Pages

Support Penaja

Friday, August 19, 2011

Mesut Ozil mengamuk David Villa hina Islam

Posted by mykhalis On 9:36 AM 15 comments


Pada World Cup 2006, Zinadene Zidane telah menanduk pemain Italy bernama Materazzi. Kecoh perlawanan itu kerana itulah perlawanan terakhir Zidane, dan ke dua, ianya perlawanan akhir World Cup.Alasan Zidane, Materazzi telah menghina keluarga dan Islam.


Setelah 9 tahun berlalu, pada beberapa hari lepas. Pemain pujaan isteri Khalis, Mesut Ozil mengejutkan ramai orang dengan mengamuk macam orang gila. Sebab Ozil biasanya pemain muda yang tenang dan slumber. Tengok mata kuyu pun tahu.

Mesut Ozil, pemain beragama Islam dari German

Menurut Ozil, Villa telah menghina Islam dan dia tidak dapat menahan kemarahannya. Jawapan Ozil mengejutkan kerana dalam pasukan Barcalona sendiri terdapat beberapa orang pemain beragama Islam seperti Abidal, Keita dan Afelley, malah di team Real Madrid, Marcelo yang merupakan pemain bertanggungjawab mencetuskan pergaduhan setelah mentackle Fabregas dihujung babak perlawan juga dikatakan beragama Islam.

David Villa, pemain Barcalona dari Spanyol

Dalam post seterusnya, Khalis akan seneraikan A-list pemain bola sepak yang beragama Islam. Jangan marah pulak kalau Khalis tak masukkan nama Safie Sali, dia A-list di hati kita rakyat Malaysia.. antarabangsa belum lagik.

Bab bab agama memang sensitip abgi sesetengah orang yang sayangkan agamanya.. tapi ada orang kita menjadikan Islam sebagai trolololl dan sarcasme.. hmm..

15 comments:

barca mmg loser. sbb tu beliau marah sgt. kehkehkeh

khalis,

WC 2002 BRAZIL VS JERMAN
WC 2006 BARU ITALY VS FRANCE...

mmmm...
sempat nak buat Obe sentap lagi.hehe

mentakcle tu yg buat aku cuak tu bro..kih kih kih.. vilaa memang tk guna punya org..

mesti mesut ozil ni bkn sekadar islam pada keturunan je kan..

@azrijohantengah menangis agaknya kena usik sokmo..

@ArulchelseAmenambahkan perbehendaraan kata..hehe

bro..it just a rumuors jekan??

bab2 tang bola nih..mmg xreti nak komen.. hmm.....~

@ajibbaca hari tu kenyataan dari ozil sendiri

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...