Pages

Support Penaja

Monday, July 25, 2011

Fakta Menarik : Yang termahal di dunia

Posted by mykhalis On 4:39 PM 8 comments

Ini bukanlah entry politik yang nak menulis mengenai cincin Rm70juta..bukan,, tak baik tau.. Bukan juga nak bongkarkan Kapal Layar milih jutawan Malaysia yang bernialai RM15Billion (bukan million tapi billion).. tapi sekadar nak bagi rakyat kebanyakan cam kita kagum dengan nilai duit sesetengah orang..



OK..Khalis mulakan dengan No Plate kereta termahal di dunia..
Khalis ingatkan orang Malaysia je gilakan no plate..rupanya orang arab lagi gile..Mana tak gila kalau no Plate 1 dijual dengan harga RM50 juta.. No plate sahaja ek tuan puan..Kalau rasa pakai Nissan March 1985 cam Khalis tak yah mimpila nak pakai no plate mahal-mahal..


Tempat parking termahal ialah terletak di US di mana nilainya mencecah sehingga RM700ribu. Ianya terletak di Manhattan.. Kerana kekurangan tempat parking di sini.Maka tempat parking peribadi selalu menjadi rebutan terutama dari golongan kelas atasan.


Air termahal ialah air dari Hawaii di mana sumber untuk mendapatkannya sangat sedikit. Malah, ianya dikatan dapat membuatkan peminumnya kurus.. hilangkan tekanan.. Harga untuk segelen air yang di beri nama Kona Nagari.Harganya? satu gelen bersamaan hampir RM 7000.00

Cukupalah 3 ni.. ada banyak lagi macam jam, beg duit.. telipon..tapi semuanya mahal kerana ada batu permata atasnya.. takde la hairan sangat.. hehe..

8 comments:

lah, ingtkan unte tu yg mahal.ekekeke

air ape tuh mahal sangat..
baik beli minum air zam-zam kan :)

orang arab2 ni banyak yang kaya2 kn.. nap la dieorng xgunakan duit dieorang yang banyak tu untuk bantu umat islam kat negara2 lain tu kn :(

huhu..
air tu ada jual di hawaii je ke?? mahal betull, mesti mujarab sgt tu ^^''

Manusia melihat taraf seseorang berdasarkan apa yg boleh dimiliki, maknanya org kaya tu nak tunjuk taraf dia pd org lain. Maka sesiapa yang tak setaraf, tak payahlah campur dgn org kaya mcm ni.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...