Pages

Support Penaja

Sunday, August 14, 2011

Setiap kali..mesti camni...Arghh

Posted by mykhalis On 12:50 PM 12 comments

Bersempena dengan raya yang hampir tiba, teringat Khalis masa masih kecik-kecik dulu. Masa arwah atuk, wan(nenek) masih ada.. Semua makcik, pakcik, atuk sedara semua berkumpul beramai ramai masak rendang, ketupat, biskut, kuih, lemang, ketupat..

Sedih sangat.. sekarang bila dah besar, dah ada keluarga sendiri.. dah ada cucu, dan ada menantu, masing-masing bersama keluarga sendiri. Susah sangat dah nak berkumpul.. Tiba-tiba merah hidung.. sedih siott.. masa yang berlalu tiap saat, akan ada yang pergi, dan akan ada yang muncul..


Tapi, yang Khalis nak kongsikan ialah masalah seperti di atas ni.. Yerla.. pernah tak hadapi masalah asap kejar orang? kat mana kita nak mengacau/ menggaul/ menggoreng kalau guna api kayu ke, api apa ke, asap mesti kejar kita.. bengang tak? Khalis ada satu petua yang mak andak Khalis bagi. Alhamdulillah.. peratusan berjaya boleh dikatakan 90%..

Petua yang Khalis gunakan ialah pandang kat asap tu.. dengan nada merayu cakap kat dia..

"asappp.. sini taik.. sana bunga(tunjukkan sini kat diri kita, dan sana kat tempat lain).. asap pergila kat bunga"

haa,, cam tak logikkan? tapi dah berbelas tahun Khalis guna cara ni.. tak perlu nak tukar-tukar tempat dah lepas tu.. hee..

ada petua lain nak kongsi??

12 comments:

alaaaaa... tak sanggup nak 'men-----' diri sendiri.. :(

@mas saariwat malu ngan orang kg je kak mas..wahahaha

pandai ke asap tu dengar kate? nak try la,eheh

hahahahaha..selalu tjadi.. kwan selalu tak kena..kita dok kena..huh, xaci tul... last2...suh org len bakaq...skit ati woo time tu..
nnti nak try la~ hehehehe ><

@cik sakdinak tau dia pandai ke tak cuba try wat

@lisa listula..geram o..penih mata sesak nafas ngan asap ni

xsyirik ke mnde 2 abg khalis?just nk tanye je..jgn mrah...=P

ini petua.. bukan soal akidah..huu.. takpe..tak salah bertanya..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...