Obe menyamakan Jesus dengan Nabi Isa a.s( menjawab komen Obe) bahagian 2

Khalis ingin menjawab dengan beberapa print screen Khalis bersama dengan kawan -kawan Khalis mengenai isu ini

Sebelum tu boleh loading dulu video ini


Ini yang seorang senior Khalis di UTM dulu bagi pandangan dan seorang sahabat di facebook
dan ini yang Khalis dapat bila chat dengan sepupu wife Khalis yang sedang belajar di UPSI

Jadi camne? rasanya apa yang ada di kepala otak top LOL blogger di Malaysia ni? Blogger No 2 tertop yang dah 10 tahun berblog..

Tunggu masih ada 2 lagi yang Obe jawab..panjang oo.. tapi terkejut gak dia baca dan komen.. kira sporting gakla kan? tq Obe kerana aku ada 3 blogger yang aku hormat dan harap mereka komen biarla sekali je kat blog aku ni..

Pertama Obefiend..ko la tue.. wahaha.. kedua Amenoworld dan ke tiga?Nara..wahaha..tunggu Nara je lepas ni.. tapi sayangkan, ko komen kerana isu ni..


Comments

is_isaac said…
hmm..tak tahu nak cakap apa..ermm..
AsyieqiN Rkey said…
duk bace n terdiam entry khalis pasal obe nie dr semalam...tak terkate2 bile tau die dah blogging 10 taun...

mgkin die patut faham islam betoi2 sebelum nk troll...lg pon troll agama...sape tak marah kan?
azrijohan said…
Obe dah TIGA kali komen blog saya

dua #TROLL...satu #PUJI
Fahmi Ismail said…
Dalam bahasa Hebrew, Jesus disebut Yeshua, Yahshuah dan Yeshu..

[However, in all early Hebrew or Aramaic sources, the name "Jesus"/"Jeshua" actually appears as yod-shin-waw-`ayin ישוע Yeshua (or as the related longer form of the same name, yod-he-waw-shin-`ayin יהושע "Joshua"; or as the intentionally-altered derogatory Talmudic variant yod-shin-waw ישו Yeshu), so that the Renaissance speculations were incorrect. Note that the letter `ayin ע was specifically pronounced as a voiced pharyngeal consonant sound in ancient Hebrew and Aramaic, and could not be easily confused with either a pronounced [h] sound or a silent Hebrew letter he ה.] wikipedia.
Munna said…
sy ada terbaca terjemahan surah imraan yg ceritakan ttg maryam dan isa...sy xpndai nak jelaskan tp dr pemahaman org yg mengakui isa tu anak tuhan dh dikira kafir dn sesat.

dan tak ada lnsung sbut Jesus ke hape. yg ada cuma isa ibn maryam.

dah 10 thn rupanya...mmg hbt la dlm blogging..tp dlm agama failed. pity for him...kalau btul obe ni islam...hrp smoga dia d beri kesedaran..
Miss Tira said…
Good job Encik Khalis ^^
Kentang_ said…
Munna: kalau percaya Jesus maka percaya Jesus tu tuhan? wtf? ni sape ajar? Kalau nama aku roy pastu bila umur aku 20 tahun aku tukar jadi garry pastu org panggil aku roy bila dah tukar nama patut ke aku buat dono je? Lainla kalau masa aku nama roy aku skolah kat skolah A pastu bila aku dah tukar nama orang ckap aku skolah kat skolah B dulu baru salah. macamtula dalam hal ini. Jesus tu Isa dan Jesus tu percaya pada Allah dan yang ubah kepada konsep trinity tu adalah Paul of Tarsus dan Paul yg ckp Jesus/Isa tu tuhan. Dan ada byk gak perbezaan dari sudut cerita contohnya orang kristian percaya Jesus mati disalib manakala Islam percaya Jesus/Isa diangkat ke langit. Tu adalah ubahsuai dan faith/benda yg xdpt nak faham. Tapi siapakah Jesus? Dia adalah Isa A.S
ABU said…
yang di salib itu adalah Judas..judas yang di sebut dalam lagu lady gaga..
Ahmad Taufik said…
bila org jahil berbicara tentang agama. ini lah jadinya. semoga diberi hidayah oleh-Nya. aminn

Popular Posts