Lagi rekaan mengarut dari zaman dahulu

Sebelum ini, Khalis ada kongsikan rekaan zaman silam yang lupus, Kali ini, Khalis ingat kongsikan lagi zaman silam yang mengarut pulak.. dan kali ni Khalis tak hairan bagaimana rekaan ni boleh hilang di dunia nie..hehe

Baby Cages merupakaan rekaan pada tahun 1936 di London..Tujuan rekaannya ialah supaya baby akan dapat udara segar dari sangkarnya..ianya di gantung di tingkap apartment..

rekaan seterusnya dicipta di Jepun, merukan dada wanita untuk memberi keselesaan supaya baby mudah tidur..

1954..inilah ciptaan yang menggembirakan perokok kerana rekaan ini menyediakan payung kecil supaya perokok boleh merokok di hari hujan

Kalau lelaki dengan rokok..wanita pulak tidak dapat di pisahkan dengan make-up..rekaan tahun 1970 ini membenarkan wanita mandi tanpa merosakkan make-up dan dandanan rambut..puas ke mandi camnie??
Setuju benarlah kalau ini merupakaan rekaan mengarut..heheh

Comments

yg mengarut bg kita lani itulah yg paling cool pd zaman tu

Serius hot! WFTXO@#$%&*!
misz farahniza said…
ngee......
mengarut.....
tp sangat kreatif..............
hehe
Norfidayu said…
bagus gak kan yg mandi tu. nanti sebelom mandi boleh make up beria. pastu baru mandi.. hehe..
~nsar~ said…
yang mandi dengan topeng masa kebakaran tu yang tak tahan..
cik sakdi said…
kalau baby cage tu, mak bapak lupe letak anak kat situ, rentung anak tu. hahah
yatie Awang said…
memang pelik, tp itulah kretiviti manusia
Dayana Aj said…
kalo la tercampak baby tu kt luar.. mmg menyesal x sudah..
chii said…
rekaan last skali mcm ape je..mcm rasa semacam plak kalo mandi x basah muka ngan kepala..adeih
Cik Teddy said…
haha..mmg amat teramat mngarut!
mOon jOhari said…
mengarOt yg kreatif!

Popular Posts