Pages

Support Penaja

Wednesday, February 29, 2012

Pengetahuan: Mengapa berak bercangkung lebih baik dari duduk

Posted by mykhalis On 10:11 PM 1 comments

Jannah nak share satu info dari Facebook. Ini bukan entry lucah mahupon kotor oke just for sharing some info yang ada segelintir orang tak tahu seperti jannah :) Rupanya tak bagus berak dengan cara duduk. Patutlah kenapa orang dulu-dulu buat tandas mencangkung. Mesti ada sebab kan? Sekarang dunia dah maju dah pelbagai jenis jamban dihasilkan. Tapi yang terbaik tetap mencangkung. hehe
Sebelum nie jannah lebih prefer tandas duduk dari cangkung kalau kat toilet luar (i mean bukan toilet rumah sendiri) . Sebab? Tandas duduk lebih bersih dari tandas cangkung. Tak percaya? Korang boleh terjah sendiri. Sebabnya mostly suka guna tandas cangkung, bila dah ramai pengguna confirm kebersihan tak terjaga. Ada yang tak flush lah, ada yang tersumbat and kalau tang bau tak payah cerita. Semerbak kasturi! HAHA.


Bila dah tau mana baik dan mana tak baik, better kita ikut yang baik kan? dan tinggalkan yang tak berapa nak baik. Bukan kata tandas duduk tak baik, tapi kurang baik dari kesihatan. Dari segi sunnah pon kita digalakkan bercangkung. Maka mari kita reramai mengamalkan sunnah. heee :) Lepas nie jannah kena ubah selera lah pulak. HAHA.
Jangan terkejut kenapa Khalis jadi Jannah pulak.. ini sebenarnya entry yang Khalis copy bulat -bulat dari http://www.cikjannah.com/2012/02/sunnah-nabi-buang-air-besar-digalakkan.html

1 comments:

jannah tu sape? hahahaha.. terkejut nih

ping

There was an error in this gadget

yang best di sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...