...beraya kat situ je la.ntah bape ari baru nak sampai kpg...
cik sakdi said…
nak bayangkan negara india raye pulak. kehkeh
mykhalis said…
@chii
tau takpe..kalau dah ramai orang sampai camni..
mykhalis said…
@MFI
itula..kita yang tak sanggup..tapi kalu terpaksa.. nak taknak kena harung jugak
mykhalis said…
@Jangan Kalot semua sesak..tengok sesak,, nafas pun sesak jugak!!
mykhalis said…
@mOon jOhari jgnla camtu..sedih tau
mykhalis said…
@cik sakdi negara india??? puasla semua pkat tak balik kampung la jawabnya

Popular Posts