Mesut Ozil mengamuk David Villa hina Islam


Pada World Cup 2006, Zinadene Zidane telah menanduk pemain Italy bernama Materazzi. Kecoh perlawanan itu kerana itulah perlawanan terakhir Zidane, dan ke dua, ianya perlawanan akhir World Cup.Alasan Zidane, Materazzi telah menghina keluarga dan Islam.


Setelah 9 tahun berlalu, pada beberapa hari lepas. Pemain pujaan isteri Khalis, Mesut Ozil mengejutkan ramai orang dengan mengamuk macam orang gila. Sebab Ozil biasanya pemain muda yang tenang dan slumber. Tengok mata kuyu pun tahu.

Mesut Ozil, pemain beragama Islam dari German

Menurut Ozil, Villa telah menghina Islam dan dia tidak dapat menahan kemarahannya. Jawapan Ozil mengejutkan kerana dalam pasukan Barcalona sendiri terdapat beberapa orang pemain beragama Islam seperti Abidal, Keita dan Afelley, malah di team Real Madrid, Marcelo yang merupakan pemain bertanggungjawab mencetuskan pergaduhan setelah mentackle Fabregas dihujung babak perlawan juga dikatakan beragama Islam.

David Villa, pemain Barcalona dari Spanyol

Dalam post seterusnya, Khalis akan seneraikan A-list pemain bola sepak yang beragama Islam. Jangan marah pulak kalau Khalis tak masukkan nama Safie Sali, dia A-list di hati kita rakyat Malaysia.. antarabangsa belum lagik.

Bab bab agama memang sensitip abgi sesetengah orang yang sayangkan agamanya.. tapi ada orang kita menjadikan Islam sebagai trolololl dan sarcasme.. hmm..

Comments

Wadi AR said…
barca mmg loser. sbb tu beliau marah sgt. kehkehkeh
KhaiRin said…
khalis,

WC 2002 BRAZIL VS JERMAN
WC 2006 BARU ITALY VS FRANCE...
azrijohan said…
mmmm...
sempat nak buat Obe sentap lagi.hehe
ArulchelseA said…
mentakcle tu yg buat aku cuak tu bro..kih kih kih.. vilaa memang tk guna punya org..
faiz said…
mesti mesut ozil ni bkn sekadar islam pada keturunan je kan..
mykhalis said…
@Wadi ARyup2..jom sokong MU..hehe
mykhalis said…
@KhaiRintq tq..Khalis dah tukar
mykhalis said…
@azrijohantengah menangis agaknya kena usik sokmo..
mykhalis said…
@ArulchelseAmenambahkan perbehendaraan kata..hehe
mykhalis said…
@faiz
sarcasme jugak ke bro?hehe
ajib said…
bro..it just a rumuors jekan??
lisa lis said…
bab2 tang bola nih..mmg xreti nak komen.. hmm.....~
mykhalis said…
@ajibbaca hari tu kenyataan dari ozil sendiri
mykhalis said…
@lisa listula..kena la minat bola
Anonymous said…
Luv u ozil

Popular Posts