Perkhidmatan beri alasan ponteng kelas atau kerja

Khalis sendiri pernah mengalami beberapa masalah untuk ke kelas di zaman belajar dulu. Tapi itu masa belajar. Masa tiada kesedaran diri. Kini bila dah bekerja terutama bekerja sendiri, Khalis merasakan cukup marah kalau pekerja ponteng kerja.


Tapi mungkin inilah balasan kerana kuat ponteng ke kelas dulu.

Tapi ada yang sering ponteng namun ada sahaja alasan munasabah yang diberikannya. Adakala kedengaran sangat mengarut. namun bagi bos ianya boleh di terima akal.

Sebuah perkhidmatan dyang diberi nama Excused Absence Network merupakan sebuah rangkaian di mana dengar membayar sebanyak USD 25, anda akan mendapat segala dokumen yang dikatakan sangat real sehingga majikan anda akan terpedaya.

Antara alasan yang disediakan ialah

Majlis perkahwinan
Majlis kematian
Hari Graduasi Ijazah rahsia

atau pelbagai lagi.. so... berminat??Khalis rasa tak patut nak bagi links website nie,.. nnt pekerja Khalis yang gunakan perkhidmatan ni.. Mana aci!!!

Comments

Cik Teddy said…
haishh..ade jugak prkhidmatan mcm ni!xpatot..isk3
Cik TeN10 said…
ohh mcm2 bnda yg mendorong manusia utk jd malas kn.. tak patut.. tak patut
Awan Biru said…
Tak naklah sebab nanti jadi gaji makan buta pula.
Khadija Sakaria said…
oemjayy ! KS nk yg ini. nk excuse tknak kerja isnin ni.
mushroom said…
kesempatan! hahaha
mOon jOhari said…
ala...bagi la link 2...
ala...bagi la...bagi la...
Anonymous said…
bos...ada kerja kosong x??area KL.....:D

Popular Posts