Pages

Support Penaja

Sunday, July 24, 2011

Rekaan Kreatif : Alat ambil wudu'

Posted by mykhalis On 3:23 PM 9 comments

Mengambil wudu' bukan soal yang remeh.. Kalau tak sampai air di kawasan yang ditetapkan maka tak sempurna wudu'.. dan jika kita sembahyang dengan wudu' yang tak sempurna maka tidak sah.

Sejajar dengan perkembangan teknologi( pergh.. macam ayat karangan BM ting 5) Khalis merasakan dengan adanya alat untuk berwudu' dengan lebih sempurna apa salahnya.. betul tak? Lagipun kita selalu jumpa kalau kat masjid, ambil wudu' mesti ada pembaziaran air.

Rekaan ni dah lama dah..tapi Khalis baru tahu.. sama juga entry di blog ini..Mungkin sudah ada yang anda terbaca di tempat lain.. tapi jangan lupa..ada juga yang tak membacanya lagi. Khalis kebiasaannya mengambil pendekatan akan share perkara yang seronok lucu menarik..sharing is caring kan? Sedaya upaya Khalis takkan copy dari blog orang Malaysia.. sebab orang malaysiapun copy dari blog mat salleh ke.. china ke..rusia ke..betul tak?hehe..

Inilah rekaan pertama yang kita boleh tengok dari gambar sahaja..



dan ini pula rekaan ke dua dalam bentuk video

Khalis tak kesah kalau kerajaan nak installkan peralatan ni di Masjid-masjid.. tapi janganla pulak harga di pasaran RM1000,, bila ditenderkan jadi RM15000.. ini contoh,, bukan kerajaan sini..tapi kerajaan lain,,kerajaan sini tak buat camni..

9 comments:

bagus jgk msin macam ni .. ada sensor untk start n stop flow air.. p kos nk beli mahal plak, elektrik mngkin mahal jgk.. huhu

menarik nih... tp kompom mahal kan?

aku nak beli satu la khalis..haha

huyooo
kalau ade jual memang aku nak beli satu
boleh jimat air lagi n dapat wudu' yang sempurna

nnt nak berwuduk kena bayo 20sen lak...tp bukan makruh ke klu keirngkan wuduk??

@soooour ada keringkan ke?sori2..Khalis tak perasan

hmmm ada bagusnyer alat ni gak.. dapat jimatkan sumber air.. tu je laa kot..

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...