Permaianan yang tidak sesuai untuk kanak - kanak

Menarik perhatian kanak-kanak untuk bermain bukan senang. Bagi Khalis wat masa ini, mainan adalah hand made kerana isteri Khalis tukang jahit.. lagipun baby Sayf Muslim masih kecik lagi. Dia cuma suka genggam dan gigit.. jadi agak mudahla nak buat.


Tapi bila semakin besar? Khalis rasa serun tengok mainan zaman sekarang.. Dari kad, pistol, jam tukar kuasa, senapang, parang.. perghh..belum lagi kereta kontrol.. bot kontrol.. mengenangkan saat akan mendatang tu.. ebrdebar jugak.tak beli nanti dikatakan menyekat kreativiti dan pertumbuhan otak anak anak..(korang tau tak Astro menyediakan channel Khas untuk baby di saluran 618?Khalis baru je tahu)


Tapi bagaimana dengan permainan ini? ianya dinamakan Breast Feeding Doll.. atau kalau melayu kita lebih kurang anak patung susu badan. Kalau Khalis sebut permainan maknanya ianya adalah kanak-kanak. Dengan menggunakan slogan " belum baligh bukan bererti anda tidak boleh menyusukan", Khalis tak tahu bagaimana pereka permainan ini dapat ideanya.

Boleh tonton video di sini

macam macam..sebagai ibu bapa,susah sebenarnya nak memilih..tapi buatlah keputusan yang bijak.

Comments

erkkk serius weii..sgt2 tidak sesuai...

mula2 test kat patung..kang xlama lagi..mesti angkat adik..buat camtu plak..bahaya2...
beLLa said…
err. patung mcni pun ade? motif maen? persediaan kanak2 ntuk mnyusukan anak2? choyy~ ;p
Wanie Affandi said…
erh....macam-macam mainan skang...
b a m b a m ' s said…
hadoi~! tak teragak2..
Shaherah said…
adk shera tgk ni.. yg umur 8 thn uh ckp ape au.. "kak.. malu lar.." >.<"
Bella Bell said…
errrr.... memalukan.. huhuu~~
misz farahniza said…
da x dew idea lain kew..mengarut..
amna said…
walaupun nak mengajar nilai kasih sayang pada anak-anak kecil pun, tak perlu la sampai kaedah permainan sebegini diperkenalkan.. tak sesuai kan.. ^^''
LiYaNa.MaZLaN said…
tak mustahil budak2 akan datang cepat kawen cam zaman nenek2 kita dulu.. emm... dan kes buang bayi makin meningkat... =)

Popular Posts