Gambar sebelum dan selepas riot di London

Bermula dari menuntut pembelaan kepada rusuhan tanpa henti sehingga memusnahkan harta benda dan sehingga mencederakan orang lain. Khalis ingatkan keganasan dalam diri orang England ni hanya bila lawan bola sepak je.. Rupanya panas baran sungguh diorang nie.

Yang menyedihkan ialah, mereka ingin menunjuk perasaan pada kerajaan, namun apa yang mereka buat ialah menjahanamkan harta benda peniaga kecil yang ada. Tak ke naya namanya. Jujurnya Khalis tak berapa mengikuti perkembangan rusuhan ni, walaupun hari2 Khalis bukak surat khabar diorang.. surat khabar sendiripun Khalis tak berapa nak baca.hehe.

Ingat!! Demontrasi dengan rusuhan adalah berbeza tau? Bersih 2.0 demontrasi. Riot london adalah rusuhan..

apa beza? bila demontrasi, polis jadi ganas.. bila rusuhan perusuh jadi ganas.






habis semuanya hancur.. boleh claim insuran tak? tak boleh kan?

Comments

SHEHAN ISMAIL said…
xle claim. it's one of force majeure pnya keadaan.
mykhalis said…
@SHEHAN ISMAIL kira kena harapkan bantuan kerajaan la kan?
KhaiRin said…
sejibik mcm @ hiroshima + nagasaki slps bom atom digugurkan
peh....cam sedih je..elok2 bnda lawa terus jadi macam tu...
lisa lis said…
hope ini tak akan sesekali terjadi di malaysia~ bahananya sgt lah besar~
Wadi AR said…
hebatnye bangunan tersebut
mykhalis said…
@KhaiRinrasanya mst lagik teruk ni
mykhalis said…
@Syaz Wanie Affanditula..pelancong nak datangpun takut
mykhalis said…
@lisa lissemoga tak terjadila harapnya
mykhalis said…
@Wadi ARsemudah abc je hangus
Zool Blogger said…
memang kesian bila jadi camni..
mykhalis said…
@Zool Bloggertulah.. bukan sikit kerugian yang kena tanggung
cik sakdi said…
xpelah bro kalu polis jadi ganas, kalu berlembut,, naik kepala la manusia. dari demostrasi leh jadi rusuhan. yang penting tak terlambat. same macam budak, kalau berlembut sangat pijak kepala mak bapak.

yeah! hehe
nasib bk malaysia x terjadi cm ni kn.. alhamdulillah

Popular Posts