Pages

Support Penaja

Friday, August 19, 2011

Cerita Lawak 28sx : kangkung

Posted by mykhalis On 10:11 PM 21 comments

Sedap betoll

Bukan tersalah tulis tau.. yerla..kebiasaannya 18sx..tapi yang ini agak ganas,, jadi 28sx.. Bermakna mereka yang berusia 28 ke atas sahaja sesuai membaca kisah ini..wahahhaha




Al-kisah berlakunya cerita di sebuah kampung nun jauh di Utara Kedah. Di situ tinggallah dua buah keluarga. Yang satu tu janda beranak satu. Janda ni ada anak dara bernama Milah. Keluarga yang satu lagi tu duda beranak satu. Duda ni juga mempunyai seorang anak teruna yang diberi nama Dollah.

Sejak daripada kecil hingga ke umur akil baligh, Milah dan Dollah berkawan rapat. Maka mak bapak Milah dan Dollah ni setuju untuk mengahwinkan mereka berdua.

Sebelum menjadi seorang isteri berpesanlah mak Si Milah kepada anaknya;

"Milah...hang dah kahwin nanti...bila tiba malam pertama tu, hang hati-hati sikit..."

"Kenapa mak?" Tanya Milah terkejut.

"Bukan apa Milah. Mak dengaq maknya Si Dollah tu mati sebab Bapak dia 'punya' sebesaq kepala lutut!! Jadi mak takut kot-kot la Si Dollah tu nurun ikut pak dia"Jelas mak Milah.


Maka Si Milah pun ngangguk la tanda paham dengan pesan ibunya itu.

Nak dijadikan cerita, bapaknya Si Dollah pun bagi ingatan juga pada anak dia.

"Dollah! Bila hang kawin ngan Milah nanti...tiba malam pengantin, hang tu kena jaga-jaga sikit! Pak dengaq ayah Milah dulu mati sebab mak dia 'punya' bergigi!! Takut-takut la Si Milah tu nurun mak dia..."

Terkejut beruang panda Si Dollah mendengarnya! Anyway, Dollah pun ahah kan je la...

Diringkaskan cerita, kahwin la Milah ngan Dollah. Time malam nak tidur pun tiba. Duk..dak..duk...dak... kedua-dua pengantin baru tu bila lampu dah padam. Yalah tiba-tiba teringatkan pesanan mak ngan bapak dorang.

Tapi dia orang tu masing-masing berlagak cool je. Macam takde apa-apa yang mereka risaukan. Waktu tidur tu, Milah pakai baju tidur yang paling seksi sekali yang ada dalam simpanannya. Jarang habis! Dollah pun apa lagi menitik la air liurnya!

Bila Dollah mula nak bukak step je, dia teringat pesanan pak dia tu. Dollah pun dapat idea nak hulur lutut dia. Kot-kot la betul bergigi Si Milah 'punya', selamat sikit fikir Si Dollah.


Si Milah pun camtu juga. Dia nak sua mulut dia. Kalau betui la Dollah 'punya' besaq kepala lutut, selamat la sebab dia boleh gigit.

Bila bertemu je gigi Si Milah ngan lutut Si Dollah, apalagi dua-dua terkejut beruk pencen la. Lagi-lagi Si Dollah. Dia terus lari balik rumah bapaknya.

"Pakkk....betullah! Si Milah 'punya' bergigi pak!" Bersungguh-sungguh Dollah bercerita.

Tapi pak Si Dollah tak puas hati . Mereka berdua pi ke rumah Milah buat spot checked. Masa tu Milah tengah mandi. Mandi wajib ke, mandi sunat ke, itu tak tahu la. Tapi dengan kurang ajarnya Dollah dan bapaknya terus tolak pintu bilik air Si Milah tu.

Apalagi, terkejut la Si Milah yang tengah mandi telanjang bulat tu. Dengan tak berlengah lagi dia terus je cabut pokok kangkung yang hidup subuq kat longkang bilik air. Dengan pokok kangkung tu la Milah tutup dia 'punya' tu!

Bapak Dollah nampak je keadaan Si Milah tu, dia pun jerit,

"HAH, TU DIA!
MAKAN KANGKUNG PULAK DAH!!!"


21 comments:

wahahaha..bengong btl la..hahaha..sumpah lawak(tp x senunuh..tersembur murtabak dlm mulut ni bile bc part last 2! xD

kah kah kah...kelakar gilakkk

biarlah dia nak makan kangkung, khalissss...dari 18 ke 28 pulak hahaha

ermmmmmmm???? serius..yg ni btul2 xpaham...agak2 sebab umoq kita 24 kot???? ><

haha. ni semua salah mak ngan bapak depa la ni. dok pesan yang bukan2. =)

MU menang sokmo la khalis... haha.

@syazana.not.singletau takpe.. tapi lepas ni baru layan debaran..hehe..awal lagik

@mykhalis la btui la khalis, serius mmg xpham la... tp xper la... nnti kita wat2 la paham hahahaha~

wakakakak lawak la brooo. xpayah umor 28,, dah paham da.memang ganas.wakakak

haha..yela..bc entri ni sambil mkn murtabak..t'gelak2 bc citer ni..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...