Pages

Support Penaja

Sunday, July 10, 2011

Gambar Motivasi : Penonton solat sebelum pertandingan bola sepak

Posted by mykhalis On 12:00 PM 10 comments


Jujurnya.. pernah keluar gambar ini di dada akhbar? Kaca TV? yang buruk di dedahkan sededah dedahnya.. Yang nilai bail tak mahu dihebahkan.. Bukan apa..apa salahnya membudayakan gambar-gambar sebegini. Tidaklah ada rasa malu nak sembahyang.. biar ada perasaan malu kerana tak sembahyang.

Khalis mengalami situasi berjalan dengan orang lebih senior.. tapi disebabkan mereka tak hendahkan waktu solat..terasa malu nak cakap nak berhenti sembahyang.. yerla.. iman tak kuat.. nanti ajak sembahyang cakap nak mengajo.. nak tunjuk baik.. tapi cuba gambar ni selalu ada di tv.. Artis sembahyang sebelum berlakon.. menteri sembahyang selepas bagi anugerah.. tak salahpun.. lagi baik dari tulis kata nista dan fitnah..




kalau takut wujudnya riak..boleh je kaburkan wajah orang yang solat..tak gitu? ke tak leh? wat makluman..diorang ni bukan suka2 nak solat kat luar surau..tapi penuh.. dan tak baik melewat-lewatkan solat..kan?


Jom tengok Filem percuma tayangan Finas.. semua filem Box Office

10 comments:

alhamdulillah..
dlm mereka berseronok,
kewajipan masih ditunaikan..

amin...bgus2x...first time tgk gmba nih..ni la yg bagus.....~

bgus..kena siarkn dlm tv..bru buka mata sikit org yg tk nmpak..

sangat mengharapkan perkara ni berlaku disetiap stadium di malaysia termasuk sewaktu perlawanan malaysia di bukit jalil..=)

kalo tunjuk org ramai msti ckp "ala, bnda gini pun nk sebar" pastu kalo ad brita x baik je kuar msti brlumba2 nk tgk... semua nk tgk keburukan org lain, sampaikan kabaikan dia dah terlindung...

Bagus lah pix yg mcm ni tsebar..
kalo x kita asik ckp kt tpt len jek yg mcm ni..dok kagumkan tpt lain
At least mereka2 itu tau kat Malaysia pon mmg org dulukan solat dpd perkara lain.. =)

suka sangat entry kali ni.. nak mntak share gmbar boleh...

alhamdulillah..memang 1st time tgk pic scenario camni khalis..
kalau lah media2 leh jujur dgn sebarkan pic2 yg cenggini..sighh... :(

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...