Pages

Support Penaja

Monday, August 15, 2011

Gambar menarik : Model bandaraya Shanghai

Posted by mykhalis On 12:05 PM 8 comments

Dikatakan pada masa ini hampir 20juta orang mendiami bandaraya ini. Perghh.. lebih kurang dengan rakyat Malaysia je jumlahnya, beza 7 juta je.. Kalau la Khalis pindah sini, bukak cc.. heaver gile.. kalau buat blogpun setakat 4juta pageview sehari tu tak heran je..hehe

Kerana itu, bandaraya itu didalam perancangan untuk memodenkannya. Khalis ingat lagi Khalis tengok filem back to The Future 2, filem itu dibuat pada tahun 1989, mereka pergi ke masa hadapan iaitu tahun 2015, korang tahu tahu tak apa yang mereka bayangkan? pertama semua kereta boleh terbang. kedua semua filem sudah 3D, ketiga ada skateboard terbang, keempat sistem layan diri di restoran. Dan Khalis boleh rasakan, kereta terbang dalam masa 4/5 tahun lagi mesti jadi kenyataan punyerla.

Jadi, sama juga seperti Malaysia, iaitu wawasan 2020, kerajaan tempatan Shanghai juga berharap agar bandar mereka menjadi bandar moden. maka terhasillah model bandar Shanghai yang cukup besar dan padat ni. Khalis tengok model diapun dah dapat bayangkan betapa sibuk, bising, padat, kotornya bandar tu nanti..















Perghh,,, jual pisang goreng kat sinipun leh jadi jutawan rasanya.. wahahhaa.. kumpul duit nak berhijrah kat sana la..hehe


8 comments:

huhuhuhuhu..tkut jugak kalau dunia makin ke depan mengejar kemodenan.. kalaulah semuanya hanya dilitupi bangunan pcakar langit.. tp alam flora dan fauna hilang dsebabkan kemodenan,...huarghhh...tak tau apa jadi...~

p/s: dalam hati sapo xnak jadi kayo..tp xnak la smpai xjumpa tanah..huhuhuhuhuhu~

cantik sungguh. tapi otak leh jem sbb padat dgn bangunan tggi2 je

@lisa listau takpe.. Khalispun nak kaya jugak..tapi kalau camni punya padat..perghhh

@Wadi ARhahha,. kena pindah duduk kat officela

@mykhalis hahahaha..rasa semput woo tgk padat sgt.. nnti nak google cari rumah dalam map pun xjumpa hahahahaha~

mesti panas giler kat sane

@cik sakdimemang la.. berasap..berdebu..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...