Pages

Support Penaja

Monday, August 15, 2011

Gambar sebelum dan selepas riot di London

Posted by mykhalis On 12:29 PM 14 comments

Bermula dari menuntut pembelaan kepada rusuhan tanpa henti sehingga memusnahkan harta benda dan sehingga mencederakan orang lain. Khalis ingatkan keganasan dalam diri orang England ni hanya bila lawan bola sepak je.. Rupanya panas baran sungguh diorang nie.

Yang menyedihkan ialah, mereka ingin menunjuk perasaan pada kerajaan, namun apa yang mereka buat ialah menjahanamkan harta benda peniaga kecil yang ada. Tak ke naya namanya. Jujurnya Khalis tak berapa mengikuti perkembangan rusuhan ni, walaupun hari2 Khalis bukak surat khabar diorang.. surat khabar sendiripun Khalis tak berapa nak baca.hehe.

Ingat!! Demontrasi dengan rusuhan adalah berbeza tau? Bersih 2.0 demontrasi. Riot london adalah rusuhan..

apa beza? bila demontrasi, polis jadi ganas.. bila rusuhan perusuh jadi ganas.






habis semuanya hancur.. boleh claim insuran tak? tak boleh kan?

14 comments:

xle claim. it's one of force majeure pnya keadaan.

@SHEHAN ISMAIL kira kena harapkan bantuan kerajaan la kan?

sejibik mcm @ hiroshima + nagasaki slps bom atom digugurkan

peh....cam sedih je..elok2 bnda lawa terus jadi macam tu...

hope ini tak akan sesekali terjadi di malaysia~ bahananya sgt lah besar~

hebatnye bangunan tersebut

@lisa lissemoga tak terjadila harapnya

memang kesian bila jadi camni..

@Zool Bloggertulah.. bukan sikit kerugian yang kena tanggung

xpelah bro kalu polis jadi ganas, kalu berlembut,, naik kepala la manusia. dari demostrasi leh jadi rusuhan. yang penting tak terlambat. same macam budak, kalau berlembut sangat pijak kepala mak bapak.

yeah! hehe

nasib bk malaysia x terjadi cm ni kn.. alhamdulillah

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...