Pages

Support Penaja

Thursday, July 21, 2011

Berita Menarik : Pusat Penjualan Apple palsu di China sehingga pekerjapun tertipu

Posted by mykhalis On 8:23 AM 8 comments

Papan nama kedai yang tidak tulen mengikut standart Apple yang terletak di Kunming

Pelanggan pelanggan di layan oleh staf berbaju biru

Apa yang China tak tiru? Jenama? Makanan? Permainan? Perlatan teknologi?Kereta? Laman web? semuanya mereka dah mampu menirunya dengan baik. Tapi bagaimana mencipta sebuah pusat jualan produk Apple menjual produk Apple tiruan?

Segala produk adalah kelihatan tulen

Inilah yang berlaku.. Bagi Khalis penipuan ini sangat meyakinkan kerana menurut risikan, pekerja di situ sendiri merasakan mereka sebenarnya bekerja dengan Steve Jobs. Bayangkanlah..dengan susun atur dan pameran produk.. papan tanda kepada template.. segalanya kelihatan benar.

Pekerja sendiri tidak tahu bahawa mereka tertipu

kualiti cat dinding dan tangga yang mencurigakan

Namun, segalanya kantoi apabila pengunjung dan pekerja pelik apabila terdapat kekeliruan di mana hanya peminat setia menyedari beberapa kelainan dari pusat jualan Apple sebenar dengan yang ini. Antaranya ialah tiada perkataan Steve Jobs pada papan tanda,, pekerja yang memakai uniform biru hanya ada nama tapi tidak ada pengenalan diri.. dinding dan tangga yang tidak memenuhi standart kualiti. Ianya sangat kecik, hanya mereka yang betul betul teliti sahaja akan perasan.

Sumber Dailymail

8 comments:

Wah, semua pusat penjualan Apple ada standard yang khusus rupanya!

China memang negara plagiat terbesar. Tak percaya akan produk Made In China.

teliti betul tu, setiap aspek diambil kira, kalau kita rasanya tak pedulikan

ahh china.. semua benda nak ciplak.. dari telur sampai ke apple.. tiru je kejenye.. kdg2 kn sakit hati bl tgk brg "made in china".. dlm hati "mesti tak ori ni.."

naseb baik dok jepun.. semua pun ori.. suka3 =) kualiti terbaik punya.. !

negara china mempak negara pnciplak yang terhebat kan.. ntah2 pekerja2 die pon memang dah tau agaknye tu semua palsu :)

tuntutlah ilmu hingga ke negera china...mereka tersangat kreatif ^_^

xde MACHINE mcm yg biasa diletak kat signboard apple store.

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...